عصر خودرو

کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

حرکت محتاطانه بازار سرمایه

بورس همچنان ارزنده است

عصر بازار- کارشناس بازار سرمایه با اشاره به افت اخیر شاخص بورس و تأثیر مستقیم فضای سیاسی بر تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران گفت: تا روشن شدن نتیجه مذاکرات پیش‌رو، بازار سرمایه با احتیاط حرکت می‌کند، اما به‌دلیل عقب‌ماندگی از تورم و ارزندگی سهام، زمینه رشد دوباره بورس در صورت کاهش ابهامات سیاسی فراهم است.

حرکت محتاطانه بازار سرمایه
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، مهدی حاجیوند با اشاره به وضعیت بازار در هفته‌های اخیر افزود: بازار سرمایه در چند هفته گذشته تحت‌تأثیر ابهامات مختلف، به‌ویژه در حوزه مذاکرات و مسائل سیاسی قرار داشت و همین موضوع باعث شد شاخص بورس از محدوده چهار میلیون و 500 هزار واحدی تا حوالی سه میلیون و 600 هزار واحد عقب‌نشینی کند.

    وی اظهار داشت: با حمایت‌ها و تدابیری که از سوی بازارساز، سازمان بورس و ارکان بازار سرمایه اتخاذ شد، از ابتدای هفته جاری شاهد بازگشت نسبی بازار به روندی متعادل‌تر بودیم. این هفته از پنج روز معاملاتی، بازار سه روز منفی و دو روز مثبت ثبت شد به‌طوری‌که در پایان هفته شاخص کل با رشد حدود 60 هزار واحدی، در محدوده 3 میلیون و 700 هزار واحد تثبیت شد.

    نشانه‌هایی از بازگشت تدریجی نقدینگی مشاهده می‌شود

    این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ورود نقدینگی چشمگیری به بازار اتفاق نیفتاده اما نشانه‌هایی از بازگشت تدریجی نقدینگی مشاهده می‌شود، اظهار کرد: بررسی بازارهای موازی مانند طلا و ارز نیز نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران در این بازارها هم با تردید و احتیاط، عمدتاً به دنبال حفظ ارزش دارایی‌های خود هستند یا تصمیم به جابه‌جایی سرمایه گرفته‌اند.

    حاجیوند تأکید کرد: در شرایط فعلی، بازارهای مالی ایران به‌شدت تحت‌تأثیر فضای مذاکرات قرار دارند و طبیعی است تا زمانی که ابهامات سیاسی برطرف نشود، سرمایه‌گذاران با احتیاط تصمیم‌گیری کنند. هر نتیجه‌ای از مذاکرات می‌تواند جهت سرمایه‌گذاری را در بورس، طلا و ارز تغییر دهد.

    وی با اشاره به ارزندگی بازار سرمایه گفت: بورس نه‌تنها از تورم امسال، بلکه از تورم سال‌های گذشته نیز عقب مانده و افتی که در هفته‌های اخیر تجربه کرده، بر این ارزندگی افزوده است. در صورت انتشار اخبار مثبت از مذاکرات، می‌توان انتظار داشت هم با کاهش ریسک‌های سیاسی و هم با توجه به ارزنده بودن بازار، روندی رو به رشد در بورس شکل بگیرد.

    بقیه سود سهام عدالت 1403 در حال دریافت از شرکت هاست

    این کارشناس بازار سرمایه درباره آخرین وضعیت سود سهام عدالت نیز توضیح داد: شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت سالانه مجامع خود را برگزار می‌کنند و طبق قانون، حداکثر تا چهار ماه پس از برگزاری مجمع فرصت دارند سود را تقسیم کنند. از آنجا که این شرکت‌ها در زمان‌های مختلف مجمع برگزار می‌کنند، سود سهام عدالت نیز به‌صورت تدریجی تجمیع و معمولاً در دو مرحله به حساب مشمولان واریز می‌شود.

    حاجیوند افزود: بخشی از سود سهام عدالت مربوط به سال 1403 در اواخر آذرماه واریز شد و مابقی سودها نیز به‌تدریج در حال دریافت است. به‌صورت سنتی، زمان واریز مرحله بعدی سود معمولاً اواخر اسفندماه اعلام می‌شود که امسال نیز باید منتظر اطلاع‌رسانی رسمی ماند.


    مردم با سرمایه مازاد وارد بورس شوند

    وی در پایان با ارائه توصیه‌هایی به سهامداران گفت: همواره تأکید می‌شود سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه باید با سرمایه مازاد انجام شود و افراد از فروش دارایی‌های ضروری برای ورود به بازار خودداری کنند. در شرایط فعلی و تا زمان مشخص شدن وضعیت مذاکرات، احتیاط در تصمیم‌گیری ضروری است. همچنین تعیین حد سود و حد ضرر و توجه به ویژگی‌های رفتاری سرمایه‌گذاران اهمیت زیادی دارد.

    حاجیوند خاطرنشان کرد: افرادی که نسبت به نوسانات و اخبار، حساسیت و استرس بالایی دارند، بهتر است از روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و ابزارهای متنوع در بازار سهام، طلا، ملک و صندوق‌های درآمد ثابت استفاده کنند تا هم از سرمایه خود محافظت کنند و هم متناسب با سطح ریسک‌پذیری، بازدهی مناسبی به دست آورند.

    برچسب ها