عصر خودرو

ادامه مذاکراتی نفتی ایران و روسیه وخرسندی دبیر کل اوپک از پایبندی اعضا به توافق

عصر بازار-ادامه مذاکرات نفتی ایران و روسیه، ابراز خرسندی دبیرکل اوپک از پایبندی به توافق این سازمان، تاکید وزیر نفت عراق بر افزایش ذخایر نفتی، فروش دارایی های نفتی شل و توتال در گابن و اعتراض مردم استرالیا به قیمت گاز مصرفی مهمترین خبرهای جهان انرژی بوده اند.

ادامه مذاکراتی نفتی ایران و روسیه وخرسندی دبیر کل اوپک از پایبندی اعضا به توافق
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصربازار» به نقل از ایرنا، «محمد بارکیندو»، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گفت: توافق اخیر کاهش تولید نفت مورد حمایت مطلوب همه کشورهای عضو و غیرعضو اوپک قرار گرفت.
    وی افزود: بازار نفت وخیم ‌ترین شرایط را پشت سر گذاشته و این سازمان به وضع اخیر خوشبین است.
    بارکیندو گفت: اگرچه کشورهای غیرعضو که برای نخستین بار کاهش تولید را تجربه می‌کردند با مشکلات اولیه ‌ای رو به رو بودند، اما تعهد همه وزیران نفت و کشورها بسیار قوی بوده است.

    ** ایران و روسیه در حال مذاکره درباره مفاد قرارداد نفت- کالا
    «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه اعلام کرد تلاش می‌کنیم به زودی مفاد قرارداد تبادل نفت ایران با کالای روسیه را تعیین کنیم که به روند توافق 2 طرف بستگی دارد.
    وی گفت: یادداشت تفاهم این قرارداد در سال 2014 میلادی امضا شد.
    ارزش همکاری های نفتی- گازی ایران و روسیه در عرصه های مختلف 20 میلیارد دلار است.

    **قیمت نفت در پی توافق اوپک بین 55 تا 65 دلار خواهد بود
    «گتی الجبوری»، رئیس منطقه خاورمیانه «لوک اویل» روسیه گفت: با توجه به اجرایی شدن توافق کاهش سطح تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و نظر به این که سطح کنونی ذخایر جهان و تولید نفت شیل مانعی بر سر افزایش قیمت‌های نفت است، انتظار می‌رود که قیمت جهانی این کالا در سال 2017 میلادی بین 55 تا 65 دلار تثبیت شود.

    **تاکید وزیر نفت عراق بر افزایش ذخایر نفتی
    «جبار اللعیبی» وزیر نفت عراق و عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، شرکت دولتی اکتشاف نفت این کشور را به افزایش سطح ذخایر ترغیب کرد و اهمیت کاوش در آب‌های این کشور را برای اکتشاف ذخایر هیدروکربن یادآور شد.
    وی گفت: عراق قصد دارد اکتشاف نفت و گاز را در فراساحل آب‌های این کشور آغاز کند.

    **تولید نفت روسیه در ماه فوریه کاهش می یابد
    ‎«الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه، اعلام کرد: اکنون برای تعیین میزان کاهش در ماه فوریه (بهمن-اسفند) زود است، اما تولید نفت این کشور در ماه جاری کمتر از ماه ژانویه (دی- بهمن) خواهد بود.
    روسیه بیش از ١١٧هزار بشکه در روز از تولید ماه ژانویه کاهش داد که طبق گفته نواک این میزان در ماه جاری بیشتر خواهد بود.

    **فروش دارایی های نفتی شل و توتال در گابن
    شرکت انگلیسی - هلندی «شل» به همراه «توتال» فرانسه قصد دارند به منظور افزایش نقدینگی خود بخشی از دارایی های خود را در گابن، عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، واگذار کنند.

    ‎**قطرپترولیوم، 2 شرکت پتروشیمی را ادغام می‌کند
    شرکت «قطرپترولیوم» قصد دارد که به منظور کاهش هزینه‌های داخلی و گسترش سرمایه‌گذاری‌های بین المللی، 2 شرکت پتروشیمی زیرمجموعه خود را در ماه مارس (اسفند- فروردین) 2017 ادغام کند.
    مدیرعامل قطرپترولیوم گفت: سهامداران این دو مجموعه سود می‌کنند، زیرا چنین اقدامی سبب کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌ وری دو شرکت می‌شود.

    **‎آنگولا به درآمد قطب نفتی خود در ماه ژانویه می بالد
    ‎وزارت دارایی آنگولا گزارش کرد که درآمد حاصل از صادرات نفت این کشور که یکی از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است، در ماه ژانویه (دی-بهمن) امسال ٩٥۰ میلیون دلار و در ١٦ ماه اخیر بی سابقه بوده است. حجم صادرات نفت این کشور در ماه ژانویه ٥٢ میلیون و ٢٥۰ هزار بشکه ذکر شد که حدود ٣.٣ میلیون بشکه در روز بیشتر از ماه دسامبر (آذر-دی) است.

    **بی پی: برای سودآوری به نفت ٦۰ دلاری نیاز داریم
    شرکت بریتیش پترولیوم (بی پی) انگلیس اعلام کرد که برای سودآوری، پرداخت سود سهامداران و هزینه های اکتشاف این شرکت نیاز به نفت بشکه ای ٦۰ دلار دارد، اما مشکل اینجاست که رقیبان بی.پی، مانند اکسون موبیل آمریکا و استات اویل نروژ حداقل قیمت نفت برای سودآوری خود را کاهش داده اند و این سبب جذب سرمایه گذاران خارجی چه در زمان افت و چه در زمان افزایش قیمت این کالا، به سوی آنها می شود.

    **اعتراض مردم استرالیا به قیمت گاز مصرفی
    اتحادیه کارگران استرالیا در نامه‌ای خطاب به «مالکولن ترنبول»، نخست وزیر این کشور، از وی خواست که درباره سهم گاز مصرف داخلی عقلانی و بر اساس منفعت ملی عمل کند.
    «دانیل والتون»، رهبر این اتحادیه به وی اخطار داد که صادرات نامحدود گاز سبب از بین بردن مشاغل و کسب و کار شده است. والتون گفت: برخلاف تولید انبوه گاز در استرالیا، قیمت گاز مصرفی ما یکی از گران‌ترین نرخ‌های دنیا و حتی بیشتر از گاز صادراتی به چین، کره و ژاپن است.

    ** اروپا بازار اصلی گازپروم باقی می‌ماند
    الکساندر مدودوف، نایب رئیس شرکت دولتی گازپروم روسیه با ذکر این مطلب که اروپا همچنان مشتری اصلی گاز این کشور است، گفت: قیمت گاز صادراتی به اروپا در سال 2017 میلادی بین 180 تا 190 دلار به ازای هر هزار متر مکعب خواهد بود.

    برچسب ها