عصر خودرو

یک صاحب نظر پولی :

استحکام و تقویت سیستم بانکی با اجرای استانداردهای IFRS

عصر بازار- یک صاحب نظر پولی اجرای استانداردهای IFRS را عاملی برای استحکام و تقویت سیستم بانکی کشور عنوان کرد.

استحکام و تقویت سیستم بانکی با اجرای استانداردهای IFRS
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایبنا ، یوسف پادگانه درباره استانداردهای IFRS و الحاق ایران به آن، اظهار داشت: ایران از سال 2016 خود را آماده پیاده سازی استانداردهای  IFRS کرده و قطعا در بازارهای پولی و مالی و سیستم بانکی اثرات مثبت زیادی خواهد داشت که می توان استحکام و تقویت سیستم بانکی کشور را یکی از این اثرات مثبت عنوان کرد.

    وی افزود: از طرفی به دلیل اینکه این استانداردها پیچیدگی های خاص خود را دارد، قطعا با برخی چالش ها نیز مواجه خواهیم شد اما به عقیده من می توان از این چالش ها به عنوان فرصت استفاده کرد زیرا در نهایت ثبات سیستم های مالی را به ارمغان خواهد آورد.

    این صاحب نظر پولی درباره تاثیر عدم الحاق به استانداردهای IFRS، گفت: به نظر من عدم الحاق به استانداردهای IFRS مشکلات و اختلال هایی در روابط بین الملل ایران با سایر کشورها ایجاد خواهد کرد.

     استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی (IFRS)، به مجموعه‌ای از استانداردهای حسابداری گفته می‌شود که توسط هیات استانداردهای حسابداری بین المللی (IASB) تدوین شده‌اند. هدف این استانداردها، تهیه صورت‌های مالی شرکت‌های سهامی در قالب یک استاندارد جهانی است.

    بسیاری از کشورهای دنیا به سوی استاندارد IFRS حرکت کرده اند و ایران نیز از سال 2016 فعالیت با این استاندارد را شروع کرده است. استاندارد بین المللی گزارشگری مالی IFRS9 در زمان بحران های سال 2009 آغاز و این پروژه در سال 2014 آماده و در اولین روز سال 2018 میلادی اجرایی شد. این استاندارد جایگزین استاندارد بین المللی حسابداری IAS39 است.

    طبقه بندی و اندازه گیری، کاهش ارزش و مصون سازی حسابداری از جمله بخش های IFRS9 است و این استاندارد به دنبال تغییر اساسی نحوه محاسبه زیان مورد انتظار است. در حقیقت IFRS9 به معنای پیوند زیان و حسابداری است و باعث تغییرات استراتژیک و عملیاتی در سطح نظام بانکی می شود.

    هزینه پیاده سازی و اجرایی این استاندارد در بانک های بزرگ نزدیک به 10 میلیون دلار است. در ایران به دلیل اینکه محصولات سیستم بانکی در نسخه اولیه قرار دارند و ساده هستند پیاده سازی این استاندارد راحت تر است. در اروپا پیش بینی شده تا در سال 2016 و 2017 میلادی یک تریلیون دلار پیاده سازی این استاندارد هزینه دارد.

    در بحث استراتژیک، گران شدن منابع، کاهش توان وام دهی بانک ها، تاثیر فوری منفی برآورده صاحبان سهام، هزینه بالا و نوسالات درآمدی از جمله چالش های این استاندارد است. همچنین در زمینه عملیاتی داده ها و مدل سازی، زیرساخت ها، پیچیدگی ها و طولانی بودن پیاده سازی و نیروی انسانی محدود از دیگر مشکلات به شمار می رود.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو