عصر خودرو

با راه‌اندازی کارخانه سرب با عیار ۹۹/۹۹ درصد در زنجان اتفاق افتاد؛

تولید شمش سرب قابل عرضه در بورس لندن

عصر بازار- طرح فرآوری شمش سرب تصفیه‌شده از کنسانتره با عیار بالای ۹۹/۹۹درصد به وسیله شرکت ذوبگران رنگین فلز در اتاق ایران یکشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۵ رونمایی شد. هدف عمده این شرکت در تولید سرب در گام نخست تامین نیاز داخلی و در گام بعدی صادرات است. این کارخانه قابل عرضه در بورس فلزات لندن است.

تولید شمش سرب قابل عرضه در بورس لندن
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از صمت، مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی زرین در جلسه رونمایی این محصول معدنی اظهار کرد: کارخانه کنسانترهسازی این گروه در جوار معدن سرب و روی مهدی‌آباد با ظرفیت تولید 50 هزار تن در فاز نخست تا پایان سال راه‌اندازی خواهد شد.

بر اساس این گزارش، ابراهیم جمیلی با اشاره به اینکه گروه صنعتی و معدنی زرین در 10 ماهه نخست امسال افزون بر 3هزار تن صادرات شمش سرب داشته است، عنوان کرد: این صادرات علاوه بر تامین نیاز کل کشور بوده است. ضمن اینکه از ماه گذشته واحد تولید شمش سرب شرکت ملی سرب و روی ایران به دلیل مسائل زیست‌محیطی تعطیل شده بود نیز دوباره وارد مدار تولید شد.

وی با بیان اینکه شرکت ذوبگران رنگین فلز به‌عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنعتی و معدنی زرین برای نخستین بار موفق به تولید شمش سرب با خلوص 99/996درصد شده است، گفت: درصد خلوص شمش این واحد 99/996درصد است که 4هزارم باقی مانده تا به شمش 100درصد برسد که البته سرب 100درصد خالص در صنایع خاصی به کار گرفته می‌شود. اما بیشتر مصرف سرب 99/99درصد است که به سرب نرم معروف است.
مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی زرین در ادامه خاطرنشان کرد: این محصول یکی از بهترین محصولات در جهان در نوع خود است و امیدواریم به‌زودی آن را در بورس فلزات لندن (ال‌ام‌ئی) نیز به ثبت برسانیم. همچنین با توجه به تکمیل بخش پالایش به تازگی قادر به تولید نقره در این کارخانه نیز شده‌ایم.
جمیلی در ادامه خاطرنشان کرد: نگران تعطیلی معدن سرب و روی انگوران نیستیم و در صورت اتمام ذخیره این معدن در 10 سال آینده تولید کنسانتره مس را آغاز خواهیم کرد. زون سولفوره معدن سرب و روی انگوران می‌تواند مواد اولیه کارخانه کنسانتره سولفوره شرکت صنعتی و معدنی زرین را تامین کند، اما این معدن که قرار بود در سال 92 تولید زون سولفوره را آغاز کند، از این اقدام عقب مانده است.
وی درباره سرمایه‌گذاری در این واحد فرآوری خاطرنشان کرد: در برخی واحدها نیز با برخی کشورهای خارجی مانند ایتالیایی‌ها، ترک‌ها و روس‌ها قصد مشارکت داریم.

 


کمبود مواد اولیه
جمیلی با اشاره به مشکلات صنعت سرب و روی در کشور گفت: در کل یکی از مشکلاتی که صنعت سرب و روی با آن روبه‌رو است، کمبود مواد اولیه است، در حالی‌که واحد تولیدی ما هم توان استفاده از مواد اولیه و هم توان استفاده از قراضه سرب را دارد.
وی در ادامه افزود: کنسانتره سرب و روی در حال حاضر به این دلیل که محدود به معدن انگوران شده، است. امیدواریم معدن مهدی‌آباد هرچه زودتر راه‌اندازی شود تا صنعت سرب و روی بتواند نفس راحتی بکشد.
وی در ادامه گفت: کنسانتره‌سازی گروه زرین تا پایان امسال با ظرفیت تولید 50هزار تن در فاز نخست در کنار معدن مهدی‌آباد راه‌اندازی خواهد شد و البته برنامه کلی برای این کارخانه نیز رسیدن به ظرفیت تولید 300 هزار تن در سال است. جمیلی درباره تکمیل زنجیره تولید این واحد فرآوری نیز عنوان کرد: گروه صنعتی و معدنی زرین در سال 96 با تولید دو محصول جدید زنجیره تولید در بخش معدن را تکمیل می‌کند.
ظرفیت‌های صنعت سرب و روی
مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی زرین همچنین با اشاره به کاربرد فلز سرب در صنایع عنوان کرد: فلز سرب یک فلز استراتژیک به‌شمار می‌رود که جایگزینی برای آن وجود ندارد. از این‌رو صنایع وابسته به سرب در دنیا روزبه‌روز در حال افزایش هستند. جمیلی افزود: در سال 2016میلادی نیز ما شاهد افزایش قیمت صنعت سرب و روی در دنیا بوده‌ایم. فلزات غیرآهنی که به فلزات رنگین مشهور هستند، سردسته آنها مس است و با مس ارزیابی می‌شد. در سال 2016میلادی به فلز روی نیز افزایش به نسبت خوبی داشت. به طور تقریبی در این سال سرآمد فلزات رنگین، سرب و روی بود. کشور ما نیز در زمینه سرب و روی دارای ظرفیت‌های خوبی است. جمیلی در ادامه عنوان کرد: ظرفیت نصب شده سرب و روی در ایران 900 هزار تن است در صورتی که نیاز کشور به محصولات 200 هزار تن گزارش شده است، به عبارتی می‌توانیم سالانه بیش از 700 هزار تن با درآمدزایی بیش از 1 میلیارد دلار صادرات داشته باشیم. هم‌اکنون 420هزار تن ظرفیت نصب‌شده سرب در کشور موجود است، اما در عمل حدود 25درصد این ظرفیت در حال تولید است. با توجه به اینکه این صنعت یک صنعت ارزآور است، اما چندان مورد توجه قرار نگرفته است. البته یکی از موضوعاتی که سبب بی‌مهری به این صنعت شده، خصوصی بودن آن است و چندان گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات آن وجود ندارد.
پیش‌بینی قیمت سرب و روی
همچنین مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی زرین درباره پیش‌بینی قیمت سرب و روی در سال 2017 نیز خاطرنشان کرد: سال 2017میلادی سال خوبی از نظر قیمت برای بازار جهانی سرب و روی خواهد بود. اما درصد آن را نمی‌توان دقیق پیش‌بینی کرد، چراکه تولید روی به دلیل تعطیلی دو معدن بزرگ در جهان و افزایش تقاضا برای روی در سطح بین‌المللی باعث افزایش قیمت‌ها و کاهش تولید شده است. درباره سرب هم وضعیت تا حدی به همین گونه است، اما نسبت به روی ضعیف‌تر است. جمیلی در ادامه یادآور شد: در هر صورت سرب و روی اگر در همین قیمت نیز به ثبات برسد، تولیدکننده به طور قطع به سهامداران خود سود خوبی خواهد داد.

برچسب ها