عصر خودرو

سفیر ایران در ارمنستان:

سفر رئیس جمهوری روابط دوجانبه و منطقه ای را توسعه می دهد

عصر بازار- سیدکاظم سجادی سفیر ایران در ارمنستان گفت: سفر رئیس جمهوری به ایروان گام اصلی گسترش فراگیر روابط دوجانبه، منطقه ای و همچنین زمینه ساز توسعه فرصت های فعالیت های بازرگانی و ترانزیتی با اروپا است.

سفر رئیس جمهوری روابط دوجانبه و منطقه ای را توسعه می دهد
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایرنا، وی روز سه شنبه ضمن اشاره به برنامه های سفر حسن روحانی به ارمنستان که فردا (چهارشنبه) انجام می گیرد، اظهار کرد: در یک سال گذشته روند همکاری های ایروان و تهران رو به توسعه بوده و هیات های مختلفی به صورت متقابل در دو کشور رایزنی های گسترده ای انجام داده اند.
سجادی گفت: سفر رئیس جمهوری ایران به ارمنستان، افق جدیدی را برای توسعه همکاری ها می گشاید تا دو کشور از مجموعه گسترده توانمندی ها و همچنین مزیت های منطقه ای از جمله هم مرز بودن برای ارتقای مناسبات بهره بگیرند.
وی افزود: حوزه های زیادی برای همکاری های دو کشور مطرح است که می توان به عرصه های فرهنگی، فناوری به صورت انتقال متقابل، گردشگری با توجه به لغو نظام روادید بین دو کشور، کشاورزی و کشت گلخانه ای اشاره کرد.
سجادی با بیان اینکه ارزش روابط اقتصادی دو کشور سالانه حدود 300 میلیون دلار است که پیش بینی رشد آن نیز انجام گرفته است، ادامه داد: انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران به ارمنستان که از قبل وجود داشت، رو به افزایش است و از این کشور نیز برق دریافت می کنیم و هنوز هم عرصه های دیگری برای توسعه روابط وجود دارد.
سفیر ایران بیان کرد: ازسوی دیگر، ارمنستان به عنوان عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا پل جمهوری اسلامی برای گسترش همکاری ها با این مجموعه است که فرصت های زیادی را برای دو طرف فراهم می کند.
وی گفت: اتحادیه اوراسیا همچنین با عضویت روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان توان اقتصادی و همکاری زیادی دارد و با توجه به روابط خوب دو جانبه نیز ارمنستان می تواند برای مشارکت هر چه بیشتر اقتصادی ایران با این اتحادیه همراهی کند.
سجادی افزود: افزایش همکاری های تهران و ایروان همچنین می تواند گشایش بیشتر مسیر اروپا از طریق ارمنستان و گرجستان را برای توسعه بازرگانی شرکت های ایرانی فراهم کند.
وی گفت: اکنون ارمنستان در حال برنامه ریزی برای ساخت جاده در این مسیر است و مذاکراتی را با بانک های اوراسیا، توسعه آسیایی و جهانی انجام داده و در صدد همکاری با بخش خصوصی نیز هست و همچنین تمایل به همکاری با شرکت های ایرانی دارد.
سجادی در پایان به راهگذر شمال-جنوب اشاره و اظهار کرد که این طرح یکی از محورهای مبنایی برای توسعه روابط به شمار می رود، زیرا ترانزیت از طریق منطقه نوردوز ارمنستان و جلفا در ایران و سپس بنادر جنوبی ایران برای هر دو کشور فرصت های زیادی ایجاد می کند.
براساس برنامه اعلام شده، حسن روحانی دور جدید سفرهای منطقه ای خود را فردا به دعوت همتای ارمنستانی از ایروان آغاز می کند و سپس راهی آستانه و بیشکک پایتخت های قزاقستان و قرقیزستان می شود.
روحانی در این سفر یک روزه و فشرده با سرژ سرکیسیان رئیس جمهوری ارمنستان دیدار و درباره روابط دوجانبه گفت وگو می کند و همچنین در نشست هیات های عالیرتبه، چندین سند همکاری امضا و همزمان نیز همایش بازرگانان دو کشور برگزار می شود.
ارمنستان با حدود 30 هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با موقعیت راهبردی ویژه، از غرب با ترکیه، شمال گرجستان، شرق جمهوری آذربایجان (جمهوری قره‌باغ) و در جنوب ایران و جمهوری خودمختار نخجوان (جزئی از جمهوری آذربایجان) هم مرز است.

برچسب ها