عصر خودرو

رییس سازمان خصوصی سازی اعلام‌کرد:

نماد سرخابی‌ها ٢ هفته تا نهایت یک ماه بعد از پایان پذیره نویسی باز می‌شود

عصر بازار- رییس سازمان خصوصی سازی گفت: با توجه به آماده بودن مدارک باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس و براساس تصمیمات اتخاذ شده قرار بر این است تا نماد آنها بین ٢ هفته تا نهایت یک ماه بعد از پایان زمان پذیره نویسی بسته بماند و بعد از آن برای معامله باز خواهد شد.

نماد سرخابی‌ها ٢ هفته تا نهایت یک ماه بعد از پایان پذیره نویسی باز می‌شود
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، تا قبل از ورود سرخابی‌ها به بازار سرمایه، هواداران این 2 تیم انتظار زیادی برای ورود آنها به بازار سرمایه کشیدند. بالاخره، روز گذشته انتظارها به سر آمد و واگذاری سرخابی‌ها به نقطه پایان خود رسید، اما هجمه‌های رسانه‌ای و صحبت‌های غیرکارشناسانه برخی از افراد سبب ترس مردم و عدم حضور مورد انتظار هواداران سرخابی‌ها برای مشارکت در این پذیره نویسی شد. با این حال پذیره نویسی سهام سرخابی‌ها آغاز  و در این اتفاق تاریخی رکورد حضور در پذیره نویسی‌های سال 1400 فرابورس شکسته شد.

    طبق آمار اعلام شده از سوی فرابورس، در باشگاه استقلال، 167 میلیون و 403 هزار و  903 سهم، توسط 179 هزار و  185 نفر و در مورد باشگاه پرسپولیس 162 میلیون و 229 هزار و 136 سهم توسط 201 هزار و 254 نفر خریداری شد.

    اکثر مسوولان مربوطه اعلام کرده‌اند که در روز گذشته تعداد زیادی از هواداران این ٢ تیم که به دنبال ورود به بازار سرمایه بودند هنوز قادر به دریافت کد بورسی و نیز مشارکت در این پذیره نویسی نشدند، این موضوع در کنار هجمه‌های رسانه‌ای جزو عواملی بود که منجر به برآورده نشدن انتظارات موجود در باره حضور گسترده هواداران در پذیره نویسی شد.

    انگیزه بیشتر سهامداران برای مشارکت در عرضه اولیه

    در این زمینه، «حسین قربان زاده» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام کرد: مهلت پذیره نویسی سهام سرخابی ها 30 روزه است و این اتفاق از روز گذشته به عنوان نخستین روز بین ساعات 9:30 تا 11:30 آغاز شد، در همان دو ساعت بیش از 200 هزار نفر سهامدار به باشگاه پرسپولیس و حدود 180 هزار نفر سهامدار به باشگاه استقلال اضافه شدند.

    وی با تاکید بر اینکه این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد که روز گذشته عرضه سهام سرخابی‌ها به صورت عرضه اولیه نبود، بلکه خرید سهام از طریق پذیره نویسی انجام شد، افزود: در عرضه اولیه انگیزه خریدار بیشتر است؛ چراکه سهامداران از روز بعد از خرید می‌توانند معامله انجام دهند اما در پذیره نویسی اینگونه نیست و خریدار می داند که تا مدت‌ها برای ثبت پذیره نویسی نماد بسته خواهد بود.

    قربان زاده با بیان اینکه مشارکت مردم در پذیره نویسی روز گذشته سرخابی ها، بیشترین مشارکت را در روز نخست دیگر پذیره نویسی های فرابورس در سال 1400 به خود اختصاص داد، گفت: در آخرین پذیره نویسی که مربوط به نماد وفردا (بیمه فردا) بود 35 هزار نفر شرکت کردند. قبل از آن برای اتکاتهران، 44 هزار نفر شرکت کردند و برای آواپارس 88 هزار نفر مشارکت داشتند.

    معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: بیشترین مشارکت پذیره نویسی در روز نخست در سال 1400 فرابورس، مربوط به تامین سرمایه خلیج فارس است که حدود 150 هزار نفر شرکت کردند و   مشارکت کمتر از این دو باشگاه بود؛ بنابراین رکورد مشارکت مردم در پذیره نویسی روز نخست فرابورس امسال به سرخابی ها اختصاص دارد.

    وی با بیان اینکه پیش بینی ما برای مشارکت مردم بیشتر از این اعداد بود و توقع داشتیم که طرفداران و هواداران بیشتری در این پذیره نویسی شرکت کنند، تصریح کرد: این اتفاق ناشی از دلایل خاص  از جمله تفاوت پذیره نویسی و عرضه اولیه و بسته شدن نماد بود؛ همچنین اعلام فرصت ٣۰ روزه برای خیلی از افراد این امکان را فراهم کرد که با آرامش و در روزهای آتی برای خرید سهام مشارکت کنند.

    قربان زاده گفت: به رغم تعیین فرصت ٣۰ روزه، هر زمان که آن مبلغ کل پذیره نویسی اعلام شده، یعنی حدود 350 میلیارد تومان تامین شود، پذیره نویسی متوقف خواهد شد.

    تعیین سقف خرید، عاملی در عدم مشارکت مردم برای خرید سهام سرخابی ها

    رییس سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه از سوی دیگر نداشتن کد بورسی و عدم ثبت نام در سجام باعث شد تا تعداد زیادی از هواداران با اطلاع از روند 30 روزه، خرید خود را به روزهای آتی و بعد از اخذ کد بورسی موکول کنند، گفت: سقف خرید 300 هزار تومان برای هر فرد هم مزید بر علت شد تا افرادی که مایل بودند سهام بیشتری خرید کنند، قادر به خرید میزان بیشتر از این سهام نباشند.

    وی با تاکید بر اینکه ما به عنوان سازمان خصوصی سازی به هیچ عنوان وعده سودآوری برای خرید سهام سرخابی‌ها را ندادیم، افزود: ما همیشه مردم را دعوت به مطالعه اسناد از جمله صورت های مالی باشگاه ها در سایت کدال کرده‌ایم.

    قربان زاده خاطرنشان کرد: بسیاری از کسانی که مخالف واگذاری و برقراری شفافیت در این ٢ باشگاه بودند، دائما در این مدت بر طبل بی ارزش بودن سهام این دو باشگاه کوبیدند و با آمار و اطلاعات نادرست تلاش کردند تا مردم و هواداران را منصرف کنند.

    پرسپولیس سال گذشته از زیان خارج شد

    معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: برخی هم که تهییج اشتباه سال 99 برای ورود به بورس و خرید صندوق پالایشی و دارا یکم را به اشتباه به سهام سرخابی ها تسری دادند از آن طرف بام افتادند و دائم اعلام می کنند که مردم این سهام را خریداری نکنند، حتی شنیدم متاسفانه برخی هم در روزهای اخیر با دعوت از رسانه‌ها این کار را انجام داده‌اند.

    وی با اعلام اینکه پرسپولیس سال گذشته از زیان خارج شد و 14 میلیارد تومان سود داده است، گفت: همچنین زیان سال گذشته استقلال نیز به 12 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده و اوضاع اقتصادی هر ٢ باشگاه رو به بهبود است.

    قربان زاده اعلام کرد که درآمد عملیاتی پرسپولیس سال گذشته حدود 100 میلیارد تومان و استقلال حدود 80 میلیارد تومان افزایش داشته است.

    معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: حدود 200 میلیارد تومان از بدهی‌های مالیاتی آنها اخیرا بخشیده شده و به احتمال زیاد در ماه های آینده مصوباتی از مراجع عالی در جهت کاهش زیان انباشته و افزایش درآمد عملیاتی آنها صادر خواهد شد.

    وی با بیان اینکه درخصوص وضعیت نامطلوب این باشگاه ها اغراق شده است، گفت: اکنون این ٢ باشگاه نسبت به گذشته در قله شفافیت قرار دارند و هر کدام حدود 60 اطلاعیه و 800 صفحه گزارش مستند منتشر کردند که به تایید مراجع ذیربط از جمله سازمان حسابرسی رسیده است.

    برچسب ها