عصر خودرو

بازگشت محسن جلال‌پور به فضای مجازی;

پسته ترکیه هم رقیب ایران شد

عصر بازار- رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران هرچند از وضعیت مناسب برداشت پسته در ایران سخن گفته اما نسبت به ورود حجم قابل توجه پسته آمریکا و ترکیه به بازار و سپس به وجود آمدن رقابت‌های احتمالی مخرب هشدار داده است.

پسته ترکیه هم رقیب ایران شد
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از اقتصادنیوز، محسن جلال‌پور پس از کناره‌گیری از ریاست اتاق ایران به دلیل بیماری، مدتی بود که در فضای مجازی هم حضور فعالی نداشت. این در حالی بود که وی در دوران ریاست بر اتاق ایران کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام فعالی داشت. با این حال، وی در اولین پست خود پس از کناره‌گیری از ریاست اتاق ایران نسبت به وضعیت بازار پسته هشدارهایی را ابراز کرده است.

    رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران هرچند از وضعیت مناسب برداشت پسته در ایران سخن گفته اما نسبت به ورود حجم قابل توجه پسته آمریکا و ترکیه به بازار و سپس به وجود آمدن رقابت‌های احتمالی مخرب هشدار داده است.

    جلال‌پور نوشته است:

    جمعه- آخرین روز روزبرداشت پسته نارس(کال) بود. سری به محوطه خشک کردن پسته های نارس زدم.

    همکاران خوبم از اواخر مرداد ماه شروع به چیدن کردند تا این که امروز کار به پایان رسید.

    هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت، محصول امسال بهتراز یکی دوسال گذشته است.

    در مناطق گرم تر،برداشت پسته -رسیده -شروع شده و احتمال می دهم کل محصول امسال تادهم مهرماه برداشت شود.

    در 10 سال گذشته همیشه نگرانی افزایش محصول امریکا و کم شدن میزان محصول ما یکی ازدغدغه های پسته کاران ایران بوده است.

    به نظر می رسد این نگرانی هرسال به واقعیت نزدیک تر می‌شود.

    محصول امسال آمریکا حدود هشتصد هزارپوند یعنی چیزی بیش از سیصد و هفتاد هزارتن برآورد می شود.

    این اولین بار است که حجم پسته تولیدی در آمریکا به این حجم می رسد. به همین دلیل محصول آمریکا در هفته های اخیر با کاهش قیمت قابل توجهی در بازار جهانی عرضه شده است.

    تحلیل گران براین باورند باتوجه به حجم نسبتا سنگین محصول سال جاری در آمریکا و همچنین عرضه قابل توجه پسته ترکیه، کار برای فروش محصول ایرانی تا اندازه ای سخت شده است.

    آن چه در این شرایط می تواند به محصول ایران کمک کند، مدیریت بازار است.

    این مدیریت باید درعرضه وتقاضا همزمان انجام پذیرد.

    در سمت عرضه، باغداران باید با عرضه تدریجی محصول خود،به ثبات بازار و کنترل قیمت ها کمک کنند و در سمت تقاضا نیز باید به متقاضیان اطمینان داد که محصول امسال ایران از نظر کیفیت، مقدار و قیمت قابل رقابت است. بنابراین باید از طریق انعقاد قراردادهای ماهانه به خریداران نیز اطمینان لازم داده شود. طبیعی است که مهم ترین نقش را در این شرایط صادرکنندگان داشته ودارند. نباید رقابت مخرب پا بگیرد.

    دراین صورت به جای همراهی و تمرکز برای رقابت در بازار جهانی، تمام توان صادرکنندگان باید صرف رقابت درونی شود و دراین صورت مشخص است که برنده چنین وضع آشفته ای تجار کدام کشور خواهند بود. محصول امسال محصول بابرکتی است که اگر با تدبیر و هوشمندی مدیریت شود،می تواند منشأ خیر برای همه دست اندرکاران این کسب وکار باشد

    برچسب ها