عصر خودرو

معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار:

بورس، ۲۰ هزار فعال حرفه ای دارد

عصر بازار: آخرین آمار سرمایه گذاران بورسی کشور با تعاریف بورس های بین المللی ۲۰ هزار نفر است، به عبارتی براساس تعاریف بین المللی سرمایه گذاران فعال بورسی به افرادی گفته می شود که در طول سال حداقل ۲۵۰ بار معامله کرده باشند.

بورس، ۲۰ هزار فعال حرفه ای دارد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان مطلب فوق درباره تعداد سرمایه گذاران واقعی بورسی گفت: هم اکنون 20 هزار معامله گر به طور میانگین روزانه یکبار خرید و فروش می کنند که این عدد برای کشور ترکیه 27 هزار نفر است و در تعاریف بین المللی به معامله گرانی با این شرایط معامله گر فعال و حرفه ای بازار گفته می شود.

    دکتر علی سعیدی در ادامه با بیان اینکه در آمارهای بورسی تعاریف مختلف وجود دارد و باید به این تعاریف توجه کرد، افزود: عدد 7 میلیون که به عنوان سرمایه گذاران بورسی اشاره می شود، در واقع دارندگان کدهای بورسی هستند در حالیکه سرمایه گذارانی که معاملات بهتری دارند حدود یک میلیون نفر هستند و تعداد قابل توجهی از سهامداران ما کد دارند اما در طول سال معامله نمی کنند یا افرادی که به سبب سهام کارگری یا خرید اوراق تسهیلات مسکن کدی دریافت کرده اند و پس از آن اقدام به معامله در بورس نمی کنند از جرگه فعالان بورسی خارج می شوند بنابراین اگر بخواهیم آمارها را دقیقتر اعلام کنیم تعداد سرمایه گذار واقعی بورس کمتر است.

    وی با اشاره به تأثیر نرم افزار معاملات برخط در افزایش تعداد سهامداران بورسی گفت: از نظر طول سرمایه گذاری، بازار ما بازار جوانی است. به علت توسعه معاملات برخط در طول سالهای اخیر این فرصت فراهم شد که به تعداد سرمایه گذار حقیقی و مستقیم در سهام اضافه شود البته برنامه سازمان بورس توسعه معاملات برخط روی صندوق های سرمایه گذاری است.

    عضو هیأت مدیره سازمان بورس درباره جایگاه بورس ایران در مقایسه با کشورهای همسایه اظهار داشت: از حیث ارزش بازار، بورس ما در منطقه سومین یا چهارمین بورس است البته اگر کاهش ارزش ریال به دلار نبود وضعیت بهتر بود. بورس عربستان و ترکیه ارزش بازار بیشتری دارند و بعضی بورس ها مثل پاکستان ارزش بازار کمتر نسبت به ما دارند اما تعداد شرکتهای بورسی شان بیشتر از ماست که البته شاخص بسیار مهمی در اندازه گیری های بورسی نیست. در بین کشورهای اسلامی هم رتبه 5-6 از حیث ارزش بازار را داریم چون بورس مالزی و اندونزی بورس های بزرگتری در مقایسه با ما هستند.

    سعیدی در ادامه درباره استفاده از ابزارهای جدید مالی گفت: از حیث استفاده از ابزارهای جدید چیزی کمتر از کشورهای اسلامی نداریم البته از اوراق قرضه با توجه به منع قانونی استفاده نمی شود اما از سال 90 با طراحی و راه اندازی انواع صکوک ها شامل اوراق مرابحه و اجاره، 6 هزار میلیارد تومان در تأمین مالی شرکت ها استفاده شده است البته این عدد در مقایسه با تأمین مالی در مقایسه با کل اقتصاد کشور فاصله زیادی دارد که امیدواریم با برنامه های درونی سازمان بورس و برنامه های بیرونی کل اقتصاد موانع پیش روی تأمین مالی از طریق بازار سرمایه هموار شود.

    وی خاطر نشان کرد: با تشکیل نهادهای مختلف مالی از جمله مشاوران سرمایه گذاری، صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های تأمین سرمایه به استانداردهای زیر ساختی کشورهای پیشرفته دست یافتیم اما به تجارب خیلی بیشتری نیاز داریم که این نهادها اقدامات مناسبی برای عمق بخشی بازار انجام بدهند.

    سعیدی با بیان اینکه در سال 87 نخستین صندوق سهام راه اندازی شد گفت: بازار سرمایه هم اکنون 160 صندوق سرمایه گذاری با 200 هزار نفر سرمایه گذار دارد که این صندوق ها نیز مانند خود بازار از افت و خیرهای متعدد به تبع نوسانات متأثر شدند با این وجود هم اکنون 13 هزار و 800 میلیارد تومان دارایی صندوق هایی با درآمد ثابت است که در انواع صکوک و اوراق مشارکت با مجوز سازمان بورس یا بانک مرکزی سرمایه گذاری شده است.

    وی در پایان ابراز امیدواری کرد: تلاش مدیران و مسوولان بازار سرمایه این است که در سالهای آینده سهم صندوق های سرمایه گذاری در سهام افزایش پیدا کند و این پیام را برای اکثریت سهامداران به خصوص سهامداران تازه وارد و غیر حرفه ای داشته باشد که به جای سرمایه گذاری مستقیم در سهام از صندوق های سرمایه گذاری استفاده کنند که مدیریت ریسک بیشتری دارند.

    برچسب ها