عصر خودرو

نوسان قیمت فلزات رنگی در بازارهای جهانی

عصر بازار: با وجود اینکه بازار جهانی فلزات پایه روزهای خوبی را سپری نمی‌کند، اما آگاهان اقتصادی معتقدند عوامل مهمی همچون وضعیت رشد اقتصادی جهان، سیاست‌های تورم‌زدایی چین، سیاست‌های فدرال رزرو آمریکا در تثبیت یا عدم تثبیت نرخ بهره بانکی، اقدامات سایر بانک‌های مرکزی دنیا و نگرانی‌های ناشی از افزایش نرخ تورم جهانی در تعیین روند آتی فلزات در بازارهای جهانی تاثیر گذار خواهند بود و در بلندمدت موجب تغییر مثبت قیمت این محصولات می‌شود، هر چند که عده‌ای از کارشناسان در پیش‌بینی‌های خود از کاهش روزافزون تقاضا برای فلزات سخن به میان می‌آورند، اما با این حال این اتفاقات و تاثیر آن بر روند قیمت‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت.

نوسان قیمت فلزات رنگی در بازارهای جهانی
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از دنیای اقتصاد، این در شرایطی است که قیمت مس و دیگر فلزات اساسی روز گذشته در بازارهای بین‌المللی نوسانی محدود داشته و برخی فلزات همچون مس، نیکل، سرب و روی روند صعودی در پیش‌گرفته‌اند. همچنین برخی دیگر از فلزات همچون قلع و آلومینیوم نیز طی این روز نزولی شدند.

    به این ترتیب قیمت مس روز گذشته در بورس لندن با 28/ 0‌درصد افزایش به 5 هزار و 150 دلار در هر تن رسید که بر اساس گفته تحلیلگران بازارهای جهانی این روند مثبت ناشی از اخبار منتشرشده از بخش خدمات چین مثبت بوده است از طرفی رشد شاخص‌های مالی در چین نیز رشد سایر فلزات اساسی را به دنبال داشت. این در شرایطی است که فلزاتی همچون آلومینیوم و قلع نیز به ترتیب با افت 22/ 0 و 33/ 0 درصدی نسبت به آخرین معامله در هفته جاری با قیمت‌های یک هزار و 553 و یک هزار و 517 دلار معامله شدند.

    به گفته تحلیلگران بازارهای جهانی پیش‌بینی افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا، ضعف اقتصاد چین و رشد کند فعالیت‌ها در بخش تولید کارخانه‌ای جهان، سه عامل اصلی کاهش قیمت این فلزات بوده است.

    بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی بلومبرگ بانک مرکزی آمریکا قصد دارد با توجه به بهتر شدن شرایط اقتصادی در این کشور از سیاست‌های حمایتی خود بکاهد.

    البته پایین باقی ماندن نرخ تورم در آمریکا و رشد کند سطح دستمزدها در این کشور نیز از محدود شدن سیاست‌های حمایتی جلوگیری کرده است. پیش‌بینی اجرای برنامه افزایش نرخ‌های بهره، سبب رشد ارزش دلار و کاهش قیمت فلزات اساسی شده است.

    از طرفی وضعیت اقتصاد چین در ماه‌های اخیر مناسب نبوده و سقوط شاخص بورس شانگهای نگرانی‌های عمیقی درباره سلامت دومین اقتصاد بزرگ جهان پدید آورده است. در بخش خدمات اقتصاد چین که سهم رو به رشدی در تولید ناخالص داخلی این کشور دارد اوضاع امیدوارکننده است اما در بخش‌های ساخت‌وساز و تولید کارخانه‌ای ضعف عمیقی وجود دارد.

     

    برچسب ها