عصر خودرو

بیش از ۴درصد رشد نسبت به پارسال;

ارزش صادرات غیرنفتی هفت ماهه ۲۴.۶ میلیارد دلار شد

عصر بازار- گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: صادرات غیرنفتی کشور در هفت ماهه امسال با ۴.۳۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به ۲۴ میلیارد و ۶۵۷ میلیون دلار رسید.

ارزش صادرات غیرنفتی هفت ماهه ۲۴.۶ میلیارد دلار شد
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایرنا، بر پایه آمارهای منتشر شده در پایگاه خبری گمرک جمهوری اسلامی، در هفت ماهه پارسال ارزش صادرات غیرنفتی کشور 23 میلیارد و 633 میلیون دلار بود.
    عملکرد تجارت خارجی کشور در این دوره نشان می دهد تشریفات گمرکی 72 میلیون و 245 هزار تن کالای صادراتی و 18 میلیون و 728 هزار تن کالای صادراتی در سراسر کشور انجام شد.
    در این مدت واردات به 24 میلیارد و 51 میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 0.10 درصد کاهش نشان می دهد و این آمار حکایت از آن دارد که تراز تجاری جمهوری اسلامی ایران در هفت ماهه امسال همچنان مثبت است.
    بر پایه این گزارش، در سال های پیش آمار تجارت خارجی کشور در بخش صادرات، در دو بخش صادرات غیرنفتی با احتساب و همچنین بدون احتساب میعانات گازی اعلام شده بود و از آنجا که در سال های گذشته برای این کالا (میعانات گازی) ردیف تعرفه مجزا و مستقلی وجود نداشت، بنابراین با شرح گازهای طبیعی مایع به همراه سایر گازها اظهار می شد.

    ** مهمترین کالاهای صادراتی
    براساس این گزارش در مدت یاد شده میعانات گازی با چهار میلیارد و 50 میلیون دلار عمده ترین کالای صادراتی کشور بود که 16.43 درصد از کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص می داد.
    گازهای طبیعی مایع شده نیز با یک میلیارد و 952 میلیون دلار در رتبه بعدی قرار گرفت. پس از آن به ترتیب گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با 888 میلیون دلار، روغن های سبک و فرآورده ها بجز بنزین با 828 میلیون دلار و پروپان مایع شده با 694 میلیون دلار قرار داشت.

    ** مهمترین کالاهای وارداتی
    اقلام عمده وارداتی در هفت ماهه 1395 به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش 679 میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش 534 میلیون دلار، برنج به ارزش 508 میلیون دلار، قطعات منفصله برای تولید خودرو سواری به ارزش 498 میلیون دلار و انواع وسایل نقلیه به ارزش 407 میلیون دلار بود.
    این گزارش نشان می دهد بخشی از ترخیص برنج در مهرماه براساس مصوبه هیات وزیران، توسط شرکت تعاونی های مرزنشینان انجام شده است.

    ** خریداران کالاهای ایرانی
    چین همچنان بزرگ ترین خریدار کالاهای ایرانی است به طوری که در هفت ماهه امسال حجم صادرات غیرنفتی کشور ما به چین به چهار میلیارد و 438 میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال 2.48 درصد کاهش یافت.
    پس از چین به ترتیب امارات با سه میلیارد و 887 میلیون دلار، عراق با سه میلیارد و 509 میلیون دلار، ترکیه با دو میلیارد و 505 میلیون دلار و کره جنوبی با یک میلیارد و 958 میلیون دلار قرار گرفتند.
    صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران به ترکیه و کره جنوبی در این مدت به ترتیب 11.34 درصد و 786 درصد افزایش یافت اما ارزش صدور به امارات و عراق به ترتیب 17.37 و 2.44 درصد کاهش نشان داد.
    همچنین صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشورها در این مدت با رشد 0.60 درصدی همراه شد.

    ** کشورهای صادرکننده کالا به ایران
    آمار تجارت خارجی کشور در هفت ماهه امسال نشاندهنده کاهش واردات از مهمترین کشورهای طرف معامله با ایران و افزایش واردات از آلمان است.
    رتبه های نخست تا چهارم به ترتیب به چین با پنج میلیارد و 711 میلیون دلار، امارات با چهار میلیارد و 98 میلیون دلار، کره جنوبی با یک میلیارد و 885 میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و 555 میلیون دلار اختصاص یافت.
    روند واردات ایران از این کشورها در کل کاهشی بود و به ترتیب 5.54 درصد، 13.9 درصد، 13.54 درصد و 15.26 درصد افت کرد اما واردات از آلمان که پنجمین کشور مهم طرف معامله با ایران است، 25 درصد افزایش یافت و در این مدت به یک میلیارد و 275 میلیون دلار رسید.
    واردات ایران از سایر کشورها نیز در این مدت در مجموع بیش از 15 درصد رشد کرد.
    گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: ارزش تجارت خارجی ایران در نیمه نخست امسال به بیش از 42 میلیارد و 14 میلیون دلار رسید و پیشی گرفتن ارزش صادرات بر واردات همچنان ادامه یافت.
    کارنامه تجارت خارجی ایران در سال 1394 برابر 916 میلیون دلار تراز مثبت بسته شد که بی سابقه بود.
    تراز تجاری ایران در سال 1393 منفی دو میلیارد و 700 میلیون دلار بود که بهبود چشمگیری نسبت به منفی هفت میلیارد و 900 میلیون دلار در سال 1392 داشت.
    ارزش تجارت خارجی ایران از آغاز امسال تا پایان مردادماه 35 میلیارد و 817 میلیون دلار بود و در نیمه نخست سال 1395 به بیش از 42 میلیارد و 14 میلیون دلار رسید.

    برچسب ها