عصر خودرو

«کاسا هزار» در انتظار برق نیروگاه «راغون»

عصر بازار- به رغم امضای نهایی پروژه کاسا هزار توسط روسای جمهور ۴ کشور منطقه، اجرای این طرح کلان انتقال انرژی منطقه‌ای همچنان به تکمیل نیروگاه برق آبی راغون بستگی دارد.

«کاسا هزار» در انتظار برق نیروگاه «راغون»
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از فارس، با گذشت 2 ماه از آغاز بکار پروژه کاسا هزار، برخی تحلیل‌ها از امکان عدم اجرایی شدن آن با توجه به مشکل برق رسانی نیروگاه راغون و ناتمام ماندن پروژه در تاجیکستان حکایت می‌کند.

    این در حالی است که تاجیکستان پس از کناره‌گیری روسیه از طرح تکمیل این پروژه، تاکنون با چندین شرکت بزرگ وارد مذاکراتی شده است.

    در همین راستا و بتازگی، یک شرکت ایتالیایی «Salini Impregilo» که کار تکمیل پروژه ناتمام راغون را بدست گرفته است، از آغاز بکار 2 توربین نیروگاه برق آبی «راغون» تاجیکستان در سال 2018 خبر داد.

    شرکت ایتالیایی Salini Impregilo که اخیرا در مناقصه تکمیل ساخت نیروگاه برق آبی «راغون» برنده شده بود، گفته است که دو توربین این نیروگاه را در سال 2018 مورد استفاده قرار خواهد داد.
    این شرکت افزوده است که توربین (چرخه) اول نیروگاه راغون تاجیکستان را در ماه آگوست سال 2018 و توربین دوم آن را در ماه اکتبر همین سال فعال خواهد کرد.
    بنابر تاکید این شرکت، با آغاز بکار این نیروگاه حجم تولید نیروی برق در تاجیکستان افزایش خواهد یافت.
    به گفته این منابع، این شرکت در حال حاضر تنها برای ساخت بخش اول نیروگاه راغون با دولت تاجیکستان با هزینه 1 میلیارد و 95 میلیون دلار هزینه قرارداد به امضا رسانده است. به تصریح این شرکت، در مجموع ساختمان کامل نیروگاه راغون 13 سال دیگر طول خواهد کشید و هزینه این ساختمان 3 میلیارد و 900 میلیون برآورده شده است.
    بنابر توافقاتی که میان این شرکت و دولت تاجیکستان حاصل شده است، ساخمان نیروگاه راغون طی 3 مرحله تکمیل خواهد شد. این شرکت ایتالیایی در حال حاضر تنها برای انجام یک مرحله با تاجیکستان در تاریخ 1 جولای سال جاری قراردادی را به امضا رساند. در نظر است شرکت ایتالیایی Salini Impregilo تا 30 سپتامبر سال جاری برای ساختمان مراحل باقی مانده این نیروگاه با دولت تاجیکستان قرارداد دیگری به امضا رساند.
    دولت تاجیکستان معتقد است با تکمیل ساخت این نیروگاه، بحران کمبود برق در 6 ماه سرما در این کشور مرتفع و زمینه صادرات برق به افغانستان و پاکستان از طریق خط «کاسا 1000» فراهم خواهد شد.
    ساخت نیروگاه برق آبی راغون در تاجیکستان در سال 1974 در دوران حکومت شوروی آغاز شد ولی پس از استقلال این کشور به دلیل مخالفت‌های ازبکستان و کمبود سرمایه ناتمام مانده است.
    پاکستان در سال 1992 با حکومت وقت تاجیکستان برای سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری توافق کرده بود اما این توافقنامه در پی شروع جنگ داخلی تاجیکستان اجرا نشد.
    روسیه نیز در سال 1994 با امضا یک توافق نامه ساخت و ساز راغون را بر عهده گرفت ولی این توافقات همچنین اجرایی نشدند.

    برچسب ها