عصر خودرو

ایران در تولید برنج خودکفا شد

عصر بازار- معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۴۲ درصدی تولید برنج در کشور خبر داد و اعلام کرد ایران برای نخستین بار در تولید برنج خودکفا شد.

ایران در تولید برنج خودکفا شد
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، عبدالمهدی بخشنده نیاز کشور به برنج را سه میلیون تن ذکر کرد و افزود: امسال تولید برنج با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب به 2.9 تا 3 میلیون تن خواهد رسید که به این ترتیب، تولید داخلی نیاز کشور را تامین می‌کند.

    وی ادامه داد: در 6 ماهه امسال میزان واردات برنج سفید 960 هزارتن به ارزش 1.1 میلیارد دلار بود که با تامین بازار توسط تولید داخلی، دیگر نیازی به واردات برنج نخواهیم داشت.

    معاون وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: خودکفایی تولید برنج، موجب صرفه جویی بیش از 1.1 میلیارد دلاری خواهد شد.

    معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میانگین سطح زیرکشت برنج کشور در سه سال گذشته حدود 600 هزار هکتار بود که امسال با 230 هزار هکتار افزایش، به 830 هزار هکتار رسیده است.

    به گفته وی، تولید شلتوک کشور از سه میلیون و 100 هزار تن به 4.4 میلیون رسیده که منجر به 2.9 تا 3 میلیون تن تولید برنج سفید می‌شود.

    بخشنده اضافه کرد: برداشت برنج در استان‌های شمالی که عمده تولید کشور را برعهده دارند به اتمام رسیده و کیفیت و کمیت برنج برداشت شده بسیار مطلوب است.

    وی اظهار داشت: برداشت برنج در استان های جنوبی کشور از جمله خوزستان از پانزدهم آبان ماه شروع خواهد شد که حداکثر ظرف مدت یک ماه به اتمام می رسد.

    به گفته وی، بخشی از برنج وارداتی امسال باید به عنوان ذخایر راهبردی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

    معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریم افزایش یک میلیون تنی برنج در سالجاری در مقایسه با سالهای گذشته از خروج بیش از 1.1 میلیارد دلار ارز جلوگیری خواهد کرد.

    بخشنده گفت: براساس گزارش مرکز آمار ایران، مصرف سرانه برای هر ایرانی 35 کیلوگرم محاسبه شده که با توجه به جمعیت 83 میلیون نفری نیاز مصرفی برنج کشور 2.9 تا سه میلیون تن است.

    وی با بیان اینکه واردات برنج به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول شده است ادامه داد: بخش عمده واردات برنج به میزان 960 هزار تن در 6 ماهه اول سال توسط بخش خصوصی صورت گرفته است.

    به گفته بخشنده، بخشی از برنج وارداتی نیز مربوط به شرکت بازرگانی دولتی ایران است که به منظور تامین ذخایر راهبردی انجام شده است.

    وی اظهار داشت: تولید برنج یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی در وزارت جهاد کشاورزی است که مصوبه آن را با جدیت دنبال کردیم به طوری که عدم نیاز ما به واردات برنج در سالجاری دستاورد بزرگی برای کشور است.

    معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته بیش از 2.1 میلیون تن برنج سفید از محل داخلی و بیش از یک میلیون و 680 هزارتن برنج از محل واردات تامین شده بود.

    وی بخشی از رشد تولید برنج را مربوط به افزایش کشت برنج در استان های جنوبی کشور از جمله خوزستان دانست و افزود: امسال سطح زیرکشت برنج در استان خوزستان به 205 هزار هکتار رسید درحالی که سطح زیرکشت برنج در استان های شمالی کشور با کشت اول، پرورش راتون و کشت مجدد در استان گیلان 300 هزار هکتار و اسان مازندران 314 هزار هکتار است.

    وی ادامه داد: امسال از 42 درصد رشد تولید برنج در کشوربیش از 10 درصد مربوط به استان های شمالی کشور و نزدیک 30 درصد مربوط به تولد استان های جنوبی کشور است.

    به گفته وی، برنج تولید داخل به ویژه برنج تولیدی استان هی شمالی کشور به لحاظ کیفیت و کمیت بسیار مطلوب است.

    برچسب ها