عصر خودرو

اوراق قرضه دلاری چین به کمترین میزان در ۶ ماه گذشته رسید

عصر بازار- تازه ترین آمارها نشان می دهد با افزایش رویارویی تجاری چین و آمریکا میزان اوراق قرضه دلاری چین به کمترین میزان در ۶ ماه گذشته رسیده است.

اوراق قرضه دلاری چین به کمترین میزان در ۶ ماه گذشته رسید
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، این کشور اکنون یکهزار و 160 میلیارد دلار اوراق قرضه دلاری در اختیار دارد که پایین ترین رقم از 6 ماه قبل تا کنون است که رقم اوراق قرضه دلاری اش معادل یک هزار و 185 میلیارد دلار اعلام شده بود.
    چین هنوز دارنده بزرگترین اوراق قرضه دلاری آمریکاست و با این حساب آمریکا بزرگترین بدهکار به چین محسوب می شود در رده بعدی ژاپن قرار دارد که میزان اوراق قرضه دلاری اش نزدیک به 4 میلیارد و 300 میلیون دلار بیشتر شده و از یک هزار میلیارد دلار فراتر رفته است.
    البته به غیر از اختلافات تجاری میان دو کشور و تحولات بین المللی باید به عوامل دیگری چون افزایش نرخ تورم و بالا رفتن نرخ بهره بانکی در آمریکا اشاره کرد که باعث شده است میزان ذخیره ارزی کشورهای دیگر کاهش چشمگیری داشته باشد.
    چین که دارای بزرگترین ذخیره ارزی در دنیاست بتازگی اعلام کرد در ماه فوریه امسال این ذخیره به سه هزار و 134 میلیارد دلار رسیده و نزدیک به 27 میلیارد دلار کاهش یافته است.
    بانک مرکزی چین در گزارش جدید خود آورده است این اولین بار از ژانویه سال 2017 است که ذخیره ارزی چین کاهش یافته است.
    آمارهای رسمی نشان می دهد در سال 2016 میلادی، برای نخستین بار در 6 سال پیش از آن، ذخیره ارزی چین به زیر سه هزار میلیارد دلار رسید.
    بسیاری از اقتصاددانان چینی، رسیدن ذخیره ارزی به کمتر از سه هزار میلیارد دلار را یک خطر برای رشد اقتصادی دانسته اند اما دولت چین بر رشد اقتصادی با ثبات 6.5 تا هفت درصدی تاکید می ورزد.
    آمار رسمی منتشر شده اداره تبادلات ارزی چین نشان می دهد تا پایان سال 2016 میلادی میزان ذخیره ارزی چین کمی بیش از دو هزار و 998 میلیارد دلار بوده است.
    'جولیا ایوانز' تحلیلگر مسایل اقتصادی چین در مصاحبه ای که نشریه 'ساوت چاینا هنگ کنگ' منتشر کرده است می گوید پایین آمدن ذخیره ارزی و رسیدن به آن به زیر سه هزار میلیارد دلار در واقع یک مساله روانی است.
    وی می افزاید دولت چین بر گردش سرمایه بشدت نظارت می کند و نوسانات یوان، پول ملی چین هم در این زمینه بی تاثیر نبوده است.
    اگر نرخ دلار تضعیف شود چین می تواند نرخ تبادلات ارزی خود را بهتر از گذشته مدیریت کند و از لحاظ گردش سرمایه، این کشور در شرایط بهتری قرار خواهد گرفت.

    برچسب ها