عصر خودرو

تولید جهانی نفت کاهش یافت

عصر بازار- تولید نفت خام جهان در ماه فوریه که کاهش شدید تولید عربستان سعودی و عراق تا حدودی با افزایش تولید بزرگ آمریکا جبران شد، ۱.۲ میلیون بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت.

تولید جهانی نفت کاهش یافت
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، داده‌های «سازمان ابتکار داده مشترک» (JODI) نشان داد تولید جهانی نفت خام در فوریه در مقایسه با ژانویه سال 2024، به میزان 473 هزار بشکه در روز افزایش یافت زیرا تولید نفت آمریکا پس از تعطیلی‌های مربوط به شرایط جوی نامساعد در ژانویه، بهبود یافت.

    این داده‌ها نشان داد تولید نفت عربستان سعودی در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان 1.4 میلیون بشکه در روز کاهش یافت. این کشور از ژوئیه سال 2023، کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را برای کمک به تلاشهای گروه اوپک پلاس برای تثبیت بازار نفت، اجرا کرده است.

    تولید نفت عربستان سعودی در فوریه بر مبنای ماهانه، 55 هزار بشکه در روز افزایش یافت و به 9.01 میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در هفت ماه گذشته بود.

    سعودیها متعهد شده اند که تولید نفت خود را تا پایان ژوئن سال 2024، در حدود 9 میلیون بشکه در روز نگه دارند. این کشور تاکنون، به تعهد خود عمل کرده و بالاتر از سهمیه تعیین شده خود در توافق اوپک پلاس، نفت تولید نکرده است.

    در این بین، آمار JODI نشان داد صادرات نفت عربستان سعودی در فوریه، 20 هزار بشکه در روز در مقایسه با ژانویه افزایش یافت و به 6.32 میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان صادرات این کشور در سه ماهه اخیر بود.

    طبق داده‌های JODI که آمار گزارش شده خود را از تک به تک کشورهای تولیدکننده جمع‌آوری می‌کند، کاهش تولید بزرگ دیگر مربوط به عراق بود که تولیدش، 347 هزار بشکه در روز کاهش یافت.

    کاهش شدید تولید در عربستان سعودی و عراق که دو تولیدکننده بزرگ اوپک هستند، تا حدودی با افزایش  تولید نفت آمریکا که 744 هزار بشکه در روز در فوریه نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرد، جبران شد.

    افزایش تقاضای جهانی برای نفت به بالاترین رکورد فصلی 5 ساله

    داده‌های JODI همچنین نشان داد تقاضای جهانی برای نفت در فوریه نسبت به ژانویه، 1.2 میلیون بشکه در روز رشد کرد و به بالاترین حد فصلی پنج ساله رسید که تحت تاثیر تقاضای فصلی بالا برای بنزین و تقاضای بالا برای نفت در هند بود.

    تقاضا برای نفت در 38 کشوری که داده‌ها را به JODI گزارش می دهند، در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان 1.1 میلیون بشکه در روز افزایش یافت.

    رشد ماهانه تقاضا برای نفت، عمدتا ناشی از تقاضای بالاتر برای بنزین و سوخت جت بود؛ به طوری که تقاضا برای بنزین به بالاترین حد فصلی پنج ساله خود رسید. تقاضا برای سوخت جت در فوریه، 300 هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.

    داده‌های گردآوری‌شده توسط JODI نشان داد یکی از محرک‌های اصلی افزایش تقاضا برای نفت، تقاضای هند بود که در فوریه، به بالاترین حد خود رسید و همزمان، صادرات محصولات این کشور به بالاترین سطح فصلی افزایش یافت. از سوی دیگر، چین شاهد کاهش تقاضا برای نفت و کاهش فعالیت پالایشگاهی در فوریه بود که زمان برگزاری تعطیلات سال نو چینی بود.

    اوپک انتظار دارد تقاضا برای سوخت در تابستان قوی باشد که از رشد مصرف نفت در سال 2024 حمایت خواهد کرد. انتظار می رود تقاضای جهانی بالایی برای نفت در تابستان باشد زیرا مصرف سوخت حمل و نقل در سراسر جهان و در مناطق مختلف با افزایش سفرهای تابستانی و تعطیلات افزایش می یابد. اوپک هفته گذشته اعلام کرد چشم انداز قوی تقاضا برای نفت را در ماههای تابستان می بیند.

    اوپک همچنان میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت را به میزان 2.2 میلیون بشکه در روز در سال 2024 و 1.8 میلیون بشکه در روز در سال 2025، پیش بینی کرده است.

    بر اساس گزارش اویل پرایس، در مقابل، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در جدیدترین گزارش ماهانه خود، پیش‌بینی رشد تقاضای جهانی در سال 2024 را به میزان 100 هزار بشکه در روز کاهش داد و 1.2 میلیون بشکه در روز برآورد کرد که بسیار کمتر از ارزیابی اوپک است.