عصر خودرو

پژوهشکده پولی و بانکی بررسی کرد

وضع شاخص تولید صنایع بورس در آذر ۱۴۰۴

عصر بازار- پژوهشکده پولی و بانکی روند رشد ماهانه، ۳ ماهه و ۱۲ ماهه شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بورس در آذر ۱۴۰۴ را بررسی کرد.

وضع شاخص تولید صنایع بورس در آذر ۱۴۰۴
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، پژوهشکده پولی و بانکی معتقد است چون بخش قابل توجهی از ارزش تولید صنعتی کشور در اختیار شرکت‌های بورس قرار دارد، داده‌های این شرکت‌ها، تصویری به‌روز و قابل اتکا از وضعیت تولید صنعتی ارائه می‌کند.

    روند شاخص صنعتی در پاییز 1404

    گزارش ماهانه پژوهشکده پولی و بانکی حاکی از آن است که شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بورس در آذر 1404 با ثبت رشد 2.9 درصدی در محدوده مثبت باقی مانده است.

    طبق این گزارش، در نخستین ماه پاییز 1404، رشد شاخص تولید صنعتی بعد از 2 ماه رشد مثبت، منفی شد و به 2.1 درصد رسید؛ اما در آبان مجدد رشد شاخص تولید مثبت شد و به 0.6 درصد رسید. این رشد در آذر 1404 نیز ادامه داشت و رقم رشد این ماه به 2.9 درصد رسید.

    این گزارش نشان می‌دهد رشد پاییز 1404 شاخص صنعتی نسبت به مدت مشابه‌ سال قبل به 0.5 درصد رسیده است.

    مقایسه رشد شاخص تولید صنایع

    بر اساس این گزارش، رشد شاخص تولید صنعت فلزات اساسی در آذر امسال به 0.9 درصد رسید. دراین ماه، تولید محصولات کاتد مس و فولاد اسفنجی افزایش داشته است.

    شاخص تولید صنایع شیمیایی بعد از 5 ماه رشد منفی، در 2 ماه آبان و آذر 1404 رشد بیش از 7 درصد را ثبت کرده و رشد پاییز این صنعت به 3.1 درصد رسید. رشد مثبت این صنعت عامل اصلی مثبت باقی ماندن رشد شاخص کل تولید صنعتی در 2 ماه اخیر بوده است.

    به‌جز 2 صنعت بزرگ (فلزات اساسی و محصولات شیمیایی) که در پاییز رشد مثبت داشتند. صنایع خودروسازی، دارویی، و لاستیک و پلاستیک نیز در این دوره رشد مثبت داشتند.

    بیش‌ترین رشد در آذر و پاییز مربوط به‌ صنایع لاستیک و پلاستیک و دارویی و کم‌ترین رشد نیز مربوط به ماشین‌آلات و تجهیزات بوده است.

    روند 3 ساله شاخص صنعتی

    بررسی روند شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بورس در 3 سال اخیر نشان می‌دهد رشد شاخص تولید صنعتی که در نیمه نخست 1402 روند صعودی ملایمی داشت، در نیمه دوم آن سال روند نزولی پیدا کرد و از بیش از 6 درصد در تیر 1402 به کم‌تر از 2 درصد در دی همان سال رسید؛ به‌طوری که رشد متوسط در نیمه نخست 1402 بیش از 5 درصد بود که در نیمه دوم آن سال به 3 درصد کاهش داشت.

    هم‌چنین؛ در نیمه نخست سال 1403 متوسط رشد تولید صنعتی 1.6 درصد بود که در نیمه دوم سال 1403 این رشد به 0.8 درصد کاهش پیدا کرد.

    در بهار سال 1404 هم رشد شاخص تولید صنعتی روندی کاهنده داشت و به 4.8 درصد رسید؛ البته در فصل تابستان 1404 روند شاخص تولید صنعتی صعودی بود، ولی در نهایت با وجود رشد در تابستان 1404 این شاخص در محدود منفی نزدیک به صفر (0.6 درصد) باقی‌ ماند.

     

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۳ سال پیش
        آرشیو