عصر خودرو

استقبال بازارهای جهانی از محصولات ذوب آهن اصفهان

عصر بازار- یکی از راهبردهای مهم در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی و ارزش آفرینی ،توجه به توسعه صادرات غیرنفتی است . در این راستا صنعت فولاد به عنوان یکی از اهرم های موثر در صحنه اقتصاد داخلی و بین المللی همواره زبانزد بوده است.

استقبال بازارهای جهانی از محصولات ذوب آهن اصفهان
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از دنیای معدن ،ذوب آهن اصفهان صنعت ریشه دار ایران اسلامی نیز از طریق برند معتبر " با اطمینان بسازید " از گذشته های دور تاکنون با رصد هوشمندانه ، بازارهای صادراتی را در نوردیده و عملکرد بسیار مطلوبی را ثبت نموده است . کم و کیف مباحث مرتبط با صادرات در ذوب آهن اصفهان را دکتر احسان دشتیانه معاون بازاریابی و فروش شرکت تحلیل نمود که مشروح آن را می خوانید :
     دکتر دشتیانه گفت : اهمیت صادرات و نقش آن در رشد و توسعه اقتصادی کشورها همواره به عنوان یکی از موضوع های مهم اقتصادی مطرح است .گسترش صادرات سهیم شدن در بازار کار سایر کشورها و همچنین افزایش ارزآوری را در پی دارد . به دلیل حضور در بازارهای جهانی و حضور رقبای جهانی، کیفیتالزاماً ارتقاء می یابدو همچنین همراه با صادرات محصولات ، فرهنگ نیز به صورت پنهان صادر می شود .

    رشد اقتصادی جهان متکی به تجارت بین‌الملل است

    وی در خصوص سیاست های دولت و توجه به مقوله صادرات افزود : رشد اقتصادی جهان بیش از آنکه مدیون تولید باشد متکی به تجارت بین‌الملل است. در چند دهه گذشتههمگام با روند پیشی گرفتن تجارت جهانی از تولید جهانی ، مشاهده می‌شود کشورهایی که در این دوره موفق به تسریع آهنگ رشد اقتصادی خود شده اند و توانستند شاخص‌های اقتصادی را نسبت به متوسط رشد جهانی بهبود ببخشند (کشورهایی مانند کره‌جنوبی، چین، مالزی، سنگاپور،‌ترکیه و...) با درک درستی از اهمیت توسعه تجارت و توسعه روابط بین‌الملل به عنوان پیش نیاز توسعه صنعتی و اقتصادی در این خصوص اقدامات اساسی به عمل آورده‌اند .

    قطار تولید بر ریل های توسعه اقتصادی کشورها آهنگ رشد سریع تری یافته است

    معاون بازاریابی و فروش شرکت ادامه داد : این کشورها با درک درست از تحولات جهانی ، سیاست‌های رشد اقتصادی خود را بر پایه استراتژی پیوند به اقتصاد جهانی بنا نهادند و موجب تحرک و برونگرایی بنگاه‌های اقتصادی خود شده‌اند . بدین‌ترتیب صادرات و واردات به منزله ریل‌های توسعه شبکه اقتصادی کشورها گسترش یافته تا قطار تولید بتواند بر روی آن راحت‌تر ، سریع‌تر و به نقاط بیشتری حرکت کند. در کشور ما نیز رویکرد توسعه صادرات به عنوان نگرش جدیدتری به توسعه اقتصادی همزمان با تدوین اولین برنامه توسعه اقتصادی کشور جایگزین سیاست « جایگزینی واردات » گردید.

    دکتر دشتیانه تصریح کرد : مقوله جایگزینی واردات ریشه در سیاست‌هایی چون حمایت بی‌دریغ از صنایع داخلی و نیل به خودکفایی داشت . بیش از نیم قرن (از اوایل قرن بیستم تا اوایل دهه 60) جهان درگیر ستیز تعرفه‌ای کشورها برای حفظ بازارهای داخلی و حمایت از صنایع داخلی بود اما با آشکار شدن معایب این سیاست و نزدیک شدن اقتصاد‌های بزرگ دنیا به یکدیگر در قالب معاهده گات، سنگ بنای اول سازمان تجارت جهانی، دوره جدیدی در تجارت بین‌المللی آغاز شد و کشورهای پیشرو با درک درست از زمان و موقعیت، سیاست توسعه صادرات را در پیش گرفتند. ما البته با تأخیری 30-20 ساله از جایگزینی واردات به توسعه صادرات  و آن هم نه به‌طور کاملپرداختیم . گرچه این‌گذار حرکت مثبتی برای خروج از موقعیت نامطلوب اقتصادی بود اما در همان زمان هم دنیای پیشرفته از توسعه صادرات به «جایگزینی صادرات» و از جایگزینی صادرات به «توسعه تجارت» رسیده بود .

    توجه به جهش صادرات غیرنفتی به‌عنوان محرک تولید ملی

    وی اضافه کرد : برنامه ششم توسعه شاید آخرین فرصت برای تامین ، تحقق اهداف و سیاست‌های پیش‌بینی شده در سند چشم‌انداز1404باشد. یکی از مهم‌ترین سیاست‌هایی که از برنامه سوم توسعه به آن نگاه مناسب شد ، جهش صادرات غیرنفتی به‌عنوان محرک تولید ملی از طریق تحقق برخی از الزامات درونی و بیرونی بود و با اقدامات و تلاش‌هایی که انجام شد ، صادرات غیرنفتی هدف‌گذاری و در قالب شورای‌عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور، فرماندهی واحد آن شکل گرفت.

    اقتصاد مقاومتی بر محور قرار گرفتن صادرات توجه دارد

    معاون بازاریابی و فروش گفت :این روند در برنامه چهارم توسعه با تنفیذ احکام مربوط به صادرات و شورای‌عالی آن استمرار یافت ، اما در برنامه پنجم توسعه بنا به دلایل نامعلوم از احکام برنامه حذف شد و در واقع زیر ساخت حمایتی و فرماندهی واحد صادرات با حذف ردیف بودجه اختصاصی جوایز و مشوق‌های صادراتی که از سال 1381 مستمر بود و نیز حذف حکم تشکیل جلسات شورای‌عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور از برنامه میان مدت توسعه‌ای کشور که داری ضمانت اجرایی قانونی بود ، ملغی شد . البته این سوال کماکان از ارکان برنامه‌ریزی کشور وجود دارد که اگر در روند هدف‌گذاری و سیاست‌گذاری کلان کشور قرار است صادرات غیرنفتی به‌عنوان یکی از ارکان اقتصاد ملی عمل کرده و به تحقق هدف کاهش اتکا به درآمدهای نفتی و اهداف سند چشم‌انداز 1404 کمک کند به چه دلیل در جریان برنامه‌ریزی‌های میان مدت با افت و خیزهای غیرکارشناسی و بعضا سلیقه‌ای مواجه می‌شود.

    شاید در کمتر مجموعه‌ای از سیاست‌های کلان کشور به اندازه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بر محور قرار گرفتن صادرات در بسیاری از بخش‌های اقتصادی تاکید شده است ، بنابراین بر همین اساس و با توجه به ضرورت تکمیل زنجیره سیاست‌ها و برنامه‌های کلان کشور برای نیل به اهداف پیش روی سند چشم‌انداز لازم است دو الزام اساسی برای توسعه صادرات غیرنفتی یعنی ردیف اختصاصی بودجه و حکم تشکیل شورای‌عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در طول سال‌های برنامه ششم توسعه در قانون مذکور پیش‌بینی شود.طبق برنامه ششم توسعه در سال جاری باید 21.7 درصد به رشد صادرات غیرنفتی اضافه شود که بر این اساس هدف‌گذاری افزایش صادرات کالا معادل 53.5 میلیارد دلار خواهد بود .

    دکتر دشتیانه در پاسخ به این سوال که حجم صادرات ذوب آهن  به چه میزان است و محصولات به چه کشورهایی صادر می شودبیان کرد : در سال 95 میزان صادرات محصولات فولادی شرکت حدود 700 هزار تُن بود و به کشورهای حاشیه خلیج فارس و هم مرز با کشور از جمله : عراق ، افغانستان ، امارات ، ارمنستان ، پاکستان ، ترکمنستان ، اردن ، عمان ، کویت و کشور سودان صورت گرفته است .

    چه عواملی سبب پیچیده شدن فرایند صادرات می شود و راهکار شما چیست نیز از جمله سایر سوالات بود که معاون بازاریابی و فروش شرکت در پاسخ چنین گفت : به دلیل وجود رقبای جهانی در بازارهای صادراتی ، حضور در این بازارها ، نیازمند نگرش صادراتی در کلیه سطوح شرکت است ، عدم اطمینان از آگاهی در ارتباط با ارزش صادرات در این سطوح ، باعث ایجاد پیچیدگی می شود . این موضوع از طریق آموزش و اطلاع رسانی قابل کنترل و روایی می باشد .

    وی در بخشی دیگر از سخنان خود به شناسایی بازارهای هدف پرداخت و خاطر نشان کرد : بازبینی ساختار حوزه بازاریابی و فروش و ایجاد سرپرستی برند به منظور بهبود و ارتقاء برند و نشان تجاری و همچنین ایجاد سرپرستی های بازاریابی داخلی و خارجی با نگاه تخصصی بازار یابی بر اساس مدرنترین ساختار سازمانی روز دنیا انجام گرفته است .

    دکتر دشتیانه نگاه مدیریت کلان شرکت ، رکود در بازار داخلی و توانمندی تیم فروش را از جمله عوامل عمده در گسترش صادرات محصولات شرکت عنوان کرد .

    دکتر دشتیانه در خصوص ورود مجدد به بازارهای اروپایی گفت :معرفی شرکت و جذب مشتریان جدید وحضور در چند نمایشگاه معتبر اروپایی در برنامه کار قرار دارد. شرایط پرداخت ، شرایط حمل و چگونگی استفاده از اعتبارات اسنادی و همچنین به روزرسانی اطلاعات کارکنان بازاریابی و صادرات نیز از دیگر نکات تأثیرگذار است. در حال حاضر نسبت به تولید تیرآهن مختص بازارهای اروپا اقدام و صادرات به این کشورها آغاز شده است .

    ذوب آهن اصفهان در زمره اولین ایجاد کنندگان فروش اینترنتی محصولات

    وی در خصوص تنوع بخشی به شیوه های فروش نیز گفت :به طور قطع اندازه ذوب آهن و شرایط و نگاه موجود در ترکیب سهامداران و همچنین مسئولیت های اجتماعی شرکت های بزرگ ، اجازه نگاه صرفاً اقتصادی را نخواهد داد و چابکی لازم ( مورد نیاز بخش خصوصی ) در این شرکت ها به سختی وجود دارد . با این حال ذوب آهن اصفهان از جمله اولین شرکت هایی است که فروش اینترنتی را راه اندازی نموده و نیز برنامه هایی به منظور تسهیل خرید و دسترسی به محصولات شرکت در دست اقدام دارد که به زودی اعلام می شود .

    معاون بازاریابی و فروش شرکت در پایان گفت :برند معتبر ذوب آهن اصفهان ، صادرات یک میلیون تنی را در سال 96 هدف قرار داده است .

    برچسب ها