عصر خودرو

ایران، هند و روسیه ترانزیت بین‌المللی شمال جنوب را راه‌اندازی می‌کنند

عصر بازار- یک مقام هندی گفت ایران، روسیه و هند درباره فعال کردن کریدور ترانزیتی بین‌المللی شمال جنوب مذاکره می‌کنند، این کریدور زمان حمل بار به اروپا را به نصف کاهش داده و هزینه‌ها را برای صادرکنندگان شرق و جنوب شرق آسیا کمتر می‌کند.

ایران، هند و روسیه ترانزیت بین‌المللی شمال جنوب را راه‌اندازی می‌کنند
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از فارس ، ایران، روسیه و هند مذاکرات فعال کردن کریدور ترانزیتی بین‌المللی شمال جنوب را از سرگرفته‌اند. این کریدور زمان حمل بار به اروپا را به نصف کاهش داده و هزینه‌ها را برای صادرکنندگان شرق و جنوب شرق آسیا کمتر می‌کند.

    ایران، روسیه و هند از سال 2000 تاکنون در فعال کردن این کریدور با مسیرهای چندگانه شامل مسیر دریایی و خط آهن و جاده، از طریق مسیرهای جاده‌ای موجود و با توسعه شکاف‌های خط آهن در میان این مسیر به مسافت 7200 کیلومتر پیشرو بودند.

    پی اس رقوان هماهنگ‌کننده هیئت مشورتی امنیت ملی در دولت هند گفت در جریان سفر حسن روحانی در ماه فوریه به هند در مورد این کریدور گفتگو صورت گرفت و این درحالی است که روسیه تمایل زیادی برای این مسیر تجاری دارد.

    وی توضیح داد: «موضوع فقط سودمندتر کردن تجارت هند-روسیه یا هند- اروپا نیست حقیقتا این کریدور هند را برای صادرکنندگان شرق آسیا و جنوب شرق آسیا جذاب می‌سازد. هیچ چیزی وجود ندارد که مانع از به راه افتادن این کریدور طی چند ماه آینده شود.»

    وی گفت ظرفیت سازی می‌تواند با افزایش حجم مبادلات تجاری افزایش یابد و موضوعات مربوطه پیشرفت داشته است. پتانسیل این کریدور عظیم و واضح است.

    این مقام هندی تصریح کرد بدون هیچ تحریمی علیه ایران، این کریدور «بسیار رقابتی» می‌شود. این کریدور هزینه و زمان ترانزیت کالا را در مقایسه با مسیر کانال سوئز به نصف کاهش می‌دهد.

    حمل محموله‌ها در حال حاضر از کانال سوئز، مسیر طولانی‌تری دارد و گران تر هم است.

    کریدور ترانزیتی بین‌المللی شمال جنوب، صادرات از سواحل غربی هند را از بندرعباس و بندر چابهار در ایران و کشورهای آسیای میانه و روسیه به اروپا انتقال می‌دهد.

    وی در کنفرانس بین‌المللی مطالعات جنوب آسیا گفت گمرک‌های هند، ایران و روسیه در مورد فرآیند انتقال محموله‌ها مذاکره کرده اند و اقدامات لجستیکی نظیر به صورت کانتینری درآوردن نیاز است.

    برچسب ها