عصر خودرو

پیش‌بینی روند قیمتی این فلز در آینده

چرا آلومینیوم هر روز رنگ می‌بازد؟

عصر بازار: فلز آلومینیوم در چند وقت اخیر مشابه اکثر فلزات دیگر روندی نزولی را در ارزش خود شاه بوده است. عوامل اصلی این کاهش چیست و آینده قیمتی این فلز چگونه خواهد بود؟

چرا آلومینیوم هر روز رنگ می‌بازد؟
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از اقتصادنیوز، بررسی‌ها از قیمت آلومینیوم نشان می‌دهد در یک ماه اخیر قیمت این فلز حدود شش درصد در بازارهای جهانی و همین‌طور بازار داخلی افت کرده است. آیا این افت تحت تاثیر توافق هسته‌ای بوده یا عوامل دیگری در بروز کاهش قیمت آلومینیوم نقش دارند؟

    در همین راستا، فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل شرکت فلزات و مواد در مورد علت کاهش قیمت آلومینیوم گفت: اینکه به چه میزان توافق میان ایران و شش قدرت جهانی در بازار فلزات پایه تاثیر می‌گذارد، به نقش ایران در این بازارها بستگی دارد.

    او ادامه داد: اینکه آیا ایران یک تولیدکننده عمده، صادرکننده یا واردکننده اصلی در این بازارها به شمار می‌رود یا خیر، مثلاً اثرگذاری بالای چین در این بازارها به این برمی‌گردد که چین عمده تولیدکننده و مصرف‌کننده فلزات است. یا به عنوان مثالی دیگر می‌توان به نقش ترکیه در بازار قراضه فولاد اشاره کرد. این کشور بزرگ‌ترین واردکننده قراضه در جهان است و نوسان بازار فولاد این کشور، تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر قیمت‌های جهانی قراضه‌های آهنی دارد.

    سلطان‌زاده افزود: تاثیر این توافق در هر بازاری به میزان اثرگذاری ایران در این بازار برمی‌گردد. البته این مقوله در بازار کالاهای سرمایه‌ای نظیر فلزات گرانبها صادق نیست و همان‌طور که مشاهده کردید توافق حاصل شده، منجر به افت قیمت طلا شد.

    او تصریح کرد: در بازار جهانی، آلومینیوم ایران سالانه حدود 300 هزار تن شمش آلومینیوم تولید می‌کند. این رقم در مقایسه با تولید 50 میلیون تنی آلومینیوم اولیه در جهان، قابل توجه نیست. حجم واردات آلومینیوم و محصولات نیمه‌ساخته آن نیز به کشور در مقایسه با حجم تجارت جهانی این محصولات، ناچیز است. بنابراین ایران بازیگر عمده‌ای در این بازار به شمار نمی‌رود و به همین دلیل، انتظار نمی‌رود توافق حاصل شده در بازار این فلز نقشی داشته باشد.

    سلطان‌زاده در مورد علت اصلی کاهش قیمت آلومینیوم هم گفت: بازار آلومینیوم مشابه با اکثر فلزات دیگر روندی نزولی را در پیش گرفته است. عوامل اصلی این کاهش، افت فصلی تقاضا در تابستان و در طرف مقابل افزایش تولید آلومینیوم در چین و پیش‌بینی افزایش صادرات این کشور به دلیل کاهش نرخ برابری یوان در برابر دلار است.

    او درمورد افت قیمت آلومینوم و تاثیر آن در بازار ایران گفت: در  یک ماه اخیر، آلومینیوم حدود شش درصد از ارزش خود را در بازارهای جهانی از دست داده است. در بازار ایران هم نیز تا چند روز پیش، همین وضعیت بود که البته اخیراً افزایش قیمت دلار در بازار داخلی، موجب رشد نسبی قیمت فلزات پایه و به خصوص آلومینیوم شد.

    سلطان‌زاده در ادامه متذکر شد:  چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده آلومینیوم در جهان است. این کشور که 55 درصد از تولید جهانی این فلز را در اختیار دارد، دو میلیون تن در نیمه اول سال به ظرفیت تولید خود اضافه کرد و پیش‌بینی می‌شود سه میلیون تن دیگر نیز در نیمه دوم سال، به این رقم افزوده شود.

    او یادآور شد: عرضه بالای آلومینیوم از سوی چین و افت فصلی تقاضا، مازادی را در بازار ایجاد کرد که به افت هرچه بیشتر قیمت‌ها منجر شد. در حالی که برخی انتظار داشتند با این قیمت‌های پایین، برخی تولیدکنندگان از حجم تولید خود بکاهند و بازار به سمت تعادل حرکت کند، اقدام بانک مرکزی چین در کاهش ارزش یوان، همه امیدها را نقش بر آب کرد. پیش‌بینی می‌شود این برنامه دولت چین که با هدف حمایت از صادرات این کشور انجام می‌شود، روند نزولی صادرات آلومینیوم این کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد.

    سلطان‌زاده ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که صادرات آلومینیوم چین در ماه جولای برابر با 360 هزار تن بود که 20 درصد کمتر از صادرات ماه قبل و پنج درصد کمتر از صادرات ماه جولای سال قبل بود. حال با شرایط جدید، احتمالاً شاهد افزایش صادرات آلومینیوم از چین و افت بیشتر قیمت‌ها باشیم.

    او در پایان تصریح کرد: عرضه بیش از حد آلومینیوم در بازار از سوی چین و تزریق ذخایر این فلز از انبار تولیدکنندگان و بورس‌های مختلف به بازار به دلیل نگرانی از افت بیشتر قیمت‌ها، چنان گریبان‌گیر بازار آلومینیوم شده که به این زودی‌ها امیدی به بهبود شرایط این فلز، چه در بازارهای جهانی و چه در بازراهای داخلی نخواهیم داشت.

    برچسب ها