عصر خودرو

قیمت فلز سرخ۷۰۰ تومان دیگر افزایش یافت

بازگشت سیگنال‌های رشد قیمتی بازار مس

عصر بازار: در نتیجه معاملات روز گذشته رینگ محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، مس افزایش ۳ درصدی قیمت را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد، اما این در شرایطی است که میزان تقاضای فلز سرخ در این روز به میزان قابل ملاحظه‌ای نسبت به هفته‌های اخیر کاهش یافته است.

بازگشت سیگنال‌های رشد قیمتی بازار مس
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از دنیای اقتصاد، به گفته کارشناسان حوزه فلزات پایه، عمده‌ترین دلیل کاهش خرید معامله‌گران، رشد قیمت طی معاملات هفته‌های اخیر بوده است، چرا‌که با توجه به کاهش ظرفیت تولید و کاهش نقدینگی شرکت‌ها، خرید‌ها هر چند هفته یک بار صورت می‌گیرد، البته این در شرایطی است که بر اساس گفته فعالان بازار داخلی این محصول از شرایط تقاضای مناسبی برخوردار نیست، اما روند مثبت متغیر‌های کلیدی همچون نرخ ارز نشان می‌دهد که تقاضا در معاملات هفته‌های آتی بورس کالای ایران افزایش خواهد یافت.

    به این ترتیب روز یکشنبه 22 شهریور‌ماه، بورس کالای ایران شاهد معامله حدود 211هزار تن انواع کالا بود که در این میان چهار هزار تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران در تالار محصولات صنعتی عرضه شد. این شرکت همچنین 3500 تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضه‌شده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز می‌توان به 20هزار تن انواع مس کم‌عیار، 140 تن سولفور مولیبدن و 18 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، 270 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز در این روز روی تابلوی معاملات رفت.

    بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت 17 هزار و 721 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته افزایش 691 تومانی را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 4 هزار تن بوده، درحالی‌که میزان تقاضا 160 تن ثبت شد. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت 18 هزار و 455 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، رشد 697 تومانی در قیمت پایه را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول 3500 تن بوده است، درحالی‌که تقاضاکنندگان خواستار 460 تن از این محصول بوده‌اند.
    مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه 18 هزار و 510 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته، افزایش 697 تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 270تن بود که با میزان تقاضا برابری می‌کرد.

    از سوی دیگر این فلز سرخ هم‌اکنون در بازار آزاد با قیمت 19هزارتومان در هر کیلو به فروش می‌رسد که نسبت به شنبه گذشته افزایش 600 تومانی در هر کیلو داشته است.از طرفی در بازار آزاد اگرچه در مقایسه با هفته‌های گذشته قیمت‌ها با رشد به ثبت رسید، اما همچنان تجار سعی در تداوم روند رو به رشد قیمت‌ها دارند، به‌طوری که با وجود فراز و فرودهای نرخ این محصولات در بازارهای جهانی همچنان تلاش برای رشد قیمت‌ها در بازار غیررسمی دیده می‌شود. در این میان قوی‌ترین پیش‌بینی این است که اگر ثبات قیمت ارز در روزهای آتی ادامه پیدا کند، احتمال دارد روند مثبت قیمت‌ها با توجه به رشد بهای فلزات در بازار جهانی و کاهش موجودی انبارها، به‌صورت مقطعی ادامه‌دار باشد، چرا که در هر صورت بخشی از نوسانات بازار جنبه روانی خواهد داشت، اما موضوع دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از کارشناسان قیمت نفت را هم صعودی پیش‌بینی کرده و معتقدند با توجه به پارامترهای موجود رشد بیشتری را هم تجربه خواهد کرد.

    بازار فلزات رنگی جان گرفت
    روند معاملات سایر فلزات اساسی همچون آلومینیوم، قلع، نیکل، سرب و روی نیز با وجود نوسانات مثبت نرخ ارز و نوسان مثبت قیمت‌ها در بازارهای جهانی همچنان اندکی بهبود یافته است. به گفته یکی از فعالان بازار، اطمینان از رشد مجدد قیمت‌ها موجب شده تا تقاضا در بازار فلزات رنگی افزایش پیدا کند و آنها همچنان در انتظار تغییر مجدد مسیر بازار هستند، چرا که معتقدند پارامترهای تاثیر‌گذار به نوسان‌های مثبت خود ادامه خواهند داد. از طرفی فروشندگانی که در هفته‌های اخیر از فروش کالاهای خود با قیمت‌های پایین، خودداری می‌کردند اکنون با جهت‌گیری مثبت بازار، فروشنده شده‌ و معتقدند با توجه به پارامترهای تاثیر‌گذار موجود قیمت فلزات رنگی تا پایان تابستان افزایش بیشتری را هم تجربه خواهد کرد. به این ترتیب بنا بر پیش‌بینی کارشناسان انتظار می‌رود هفته آینده با توجه به ادامه رکود فعلی، شاهد افزایش تقاضای جدیدی از این محصولات باشیم، بنابراین رونق این محصولات در بازار داخلی می‌تواند دوباره موجب بهبود روند تقاضای این محصولات شود.

    به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه، انتشار اخباری مبنی بر افزایش حجم تولیدات صنعتی چین، احتمال افزایش مجدد قیمت نفت و دورنمای نسبی افزایش هزینه تولید، بهبود ساز‌و‌کارهای اقتصادی و نوسان جذابیت سفته‌بازی را می‌توان مهم‌ترین‌ دلایل برای صعود مجدد قیمت‌ها در هفته‌های آتی دانست، البته این در شرایطی است که تقاضای داخلی نیز با شروع فصل تولیدات افزایش خواهد یافت که موجب تشدید رشد قیمت فلزات رنگی در بازار داخلی خواهد شد.

    از طرفی به نظر می‌رسد دورنمای رشد تولیدات صنعتی چین و به تبع آن دورنمای رشد اقتصادی این کشور بهتر از پیش‌بینی‌ها باشد که برای چین به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار مصرف فلزات یک داده بسیار مهم تلقی می‌شود. از طرفی آمار انتشار یافته در مورد کاهش موجودی انبارهای بورس فلزات لندن بسیاری از فعالان اقتصادی را نگران کرده، اما چون افزایش تقاضا در میان مدت به‌عنوان یک حرکت بازار قابل پیش‌بینی است، انتظار افزایش قیمت‌ها را دامن زده است که این مساله بر بازارهای داخلی موثر خواهد بود.

    برچسب ها