عصر خودرو

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران:

افزایش حجم تجارت و سرمایه گذاری اعضای اکو در برنامه ۱۰ ساله

سهم اکو از تجارت درون منطقه ای ۸ درصد است

عصر بازار- نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران از افزایش حجم تجارت و سرمایه گذاری اعضای اکو در برنامه زمان بندی ۱۰ ساله خبرداد و گفت: حجم کنونی تجارت و سرمایه گذاری در شان این سازمان با سابقه و ریشه دار بین المللی نیست که باید رویکردی جدید با روشی نوین در راستای طرح برنامه ها و چشم انداز و اجرایی کردن آن در اکو تدوین شود.

افزایش حجم تجارت و سرمایه گذاری اعضای اکو در برنامه ۱۰ ساله
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایرنا، غلامحسین شافعی نیا روز سه شنبه در بیست ویکمین نشست کمیته اجرایی و کمیته های تخصصی اتاق بازرگانی و صنعت اکو و نخستین نشست کنسرسیوم شرکت های خصوصی و دولتی فعال در زمینه انرژی افزود: طبق آمارها کشورهای عضو اکو در سال 2015 بالغ بر 635 میلیارد دلار با جهان مبادله بازرگانی انجام داده اند که از این رقم هشت درصد معادل 51 میلیارد دلار سهم تجارت درون منطقه ای بوده است.

    وی اظهار داشت: همچنین در سال 2013 سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در منطقه اکو 34 میلیارد دلار بوده که 18 درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش داشته است.

    وی افزود: این حجم سرمایه گذاری دو درصد از کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی جهان را یک هزار و 700 میلیارد دلار برآورد می شود، تشکیل داده است.

    نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این که رایزنی اعضا درباره سند چشم انداز 10 ساله 2016 تا 2025 باید در مرکز مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: دبیرخانه پیش نویس این سند را تهیه و آن را در اختیار اعضا قرار داده تا با اهتمام برنامه جامع تدوین و پیگیری مجدانه برای اجرایی و نهایی شدن آماده کنند.

    به گفته شافعی نیا، در این زمینه نقش بخش خصوصی به عنوان قوای محرکه اقتصادهای منطقه و در رأس آنها اتاق های بازرگانی در اولویت قرار گیرد تا بتوان از این رهگذر سند چشم اندازی برای 10 سال آینده طراحی کرد که مطابق با نیازهای اقتصادی منطقه بوده و بتواند مجموعه فعالان اقتصادی اکو را به دستیابی اهداف اصلی سازمان در گسترش روزافزون تعاملات و همکاری های درون منطقه ای رهنمون کند.

    سازمان همکاری اقتصادی اکو یک سازمان اقتصادی منطقه ای است که در سال 1343 با همکاری ایران، پاکستان و ترکیه پایه گذاری شد و اکنون کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز در آن عضویت دارند.

    برچسب ها