عصر خودرو

با هدف تحقیقات درمان بیماری‌های صعب‌العلاج؛

صندوق نیکوکاری لوتوس رویان آغاز به کار کرد

عصر بازار- مراسم معارفه صندوق نیکوکاری لوتوس رویان همزمان با گرامیداشت یازدهمین سالگرد درگذشت سعید کاظمی‌آشتیانی (بنیانگذار پژوهشگاه رویان) عصر روز گذشته، سه شنبه ۱۴ دی ماه، با همکاری تأمین سرمایه لوتوس پارسیان و پژوهشگاه رویان برگزار شد.

صندوق نیکوکاری لوتوس رویان آغاز به کار کرد
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۷:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از تأمین سرمایه لوتوس پارسیان، در این مراسم که در محل سالن همایش پژوهشگاه رویان برگزار شد، مدیران تأمین سرمایه لوتوس پارسیان، سیدحمیدرضا طیبی-رئیس جهاد دانشگاهی- حمید گورابی-رئیس پژوهشگاه رویان- محمدرضا پورعابدی- معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی-، معاونین سابق آموزشی و‌ پژوهشی جهاد دانشگاهی و جمعی از پژوهشگران این نهاد حضور داشتند.

تأمین مالی تحقیقات برای سلامت جامعه

در این مراسم، علی تیموری شندی، مدیرعامل تأمین سرمایه لوتوس پارسیان در معرفی این صندوق گفت: تأمین سرمایه لوتوس پارسیان یک‌سال است که با پژوهشگاه رویان همکاری خود را آغاز کرده است و تا کنون یک صندوق جسورانه و یک صندوق نیکوکاری برای تأمین مالی طرح‌های تحقیقاتی این پژوهشگاه تأسیس کرده‌ایم.

او در بیان دلایل آغاز این همکاری گفت: مجموعه فعالیت‌های پژوهشی خوبی در مجموعه رویان صورت گرفته و دیدیم که انصاف نیست به دلیل مشکلات مالی، این طرح‌ها در برهه‌هایی دچار نقصان شود.

تیموری افزود: صندوق نیکوکاری لوتوس رویان نیز در راستای توسعه فعالیت‌های پژوهشی مجموعه رویان تاسیس شده است. این صندوق با همکاری سه‌جانبه تأمین سرمایه لوتوس پارسیان، پژوهشگاه رویان و مؤسسه خیرین سلامت رویان تشکیل شده است و امید داریم با این اقدام توانسته باشیم گامی در راستای توسعه علم و دانش، سلامت جامعه و آینده‌ای بهتر برای کشور عزیزمان برداشته باشیم.

تیموری ادامه داد: صندوق‌های نیکوکاری یکی از محل‌های جذب سرمایه‌های اندک است که تاثیرات زیادی در پیشبرد اهداف پژوهشی مجموعه دارد؛ تنوع روش‌های مشارکت در کمک به امور نیکوکارانه از دیگر مزایای مشارکت در این صندوق نیکوکاری است.

مدیرعامل تأمین سرمایه لوتوس پارسیان درخصوص روش‌های مشارکت در این صندوق گفت: روش‌های سرمایه‌گذاری در این صندوق به سه صورت در نظر گرفته شده است که همزمان امکان انجام کار خیر و نیز سرمایه‌گذاری را فراهم می‌کند. به عبارت دیگر، فرد نیکوکار می‌تواند با انتخاب یکی از سه روش سرمایه‌گذاری، میزان مشارکت خود در امور خیر مربوط به صندوق را تعیین کند.

او در توضیح این روش‌ها گفت: در روش اول، فرد نیکوکار اصل سرمایه و منافع حاصل از آن را جهت استفاده در امور نیکوکارانه به صندوق می‌بخشد و درواقع اصل سرمایه و سود حاصل از آن را به صندوق اهدا می‌کند. در روش دوم، فرد نیکوکار فقط عواید حاصل از سرمایه اولیه را جهت تحقق اهداف نیکوکارانه اختصاص می‌دهد و به این ترتیب اصل سرمایه متعلق به فرد نیکوکار بوده و هر زمان که بخواهد می‌تواند سرمایه خود را برداشت کند. در روش سوم نیز، درصدی از عواید صندوق که از پیش تعیین شده است و معادل12 درصد است، متعلق به سرمایه‌گذار بوده و مابقی آن به صندوق اختصاص می‌یابد.

مشارکت ملی در راستای سلامت جامعه

مدیر صندوق نیکوکاری لوتوس رویان تأکید کرد: در این نوع صندوق سعی بر این است تا اصل سرمایه صندوق حفظ و منافع حاصل از آن صرف امور نیکوکارانه شود. به همین دلیل حتی اگر شخص نیکوکار تمایل به اختصاص اصل سرمایه به امور نیکوکارانه داشته باشد (روش اول سرمایه‌گذاری)، صرفا منافع حاصل از سرمایه صرف امور نیکوکارانه می‌شود و اصل سرمایه در صندوق گردش پیدا کرده و به صورت مستمر بازده حاصل از آن صرف امور مربوط به فعالیت صندوق می‌شود و تنها در صورت انحلال صندوق، اصل سرمایه در امور نیکوکارانه پژوهشگاه رویان صرف می‌شود.

علی تیموری درباره روش‌های نظارت بر فعالیت این صندوق گفت: شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان مدیر این صندوق و پژوهشگاه رویان مدیر اجرای صندوق خواهند بود. همچنین، مؤسسه حسابرسی بهراد مشار به‌عنوان متولی و مؤسسه حسابرسی بیات رایان به‌عنوان حسابرس این صندوق انتخاب شده‌اند. بر این اساس، ساختار صندوق به‌گونه‌ای طراحی شده است که از مصرف منافع صندوق در امور نیکوکاری، اطمینان زیادی حاصل شود چراکه ارکان نظارتی نظیر متولی و حسابرس صندوق بر این امر نظارت دارند و گزارش نحوه صرف منافع اختصاصی در امور نیکوکارانه توسط مدیر اجرا تهیه می‌شود و مورد رسیدگی ارکان نظارتی قرار می‌گیرد و به اطلاع عموم نیز می‌رسد.

تیموری خاطر نشان کرد: فعالیت این صندوق در راستای تأمین بخشی از منابع مالی لازم برای کمک به امور پژوهش و تهیه و تولید داروهای مربوط به درمان بیماری‌های صعب‌العلاج است که پروژه‌های تحقیقاتی آن در پژوهشگاه رویان در حال انجام است.

علی تیموری در پایان سخنرانی خود با اعلام زمان پذیره‌نویسی این صندوق از تاریخ 14 الی 23 دی‌ماه 1395 در شعب بانک پارسیان، از مشارکت خودجوش کارکنان تأمین سرمایه لوتوس پارسیان در این امر خیر خبر داد و گفت: کارکنان تأمین سرمایه لوتوس پارسیان نیز خواسته‌اند در این امر خیر سهیم شوند و از این‌رو مبلغی معادل 300 میلیون ریال در این صندوق واریز خواهند کرد و امیدواریم با توجه به گستردگی شعب بانک پارسیان در سراسر کشور، امکان مشارکت همه هموطنان در این امر خیر و بهبود سلامت جامعه را در سطح ملی فراهم کرده باشیم.

امکان مشارکت عموم در طرح‌های پژوهشی

حمید گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان، نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت‌های جهادی سعید کاظمی‌آشتیانی در پژوهشگاه رویان گفت: آنچه که امروز مجموعه رویان را به اینجا رسانده، تلاش‌هایی است که مرحوم‌ آشتیانی در دوره حضور خود به ثمر رساندند.‌ چهره‌ای شاد و خوش‌سخن از مرحوم آشتیانی در اذهان ما به جا مانده است؛ خاطرم هست در سیزدهمین سالگرد تشکیل رویان گفت؛ «امروز ما موثریم و فردا اثری از ما خواهد بود. تلاش کنیم فردا اثر خوبی به جا بگذاریم.» می‌خواهم این را به وی ‌بگویم که شما همچنان مؤثرید.

رییس پژوهشگاه رویان افزود: در این مجموعه روزانه صدها کار و تحقیق انجام می شود که نشان دهنده ظرفیت بالای این پژوهشگاه است و صندوق نیکوکاری رویان نیز جهت تامین کمبود بخشی از منابع مالی و سرعت بخشی به فعالیت‌های پژوهشی این مجموعه تأسیس شده است.

حمید گورابی با بیان اینکه این صندوق منبع مناسبی برای جذب کمک خیرین برای انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی است، اظهار کرد: با استفاده از منابع این صندوق می‌توان در زمینه‌های بیولوژی و پزشکی به خصوص بیماری‌های صعب‌العلاج و لاعلاج کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام داد.

وی افزود: در گذشته خیرین مبالغی در اختیار ما قرار می‌دادند که در زمینه تحقیقات مورد استفاده قرار می‌گرفت اما با این روش جدید، خیرین سرمایه‌های خود را در اختیار صندوق نیکوکاری قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه سود این صندوق برای هزینه کارهای پژوهشی صرف می‌شود، گفت: مردم با سرمایه‌های اندک خود می‌توانند مشارکت مالی در کارهای پژوهشی رویان انجام داده و در کارهای بزرگ این مجموعه سهیم باشند.
گورابی ادامه داد: در گام نخست پژوهشگران پژوهشگاه 100 میلیون تومان در این صندوق مشارکت کرده‌اند. به گفته رییس پژوهشگاه رویان، سرمایه این صندوق می‌تواند بخشی از کمبود منابع مالی را تامین و به فعالیتهای پژوهشی سرعت بخشد.

از هر 100 هزار نفر 100 نفر به سرطان دچار می شوند
در ادامه این مراسم حسین بهاروند پژوهشگر ارشد رویان گفت: این پژوهشگاه وابسته به جهاد دانشگاهی است و در سال 70 تاسیس شده است و با تولید علم، به کاربرد آن در درمان بیماری های مختلف کمک می کند.

وی بیان کرد: ترمیم پیوند سلول های بنیادی از جمله اقدامات این پژوهشکده است که از طریق پیوند عضو جان دوباره ای به افراد اهدا می شود.  در این مجموعه مهندسان و پزشکان نخبه در حال تحقیق برای تولید علم و پیشرفت ان با هدف پیشگیری و سلامت جامعه هستند.

وی با بیان اینکه تولید سلول‌های انسولین ساز و سلول های رنگدانه شبکیه چشم از جمله اقدامات مهم این پژوهشکده است، افزود: هزینه درمان سرطان در کشور 10 هزار میلیارد تومان است و به ازای هر 100 هزار نفر 100 نفر به این بیماری مرموز دچار می شوند.

پژوهشگر ارشد رویان عنوان کرد: تحقیق بر روی بیماری پارکینسون از 6 سال پیش شروع شده و مدت پنج سال است که در محیط آزمایشگاهی بر روی این تحقیقات میمون صورت می گیرد. 

بهاروند تاکید کرد: 38 درصد داروهای ضد افسردگی، 40 درصد داروهای بیماری آسم، 43 درصد داروهای دیابت، 75 درصد داروهای سرطان و 70 درصد داروهای آلزایمر پاسخگوی بیماران نیستند که تولید اسپرم موش، عصب و عضله، ارتوپدی، قلب و عروق، کلیه مجاری و ادرار و کبد و گوارش از جمله کارهای انجام شده در این پژوهشگاه است.

برچسب ها