عصر خودرو

آخرین اخبار از زمان راه اندازی و شرایط لازم برای حضور در بازار برتر

عصر بازار: راه اندازی بازار برتر در مرحله مطالعاتی به سر می برد و هنوز به مرحله عملیات خود نرسیده است. البته اقدامات مطالعاتی لازم انجام شده و در انتهای مرحله بررسی ها هستیم؛ بطوریکه تمامی موارد آماده تصمیم گیری است.

آخرین اخبار از زمان راه اندازی و شرایط لازم برای حضور در بازار برتر
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، پدیده صف نشینی یکی از بارزترین تفاوت هایی است که بورس تهران با بورس های پیشرفته دارد. پدیده ای که گاهی اوقات نشان از عدم برابری بازیگران در دسترسی به اطلاعات دارد.
    این پدیده در حالی در بورس تهران مشاهده می شود که برای همگام شدن با بورس های بین المللی و برقراری تعادل هر چه سریعتر در روند معاملات، نیاز به ایجاد تغییرات در برخی از ساختارها احساس می شد که می توان گفت با راه اندازی بازار برتر این مهم برآورده خواهد شد.
    به ویژه آنکه در صورت حصول توافق نهایی در مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 و باز شدن درب های کشور به روی سرمایه گذاران خارجی، لازم به نظر می رسد بازارهای مختلف به ویژه بورس خود را برای حضور آنها آماده کنند. اما محدودیت های فعلی در بحث دامنه نوسان قیمت سهام، در نظر گرفتن حجم مبنا و زمان طولانی توقف نمادهای معاملاتی از جذابیت های سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران می کاهد.
    ضمن اینکه بایستی دید بازار برتر چه زمانی راه اندازی می شود و مراحل پیش نیاز آن تا چه اندازه اجرایی شده است؟
    در همین ارتباط معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس در این خصوص اظهار داشت: راه اندازی بازار برتر در مرحله مطالعاتی به سر می برد و هنوز به مرحله عملیات خود نرسیده است. البته اقدامات مطالعاتی لازم انجام شده و در انتهای مرحله بررسی ها هستیم؛ بطوریکه تمامی موارد آماده تصمیم گیری است.
    حسن امیری پیرامون شرایط لازم جهت حضور در این بازار افزود: در خصوص حضور شرکت ها در این بازار دو بحث وجود دارد؛ اول اینکه چه شرکت هایی و با چه ویژگی هایی می توانند به عنوان ناشر در آن حضور داشته باشند؛ دوم اینکه خود این بازار از چه ویژگی هایی بایستی برخوردار باشند.
    وی تأکید کرد: شاخص های اصلی بازار برتر شامل رتبه نقد شوندگی، میزان سهام شناور آزاد، مکانیزم اطلاع رسانی شرکت ها و درجه شفافیت آن از جمله مواردی است که در مرحله مطالعاتی اصلاح شده؛ اما پارامترهای دیگری نیز مد نظر است.
    این مقام مسئول پیرامون زمان راه اندازی این بازار با توجه به روند رو به جلوی مذاکرات هسته ای ایران و لزوم اصلاح ساختارهای بازار سرمایه با توجه به احتمال ورود سرمایه گذاران خارجی، اظهار داشت: کارهای معاملاتی مربوط به این بازار نهایتاً طی دو جلسه آتی نهایی می شود؛ اما اینکه چه زمانی به مرحله عملیات برسد، مدت زمان طولانی تری را نیاز دارد. از این رو در حال حاضر نمی توان زمان دقیق آن را اعلام کرد.
    در خاتمه، امیری در پاسخ به اینکه آیا سامانه فعلی معاملات می تواند نیازهای لازم جهت معاملات بازار برتر را فراهم سازد، گفت: بله، این سامانه می تواند نیازهای بازاری و زیر ساخت های فنی لازم را پوشش دهد. گرچه تغییراتی بایستی در آن اعمال شود، اما بررسی ها برای زیر ساخت های فنی انجام شده و تنها به برنامه ریزی جهت اجرا نیاز دارد.
    در پایان این گزارش می افزاید، طبق تصمیمات قبلی سازمان بورس افزون بر کاهش حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان، کاهش مدت زمان توقف نمادها و اقدام سریع برای از بین بردن صف ها و اصلاح قیمت ها در حداقل زمان در چار چوب ساختارهای معاملاتی، در حوزه افشای اطلاعات و ارایه تسهیلات به شرکت های موجود در بازار برتر نیز مواردی لحاظ شده است. بطوریکه به دلیل افشای اطلاعات دقیق تر و ساختار پاسخگویی بهتر در شرکت هایی که در بازار برتر وارد می شوند، تسهیلاتی در نظر گرفته خواهد شد که می توان به اخذ وام ها و احتساب این سهم ها در حساب تضمین یاد کرد. همچنین این امکان وجود دارد که برای سهام آنها تخفیف کارمزد معاملاتی لحاظ شود که می تواند رقابت بیشتری را برای برخورداری از جذابیت های ویژه این بازار در میان شرکت ها ایجاد کند.

    برچسب ها