عصر خودرو

درآستانه نشست ۱۶۹ اوپک؛

کاهش تولید نفت اوپک در ماه گذشته

عصر بازار- تولید نفت اوپک در ماه مه در مقایسه با میزان بی سابقه قبلی، کاهش یافته است.

کاهش تولید نفت اوپک در ماه گذشته
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایسنا، رویترز از وین گزارش داد که به علت حملات شورشیان به تاسیسات صنعت نفت نیجریه و دیگر موارد اختلال در تولید که تأثیر افزایش تولید ایران و کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس را خنثی کرد، تولید ماه مه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به نسبت میزان بی سابقه قبلی، کاهش یافته است.

    بر اساس آمار شرکت های کشتیرانی و اطلاعات دریافتی از منابع شرکت های نفتی، اوپک و موسسات مشاوره امور نفت، عرضه روزانه ١٣ عضو این سازمان از ٣٢ میلیون و 640 هزار بشکه در آوریل به ٣٢ میلیون و 520 هزار بشکه در ماه مه کاهش یافته است.

    بیشترین کاهش تولید ماه مه در نیجریه به علت حملات شبه نظامیان به تاسیسات و صنایع نفت این کشور رخ داد که موجب افت تولید به پایین ترین میزان در 20 سال گذشته شد.

    به گفته منابع این تحقیق، تولید لیبی نیز به علت متوقف شدن بارگیری از بندر حریقه و تولید ونزوئلا به علت مشکلات در بارگیری و دیگر مشکلات، مجددا کاهش یافته است.

    تولید نفت عراق که در سال 2015 شاهد بالاترین رشد تولید در میان ١٣ عضو اوپک بود و در ماه آوریل به میزان بی سابقه ای رسید، در ماه مه به علت قطع برق در پایانه های جنوبی، محدود شد.

    این در حالیست که ایران پس از لغو تحریم های غرب در ژانویه، توانسته است که تولید نفت خود را بیشتر افزایش دهد.

    براساس بررسی رویترز، تولید کنونی نفت ایران به سه میلیون و 550 هزار بشکه در روز رسیده که از میزان تولید نفت این کشور در پایان 2011 که سه میلیون و 500 هزار بشکه بود، نیز فراتر رفته است. هر چند که به گفته منابع آگاه، هر گونه افزایش بیشتر تولید، کمتر از قبل خواهد بود.

    همچنین بر اساس این تحقیق، تولید روزانه ماه مه عربستان سعودی به 10 میلیون و 250 هزار بشکه در روز رسید که در ماه آوریل 10 میلیون و 150 هزار بشکه بود.

    تولید روزانه نفت امارات متحده عربی نیز به دنبال پایان عملیات تعمیرات میدان های نفتی و تولید کویت پس از پایان اعتصاب ٣ روزه کارگری در آوریل، افزایش یافته است.

    براساس اعلام وزارت نفت، افزایش عرضه عربستان سعودی و ایران نشان می دهد که عرضه کنندگان عمده این گروه در پی شکست طرح آوریل تولید کنندگان عضو و غیر عضو اوپک برای تثبیت تولید به منظور افزایش قیمت های نفت خام، همچنان بر حفظ سهم خود در بازار جهانی پایبند باقی مانده اند.

    اختلال های اخیر در تولید و عرضه نفت، موجب رسیدن قیمت ها به بالاترین حد در سال 2016 شده که ضرورت هرگونه تلاش برای محدود کردن عمدی عرضه را کاهش داده است.

    تولید اوپک از هنگامی اوج گرفت که این گروه سیاست کاهش عرضه برای بالا بردن قیمت ها را با ابتکار عربستان سعودی، کنار گذاشت.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصربازار ( http://telegram.me/asrebazar) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها