عصر خودرو

بلومبرگ گزارش داد

تلاش ایران برای جذب ۶۰ میلیارد دلار از میتسوبیشی تا توتال در بخش پتروشیمی

افزایش تولید به ۲ برابر عربستان

عصر بازار- مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی به بلومبرگ گفت: ایران به منظور جذب ۶۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در حال مذاکره با شرکت‌های میتسوبیشی و توتال است که تا سال ۲۰۲۶ ظرفیت تولیدش را به سالانه ۱۵۰ میلیون متریک تن افزایش دهد.

تلاش ایران برای جذب ۶۰ میلیارد دلار از میتسوبیشی تا توتال در بخش پتروشیمی
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از فارس، بلومبرگ نوشت: ایران به منظور جذب 60 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در حال مذاکره با شرکت‌های میتسوبیشی و توتال است تا ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی خود را طی یک دهه آینده بیش از 2 برابر کند.

    مرضیه شاهدانی، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران در دفتر خود در تهران به بلومبرگ گفت: این شرکت در نظر دارد تا سال 2026 ظرفیت تولیدش را به سالانه 150 میلیون متریک تن افزایش دهد.

    وی که معاون وزیر نفت نیز محسوب می شود، افزود: این به معنای تکمیل 55 پروژه تمام نشده و 28 تاسیسات جدید تولید است.

    به نوشته بلومبرگ، درصورت موفقیت، ایران بیش از 2 برابر تولید کنونی شرکت «سعودیا بیسیک اینداستریز» موسوم به «سابیک»، دومین تولیدکننده محصولات پتروشیمی جهان از نظر فروش، محصولات پترو شیمی تولید خواهد کرد. ایران که بزرگ ترین ذخایر گاز و مواد خام پتروشیمی را در اختیار دارد در تلاش است تا صنعت انرژی خود نظیر صنعت پتروشیمی را تقویت کند و توسعه دهد.

    مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: «تعدادی از این پروژه‌ها مشکلاتی داشته‌اند که به زمان تحریم ها و تامین مالی باز می گردد.» به نوشته این گزارش، هرچند بیشتر محدودیت ها علیه ایران با توافق هسته ای سال گذشته برداشته شد اما برخی تحریم های آمریکا پابرجاست که تراکنش های مالی به دلار را ممنوع می‌کند و بانک های بزرگ بین‌المللی را از ورود به ایران برحذر می دارد.

    دولت ایران در ماه دسامبر طی مراسمی در تهران،حدود 60 پروژه را به سرمایه گذاران احتمالی نظیر بی ای اس اف، بزرگ ترین شرکت شیمیایی به لحاظ فروش معرفی کرد.

    شاهدانی گفت: ظرفیت تولید کنونی ایران 60 میلیون تن در سال است که نسبت به 46 میلیون تن در پایان پایان سال 94، یک سوم بیشتر است. بر اساس آمار پایگاه سابیت عربستان، تولید عربستان تا پایان سال 2014 سالانه برابر با 69.7 میلیون تن بوده است.

    معاون وزیر نفت توضیح داد، ایران از تولید محصولات پتروشیمی در سال گذشته شمسی 14 میلیارد دلار درآمد داشته است که 9.4 میلیارد دلار از محل صادرات عمدتا به چین و اروپا بوده است.

    وی خاطرنشان کرد: ایجاد یک خط اعتباری 10 میلیارد دلار از ژاپن به ایران که ماه گذشته اعلام شد، می تواند تجارت محصولات پتروشیمی را تسهیل کند. بعلاوه شرکت‌های میتوبیشی و توتال بعلاوه چندین شرکت آلمانی، ایتالیایی و اسپانیایی با شرکت ملی پتروشیمی ایران در حال مذاکره هستند.

    وی از اعلام نام این شرکت‌ها خودداری کرد چراکه هنوز یادداشت تفاهمی با ایران امضا نکرده اند.

    این مقام ایرانی ادامه داد: «شرکت هایی که سال ها ما را نادیده می گرفتند، اکنون به اینجا می آیند...این شبیه آغاز کردن یک مسابقه است. آنها پشت سکوی شروع قرار گرفته اند و به محض برداشته شدن موانع، می‌توانند فعالیت کنند.»

    برچسب ها