عصر خودرو

برای سه ماه چهارم سال ۹۶ منتشر شد؛

مروری بر تحولات اقتصادی، بازارهای مالی، نفت و طلا در ایران و جهان

عصر بازار- مدیریت تحقیق و توسعه‌ بورس اوراق بهادار تهران «گزارش مروری بر تحولات اقتصادی، بازارهای مالی، نفت و طلا در ایران و جهان » مربوط به سه ماه چهارم سال ۱۳۹۶ را منتشر کرد.

مروری بر تحولات اقتصادی، بازارهای مالی، نفت و طلا در ایران و جهان
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، بر اساس گزارش منتشر شده توسط مدیریت تحقیق و توسعه شرکت بورس، گزارش حاضر به بررسی و تحلیل مهم‌ترین تحولات اقتصادی جهان و ایران طی دوره سه ماه چهارم سال 1396 پرداخته است.

    در بخش تحولات اقتصاد جهانی، نوسانات قیمت جهانی طلا، نفت و گاز، فلزات اساسی، ارزهای جهانی (فارکس) و بورس‌های معتبر جهان ارایه‌ شده است. تحولات ایران نیز در 8 بخش؛ 1) بازار پول، 2) بازار سرمایه، 3) بازار ارز 4) بازار سکه، 5) بازار مسکن، 6) تورم و بیکاری، 7) تجارت خارجی، 8) مقایسه بازدهی‌ دوره‌ای دارایی‌های نقدشونده ارایه‌شده است.

    در بخش جهان، قیمت جهانی طلا در نخستین ماه زمستان 1396 در واکنش به تداوم افت ارزش جهانی دلار در مسیر صعودی قرار گرفت و از کانال 1350 دلاری گذشت اما در دو ماه پایانی به دنبال توقف کاهش شاخص دلار و بروز برخی تحولات اقتصادی و سیاسی در سطح جهانی با نوسانات قابل‌توجهی به کانال 1310 دلار بازگشت.

    قیمت جهانی نفت در نخستین ماه زمستان سال 1396 به روند صعودی خود ادامه داد، اما پس از افت محسوس در اوایل بهمن‌ها، روند نسبتاً پایداری را تا پایان این سال طی کرد.

    روند کلی قیمت جهانی گاز طبیعی با تأثیرپذیری از شاخص دلار و روند قیمت نفت در فصل زمستان، در سه فاز صعودی، نزولی و ثبات نسبی تا پایان سال 1396 قرار داشت. قیمت جهانی فلزات اساسی رفتار نسبتاً متفاوتی در زمستان 1396 داشتند، با این وجود قیمت جهانی این محصولات در نیمه دوم زمستان، تحت تأثیر اظهارت رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص وضع تعرفه‌های وارداتی برای برخی فلزات بودند. شاخص دلار در نیمه نخست زمستان 1396 روند نزولی داشت اما در نیمه دوم با بازگشت از کف سه ساله، روند پایداری داشت. نسبت ارزش یورو به دلار و یوان چین به دلار در نیمه نخست زمستان صعودی و در نیمه دوم باثبات بود. اکثر شاخص بورس‌های مهم جهان به دنبال تقویت افزایش نرخ بهره آمریکا در اوایل بهمن‌ماه، سقوط تاریخی را تجربه کردند. البته تا پایان سال تعدیل گردید.

    در اقتصاد ایران براساس اطلاعات بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی شبکه بانکی کشور در 11 ماه نخست سال 1396 نسبت به مدت مشابه سال 1395 در حدود 8/8 درصد رشد داشته است.

    حجم نقدینگی در بهمن‌ماه با رشد 23 درصدی نسبت به بهمن‌ماه سال 1395 به 4.14 هزار میلیارد ریال افزایش یافت. بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی به میزان 1.11هزار میلیارد ریال است  که نسبت به مدت مشابه سال 1395، 1.1 درصد رشد داشته است.

    ارزش بازاری بورس اوراق بهادار و فرابورس رشد مثبتی نسبت به سال 1395 داشت اما ارزش و حجم معاملات سهام در هر دو بازار با افت مواجه بود. نرخ ارز روند صعودی با رشد حدود 81.16 درصد را در فصل زمستان تجربه کرد. نرخ سکه با تأثیرپذیری از رشد نرخ دلار، روند صعودی با رشد 16 درصد را در فصل زمستان طی کرد. متوسط قیمت مسکن همانند سه فصل گذشته خود روند افزایشی داشت. تورم میانگین در بازگشت تدریجی از مسیر صعودی به 6.9درصد در آخرین ماه سال رسید.

    در فصل زمستان، نرخ بیکاری (جمعیت 10 ساله و بیش‌تر) در کل کشور با افزایش 2 واحد درصد نسبت به پاییز 1396 به 1.12 درصد رسید.تراز تجاری کشور در سال 1397 منفی و کسری معادل 371.7 میلیارد دلار را به ثبت رساند.

     

    برچسب ها