عصر خودرو

توسعه ۱۲ میدان گازی در اولویت

جزئیات سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد دلاری در ۲۰ ابرپروژه نفت و گاز

عصر بازار- عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی از تامین مالی ۲۰ پروژه ی توسعه ای نفت و گاز که یک پروژه آن شامل ۱۲ میدان گازی است، خبر داد.

جزئیات سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد دلاری در ۲۰ ابرپروژه نفت و گاز
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از تسنیم، محمد جواد دانش معاون سرمایه گذاری داخلی صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در ماه‌های گذشته مصوبات روش‌های سرمایه گذاری داخلی صندوق توسعه ملی صادر شده، گفت: صندوق توسعه ملی مانند همه صندوق های ثروت ملی جهان قصد دارد تا در نقش سرمایه گذار در پروژه‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری کند.

      جزئیات سرمایه گذاری 80 میلیارد دلاری در ابر پروژه‌های نفت و گاز

    وی افزود: 20 پروژه‌ی نفتی و گازی در دستور کار است که ارزش سرمایه گذاری آن حدود 80 میلیارد دلار در یک بازده 10 ساله است و علاوه بر این عدد سرمایه‌گذاری در معادن فلزی هم در دستور کار است.

    دانش در پاسخ به این سوال که امکان تحقق چنین سرمایه گذاری سنگینی برای صندوق توسعه ملی امکان پذیر است یا خیر، گفت: مدل‌های تامین مالی را به نحوی تنظیم می کنیم که با منابع موجود وبا پیش بینی منابع آتی به 80 میلیارد دلار برسیم.  صندوق توسعه ملی به طور میانگین به ازای هر طرح که به بخش خصوصی داده، 100 میلیون دلار تسهیلات ارائه کرده است، اما پروژه هایی که قصد ورود به عنوان سرمایه گذار را در آن داریم در ابعاد میلیارد دلاری است، در واقع پروژه‌هایی که بخش خصوصی توان سرمایه گذاری در آن را ندارد، ورود می کنیم. البته صندوق توسعه ملی صرفا به عنوان سرمایه گذار ورود می کند و تمام فرایند عملیاتی از اکتشاف تا فروش را شرکت‌های تخصصی موجود در کشور انجام خواهند داد. 

    احتمال دریافت محصول به ازای سرمایه گذاری ارزی صندوق توسعه ملی در میادین نفتی

    دانش در پاسخ به این سوال که ممکن است صندوق توسعه ملی در ازای سرمایه گذاری که می کند، به جای ریال نفت (محصول) دریافت کند، گفت: در قراردادهای نفتی توضیح داده می شود که در ازای سرمایه گذاری، پول نقد و یا محصول (نفت و گاز ) دریافت شود که طبیعتا اولویت ما دریافت پول است. 

    توسعه 12 میدان گازی جنوب زاگرس با سرمایه گذاری ارزی صندوق توسعه ملی

    دانش در پایان در خصوص دغدغه‌های این روزهای کشور در خصوص ناترازی گازی، گفت: یک پروژه از 20 کلان پروژه ای که در دستور کار است، توسعه 12 میدان گازی جنوب زاگرس است که در تمام 12 میدان، صندوق توسعه ملی به عنوان رکن تامین مالی، تفاهم نامه ای را با شرکت نفت و شرکت‌های اکتشاف و توسعه امضا کرده است.

    بر اساس این گزارش، منطقه زاگرس جنوبی با برخورداری از میدان های گازی متعدد از بزرگ ترین مناطق گازخیز کشور است که در سال های آتی به رقیب پارس جنوبی در تولید گاز تبدیل می شود. منطقه زاگرس جنوبی با ظرفیت تولید بیش از 220 میلیون متر مکعب گاز در روز، بیش از 30 درصد از گاز کشور معادل 9 فاز پارس جنوبی را تامین می کند؛ در حالی که بهره برداری از همه میدان های گازی این منطقه آغاز نشده و حتی پروژه های اکتشافی نیز به پایان نرسیده است

    برچسب ها