عصر خودرو

درخواست سنگ‌آهنی‌ها از وزارت صنعت:

لطفا در قیمت‌ها دخالت نکنید!

عصر بازار: رییس انجمن تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان سنگ آهن از دولت درخواست کرد اجازه دهد مکانیزم عرضه و تقاضا، قیمت‌ها را تعیین کند، چرا که دخالت وزارت صنعت، معدن و تجارت به نفع صنعت نیست.

لطفا در قیمت‌ها دخالت نکنید!
نسخه قابل چاپ
جمعه ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایسنا، قدیر قیافه با اشاره به این‌که از گذشته قیمت گندله براساس 23 درصد نرخ شمش فولاد خوزستان تعیین می‌شد، در مورد ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر لزوم کاهش سه درصدی قیمت گندله اظهار کرد: در صورتی که نرخ شمس فولاد کاهش پیدا کند، روی قیمت گندله و کنسانتره سنگ آهن نیز تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین دخالت دولت هیچ کمکی به صنعت نمی‌کند و روش مناسبی برای تعیین قیمت نیست.

    وی با اشاره به عدم تکمیل زنجیره تولید و ارزش افزوده از سنگ آهن تا فولاد تاکید کرد: زنجیره ارزش افزوده به طور متوازن توسعه پیدا نکرده است و در بخش‌هایی از حوزه فرآوری رشد متوازن نداشته‌ایم؛ لذا کشور در تامین گندله دچار مشکل است.

    رییس انجمن تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان سنگ آهن تصریح کرد: حدود پنج سال پیش در حوزه فرآورده‌های سنگ آهن سیاستی نامناسب اجرا شد که براساس آن دولت عوارض 35 تا 50 درصدی روی کنسانتره و گندله وضع کرد که نه تنها این امر سرمایه‌گذاران را تشویق به ورود به عرصه تولید کنسانتره و گندله نکرد بلکه نتیجه معکوس داشت؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از افراد به دلیل ترس از عدم فروش محصولات‌شان در آینده، حاضر به سرمایه‌گذاری‌ نشدند.

    قیافه همچنین با اشاره به تولید سنگ آهن دانه‌بندی بیش از نیاز کشور خاطر نشان کرد: ایران قدرت جذب سنگ آهن دانه‌بندی تولید شده را ندارد، لذا شاهد صادرات این محصول هستیم.

    وی در واکنش به اظهارت مطرح شده مبنی بر خام‌فروشی در سنگ آهن و لزوم جلوگیری از آن گفت: با عبارت "خام‌فروشی" بسیار مخالف هستم، چرا که وقتی سنگ آهن با خلوص 40 درصد از معدن استخراج و عیار آن به بیش از 60 درصد افزوده می‌شود دیگر استفاده از واژه "خام‌فروشی" برای آن درست نیست و استفاده از این عنوان به نفع کشور هم نیست. می‌توان عنوان محصول با ارزش افزوده پایین‌تر را روی این محصولات که فرآوری و تبدیل به کنسانتره66 درصد نشده، گذاشت.

    رییس انجمن تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان سنگ آهن با تاکید بر این‌که تولید‌کنندگان سنگ آهن در صورت وجود بازار در داخل علاقه‌مند به صادرات نیستند، تاکید کرد: اگر در این سال‌ها سنگ آهن صادر شده، درآمد آن به صنعت برگشته و سرمایه‌گذاری و موجب رشد شده است. در نهایت می‌توان دید که صادرات نتیجه مثبت داشته است. ضمن آنکه در سال‌های گذشته با قیمت 100 تا 120 دلار سنگ آهن صادر شده که اکنون قیمت آن به 40 دلار رسیده است.

    قیافه با تاکید بر این‌که همواره باید از فرصت‌ها در دنیا استفاده کرد، یادآور شد: اگر در دو - سه سالی که سنگ آهن قیمت خوبی در جهان داشت 200 میلیون تن نیز صادرات داشتیم به نفع اقتصاد کشور بود، چرا که در آن زمان قیمت به 120 دلار رسیده بود و امروز می‌توانستیم با دو پنجم قیمت صادراتی، سنگ آهن وارد کنیم اما به این نکات توجهی نمی‌شود.

    وی با اشاره به این‌که تضمینی وجود ندارد که 20 سال آینده سنگ آهن ارزش امروز را داشته باشد،گفت: دنیا به سمت استفاده از محصولات جایگزین، فن آوری های نوین مانند انواع فرآورده های کامپوزیتی می‌رود. نوع نگرش ما به فرصت‌ها باید اقتصادی باشد؛ به عنوان مثال نفت در دوره‌ای 147 دلار صادر می‌شد، آیا باید جلوی صادرات نفت را می‌گرفتیم تا امروز با 47 دلار آن را بفروشیم؟

    بر اساس این گزارش، براساس ابلاغیه جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به شرایط صنعت فولاد و کاهش نقدینگی، قیمت گندله باید سه درصد کاهش یابد. این مساله واکنش شدید تولید‌کنندگان گندله را در بر داشته است، چراکه هر دو بخش، خصوصی هستند و به گفته تولید‌کنندگان گندله نمی‌توان از جیب یک بخش خصوصی گرفت تا به بخش خصوصی دیگر داد.

    بنابر این گزارش، بر اساس ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت قیمت آهن اسفنجی باید سه درصد کاهش یابد تا بخشی از مشکل نقدینگی فولادسازان جبران شود، این مساله واکنش تند تولیدکنندگان آهن اسفنجی را برانگیخته است، چراکه آنها معتقدند دولت نمی تواند برای کاهش سود بخش خصوصی در راستای افزایش سود بخش خصوصی دیگر وارد شود و دستوری عمل کند.

    البته طبق گفته رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) مقرر شده معاون امور معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت با نمایندگان سنگ آهن و فولاد جلسه‌ای برای بررسی قیمت آهن اسفنجی داشته باشد و اختلاف نظر این دو بخش را برطرف کند.

    برچسب ها