عصر خودرو

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو مطرح کرد؛

برنامه وزارت نیرو برای تقویت صندوق‌های سرمایه گذاری صنعت برق

عصر بازار- به گفته علیرضا دائمی، یکی از سیاست‌های وزارت نیرو تقویت صندوق‌های سرمایه گذاری صنعت برق است و در این زمینه مذاکره های زیادی با سازمان بورس صورت گرفت.

برنامه وزارت نیرو برای تقویت صندوق‌های سرمایه گذاری صنعت برق
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایرنا، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو اظهار داشت: مذاکراتی نیز با مجموعه بانک‌ها و صندوق‌های پروژه و سرمایه‌گذاری انجام شده است و از این ابزار در همه نقاط جهان استفاده می‌شود.

    وی به ایجاد صندوق‌های سرمایه گذاری صنعت برق به عنوان ابزاری برای مدیریت منابع مالی اشاره و تصریح کرد: این صندوق‌ها به‌صورت یک تنظیم کننده در بازار عمل می‌کنند و در زمانی که به نقدینگی بیشتری نیاز است می‌توانند به عنوان متعادل کننده نظام اقتصادی صنعت وارد بازار شوند.

    دائمی ادامه داد: در استفاده از تسهیلات صندوق، منافع دو طرف لحاظ می شود و با تزریق منابع مالی از سوی صندوق تعادل در بازار رخ می دهد و سود حاصل از آن نصیب صندوق می شود.

    وی درباره رویکرد وزارت نیرو در بخش برق و ارتباط آن با بورس انرژی گفت: جهتگیری وزارت نیرو ایجاد ظرفیت‌ برای ورود بخش‌های غیردولتی و خصوصی است و در همین زمینه بیش از 50 درصد برق تولیدی کشور توسط بخش‌های غیر دولتی و خصوصی و همه برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر نیز توسط بخش خصوصی انجام می‌گیرد.

    به گفته این مقام مسوول، در این زمینه به دو نهاد بورس انرژی و نهاد تنظیم مقررات بازار برق نیاز بود تا پس از تعریف رابطه خریدار و فروشنده، مدیریت آن برعهده سازمان بورس قرار گیرد.

    معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو ادامه داد: این دو نهاد می‌توانند شرایطی را فراهم کنند تا سرمایه‌های خرد و کلان نقشی را در تولید انرژی داشته باشند.

    وی اضافه کرد: در پایان برنامه ششم، فقط 20 درصد برق کشور در نیروگاه‌های دولتی تولید می‌شود و 80 درصد دیگر که بیش از تولید برق کنونی کشور است، به دست بخش غیردولتی تولید می شود.

    دائمی گفت: باید به جایی برسیم که مانند بسیاری از کشورهای جهان، برق از شکل دولتی به شکل غیردولتی مدیریت و بازار رقابت ایجاد شود تا با تغییر قیمت و نوع خدمات ارایه شده بتوان در بازار نقش داشت.

    وی گفت: مشوق‌های بسیاری در کشورهای دیگر شامل قیمت مناسب‌تر، دیماند، تقسیط، تخفیف در انشعاب برق، مدیریت مصرف در شبانه روز و... به بخش خصوصی داده می‌شود؛ به گونه‌ای که قیمت تمام شده برق مصرفی به قیمت بسیار ناچیز باشد.

    معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو ادامه داد: با ابزار مدیریت در مصرف برق می‌توان پیک‌سایی کرد که در این صورت، استفاده از انرژی‌های نو نیز شتاب بیشتری خواهد گرفت.

    بر اساس این گزارش، پیک سایی به برنامه های کاهش پیک بار شبکه برق اطلاق می شود، به طوری که ظرفیت ذخیره چرخان شبکه افزایش و نیاز به ساخت نیروگاه های جدید کاهش می یابد.

    ایران با عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، پاکستان و افغانستان، همه کشورهایی که با آنها مرز خاکی دارد، انرژی الکتریکی مبادله می کند.

    تبدیل نیروگاه های گازی کشور به نیروگاه سیکل ترکیبی با افزودن واحد بخار، کاهش تلفات انرژی، تولید توربین ها کلاس F با بازده 60 درصد و هوشمند سازی شبکه توزیع برق از اولویت های وزارت نیرو در ماه های آینده است.

    ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه های کشور بیش از 75 هزار مگاوات است که از این نظر در رتبه نخست خاورمیانه و چهاردهم جهان قرار داریم.

    برچسب ها