عصر خودرو

ارتقای بهره‌وری در کشور با بهبود فضای کسب‌وکار

عصر بازار- نماینده اتاق تعاون در هیات مقررات زدایی درباره بهبود فضای کسب و کار با اشاره به اقدامات وزارت اقتصاد در این زمینه گفت: بهبود فضای کسب‌وکار راهکاری عملیاتی برای تحقق اهداف بهره‌وری کشور است.

ارتقای بهره‌وری در کشور با بهبود فضای کسب‌وکار
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از تسنیم، بدون شک یکی از راهکارها برای رونق اشتغال، بهبود فضای کسب و کار و تسهیل شرایط و قوانین و مقررات در مسیر ایجاد شغل است.

    رقابت‌پذیری یکی از مهم‌ترین عوامل برای حضور و موفقیت در بازارهای جهانی است. عدم رقابت در فضای اقتصادی که ناشی از بهره‌وری پایین است، گریبان شرکت‌های ایرانی را گرفته و تنها عامل حیات آنها فضای بسته و بازار انحصاری در ایران است. قوانین، شرایط کسب و کار و بهره‌وری پایین شرکت‌های ایرانی از جمله دلایلی است که به اقتصاد ایران اجازه حضور در بازار رقابت جهانی را نمی‌دهد.

    این موضوع ناشی از عدم کارایی مناسب سازمان و عدم استفاده از توان بالقوه نیروی انسانی است. آنچه می‌تواند بهره‌وری شرکت‌ها و در نهایت اقتصاد را متحول کند، تغییر نظام مدیریتی و نیروی انسانی کارآمد است.

    رضا وفایی یگانه، نماینده اتاق تعاون در هیات مقررات زدایی درباره بهبود فضای کسب و کار و اقدامات وزارت اقتصاد طی یادداشتی بیان کرد:

    وزارت اقتصاد اقدامات زیر را در مسیر بهبود فضای کسب و کار انجام داد که در این مسیر موثر واقع شد.

    ارتقای سطح بهره‌وری و استفاده بهینه از عوامل تولید به منظور تحقق رشد اقتصادی و ایجاد ارزش‌افزوده همواره مورد تأکید سیاستگزاران کشور بوده است. اسناد بالادستی همانند سیاست‌های کلی ابلاغی و قوانین توسعه پنج ساله، ماموریت تحقق بیش از یک‌سوم از رشد اقتصادی کشور را بر عهده بهره‌وری و متولیان آن گذاشته است. تحقق این هدف در سطح کلان از طرق زیر امکان‌پذیر است:

    – اصلاح فضای کسب‌وکار (حذف مقررات زائد، حذف قیمت‌گذاری‌های دستوری، مقابله با تورم‌های بالا و ناکارآمدی قیمت‌های نسبی، دسترسی به منابع مالی و سهولت تأمین مالی و غیره)

    – حرکت منابع به سمت فعالیت‌های با نرخ بازده بالا (برنامه‌ریزی مبتنی بر آمایش سرزمین و مزیت‌های جغرافیایی، امکان‌پذیری استفاده از مزیت تجارت بین‌الملل، حذف محدودیت‌های مقداری در تجارت و غیره)

    پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و به‌منظور بهبود فضای کسب‌وکار کشور، قوانین و مقررات مختلفی در کشور تصویب شده است؛ از جمله قانون اصلاح مواد (1) و (7) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن مصوب سال 1399 است.

    مهم‌ترین رویکردهای این قانون شامل:

    – شفاف‌سازی و ساده‌سازی فرایند صدور مجوزها

    – الکترونیکی کردن فرایند صدور مجوز

    – کاهش زمان و هزینه صدور مجوز

    – افزایش مسوولیت‌پذیری مراجع صدور مجوز

    – حذف دلایل غیرمنطقی (همانند اشباع بودند بازار) در رد مجوزهای فعالان اقتصادی

    بررسی فعلان اقتصادی نشان می‌دهد که عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی و مرکز پایش فضای کسب‌وکار این وزارتخانه در دو سال گذشته برای اجرای قانون مذکور قابل‌تحسین بوده است.

    برگزاری مستمر جلسات هیات مقررات‌زدایی، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی برای حُسن اجرای قانون، برگزاری جلسات مکرر با فعالان اقتصادی غیردولتی، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع درباره شرایط صدور مجوزها و اصلاح برخی از آنها در حد اختیارات هیات مقررات‌زدایی و احصای پیشنهادها جهت اصلاح قوانین و مقررات منطبق با واقعیت‌های اقتصادی کشور، از مهمترین اقدامات مؤثر این وزارتخانه بوده است.

    اقدامات مذکور در ایجاد بستری برای ارتقای سطح بهره وری کشور و امکان پذیری جهت هم‌افزایی و همدلی بین دولت و بخش غیردولتی در راستای تحقق اهداف اقتصادی کشور موثر بوده است.

    برچسب ها