عصر خودرو

چرا اقتصاد ایران نتوانست از برجام حداکثر استفاده را ببرد؟

عصر بازار- محسن جلالپور در یک سالگی برجام عواملی را که مانع استفاده حداکثری اقتصاد ایران از این فرصت شده، برشمرد.

چرا اقتصاد ایران نتوانست از برجام حداکثر استفاده را ببرد؟
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از اقتصادنیوز، رئیس اتاق بازرگانی ایران در چهاردهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران که روز یکشنبه 27 تیرماه برگزار شد، با طرح این پرسش که چرا چندان توفیقی در اقتصاد حاصل نشده، دو عامل خصومت و دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین برخی نقص‌ها و عدم آمادگی کشور را به عنوان عواملی برشمرد که سبب شده تا فضای پساتحریم به رونق و شکوفایی اقتصادی تبدیل نشود.


    او در این جلسه گفت: حل و فصل مناقشات هسته‌ای راهی برای ایجاد خودباوری در امکان و توان حل مسائل بزرگ در عرصه بین المللی در نظام و کشور ایجاد کرد که از این تجربه باید برای حل مسائل و مشکلات اقتصادی بهره ببریم. آن طور که مهر گزارش داده، جلالپور همچنین عنوان کرد: در این میان آنچه از نظر فعالان اقتصادی مهم بوده و هست، اعتماد کامل به راهبرد نظام و مسیر درستی است که در پیش گرفته شده و به طور قطع رسیدن به نقطه تفاهم، حاصل درایت و تدبیر مقام معظم رهبری، همت دولت و با پشتوانه اقتدار و امنیت کشور است.

    رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور همچنین اظهار کرد: در پسابرجام همواره رویکرد فعالان اقتصادی در بخش مردمی و غیردولتی اقتصاد ایران و اتاق‌ها برای استفاده حداکثری از وضعیت به‌وجود آمده، است و در این مسیر در طول یکسال گذشته اتاق بازرگانی همواره تلاش کرده تا بهره برداری حداکثری از فضای به‌وجود آمده را برای رونق اقتصادی و حرکت به سمت رشد و شکوفایی اقتصاد کشور است. در این مسیر طی یکسال گذشته اتاق بازرگانی همواره تلاش کرده تا بتوانند از فضای موجود استفاده کند، اما اینکه چرا چندان توفیقی در اقتصاد حاصل نشده، به نظر می‌رسد خصومت و دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی نقص‌ها و عدم آمادگی کشور سبب شده تا فضای پساتحریم به رونق و شکوفایی اقتصادی تبدیل نشود.

    جلالپور سپس گفت: آمریکا با اجرای بی‌سابقه تحریم‌های اولیه تلاش دارد فشار اقتصادی روی ایران باقی بماند. در کنار این رویکرد کینه توزانه سیاسیون آمریکایی بالاخص کنگره که ریشه در خصومت چند دهه‌ای با ایران داشته و مستظهر به پشتیبانی کشورهای دیگر از جمله رژیم صهیونیستی و کشورهایی از منطقه است، به قوت خود باقی است و باید برای آن چاره اندیشی کرد.

    او اضافه کرد: در کنار این عدم آمادگی برای بهره برداری از فضای پسابرجام در برخی عرصه‌ها همچون بانکداری بین المللی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. در این میان واقعیت این است که شبکه‌های انتقال مالی به طرز حیرت‌آوری شفاف و ملزم به تبعیت از قواعد بین المللی بانکی شده که غرب اعمال می‌کند و تلاش غرب برای کنترل مویرگی جریان مالی جهان منجر به غافلگیری ایران شده است. گمان بخش خصوصی بر این است که برجام بخشی از سیاست هوشمند نظام بوده که در عرصه اقتصاد خطرات بزرگی را رفع یا فعلا مدیریت کرده است اما اقتصاد بیمار ایران، محتاج به درمان بیشتری است.

    جلالپور درباره ماجرای حقوق‌های نجومی نیز عنوان کرد: این آغاز یک مطالبه جدی از طرف مردم است که موضوع شفافیت را طلب می‌کند و آنچه به عنوان فیش‌ها و حقوق در کشور کلید خورده، آغاز سلسله مطالبات شفافیت در عرصه‌های مختلف است که حرفی معقول و خواسته‌ای منطقی است، ضمن اینکه در بحث حقوق‌ها فقدان رابطه جبرانی و نبود شفافیت در کنار عدم وجود قوانین و دستورالعمل‌های یکسان بی‌نظمی و اختلال به وجود آورده است. در یک فضای سالم و شفاف مدیران مثل همه متخصصان و حتی سایر نهاده‌های تولید، قیمت می‌خورند و در این زمینه بهترین دولت جهان سنگاپور است که کمترین تعداد کارمندان با بالا‌ترین بهره‌وری و خدمات را دارد. در آنجا پرداخت حقوق کاملا متناسب با عملکرد مدیران بوده و این روال آنقدر خوب مورد عمل واقع شده که همه نخبه‌ها آرزو دارند استخدام شوند.

    او تصریح کرد: در بخش خصوصی که بهره وری یکی از اصول اصلی و لازمه پیشرفت و توسعه است، باید در این مسیر پیش قدم باشیم و بر همین اساس تاکید ما همواره بر سلامت مالی و لزوم دقت در مخارج، چابک سازی و بهینه سازی ساختار اتاق است و مبالغی که بنگاه‌ها به اتاق‌های بازرگانی با بلندطبعی و مسئولیت پذیری در سخت‌ترین روز‌ها داده و می‌دهند، باید ریال به ریال با ‌‌نهایت دقت مصرف شود.

    برچسب ها