عصر خودرو

معرفی بورس‌های جهانی؛

اینترکانتینتال؛ بورسی پیشگام در حوزه تجارت جهانی کالا

عصر بازار- بورس اینترکانتینتال، از جمله بورس‌های پیشگام در حوزه تجارت جهانی کالا و ارائه‌دهنده خدمات تسویه وجوه است.

اینترکانتینتال؛ بورسی پیشگام در حوزه تجارت جهانی کالا
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، بورس اینترکانتینتال (Intercontinental Exchange ICE) یکی از بورس‌های پیشگام در حوزه تجارت جهانی کالا و ارائه‌دهنده خدمات تسویه وجوه است. عمده فعالیت این بورس در بازارهای انرژی، کالاهای کشاورزی، فلزات، نرخ بهره، سهام، صندوق‌های قابل معامله ETF، معاملات مشتقه اعتباری، دارایی‌های دیجیتال، اوراق قرضه و ارزها و همچنین خدمات و فناوری وام مسکن است.

    این بورس، برخی بازارهای جهانی فرابورس (OTC) و مبادلات آتی تنظیم‌شده را نیز مدیریت می‌کند.

    این شرکت در Fortune 500، S&P 500 و Russell 1000 فهرست شده و دارای بازارهایی برای بازارهای مالی و کالایی است و 12 بورس و بازار تنظیم شده را اداره می‌کند. این بازارها شامل بورس های آتی ICE در ایالات متحده، کانادا و اروپا، بورس های آتی در اروپا، بورس نیویورک، بورس اوراق بهادار و بازارهای انرژی، اعتبار و سهام OTC می‌شود.

    ICE همچنین دارای شش مرکز تسویه حساب مرکزی است و از دفاتری در شهرهایی همچون در آتلانتا، نیویورک، لندن، شیکاگو، بدفورد، هیوستون، وینیپگ، آمستردام، کلگری، واشنگتن دی سی، سانفرانسیسکو، تل آویو، رم، حیدرآباد، سنگاپور و ملبورن برخوردار است.

    اذغام و تملک‌های بورس اینترکانتینتال

    جفری اسپریچر یک توسعه‌دهنده نیروگاه بود که نیاز به بازار یکپارچه گاز طبیعی مورد استفاده برای سوخت نیروگاه‌ها را تشخیص داد. در اواخر دهه 1990، شرکت Continental Power Exchange, Inc. را با هدف توسعه یک پلتفرم مبتنی بر اینترنت به منظور ارائه ساختار بازار شفاف‌تر و کارآمد برای تجارت کالاهای انرژی در خارج از بورس خریداری کرد.

    ماه مه 2000؛ ICE توسط اسپریچر تاسیس شد و از طریق گلدمن ساکس، مورگان استنلی، BP، توتال، شل، دویچه بانک و سوسیته جنرال مورد حمایت قرار گرفت.

    بورس جدید شفافیت قیمت، کارایی، نقدینگی را افزایش داد و هزینه های کمتری نسبت به معاملات دستی داشت. در حالی که تمرکز اصلی شرکت بر محصولات انرژی (نفت خام و تصفیه شده، گاز طبیعی، برق و گازهای گلخانه‌ای) بود، متعاقباً خریدها فعالیت خود را به کالاهای نرم (شکر، پنبه و قهوه)، ارز خارجی و معاملات آتی شاخص سهام گسترش دادند.

    ژوئن 2001؛ آی‌سی‌ای با هدف وسعت بخشیدن فعالیت‌هایش در حوزه قراردادهای آتی، بورس بین‌المللی نفت (IPE) لندن را خرید و نام آن را به بورس قراردادهای آتی اینترکانتینتال اروپا تغییر داد و این‌گونه رهبری بورس معاملات آتی انرژی به‌صورت حراج حضوری صحن را در اروپا به‌ عهده گرفت.

    آوریل 2005؛ کل سبد معاملات آتی انرژی آی‌سی‌ای کاملا الکترونیکی شد و بورس بین‌المللی نفت تعطیل شد و از نوامبر 2005 بورس اینترکانتینتال به شرکت سهامی تبدیل شد.

    2007؛ این شرکت پس از خریدن دو بورس هیات تجاری نیویورک (NYBOT) و بازار کالاهای شیمیایی ChemConnect به‌سرعت رشد کرد و نام هیات تجاری نیویورک را به بورس قراردادهای آتی اینترکانتینتال آمریکا تغییر داد. همچنین آی‌سی‌ای در سکوت خبری بورس 120 ساله کالای وینیپگ کانادا را که برای قراردهای آتی روغن کانولا معروف بود با قیمت 40 میلیون دلار خرید.

    ژانویه 2008؛ نام بورس کالای وینیپگ را به بورس قراردادهای آتی اینترکانتینتال کانادا تغییر داد و در ژوئن 2008 اعلام کرد که برای خرید و ادغام قطعی گروه کریدیتکس (Creditex Group) -کارگزار قراردادهای سوآپ پیش‌فرض اعتبار (CDS) و اوراق قرضه به توافق رسیده است. مبلغ معامله در مجموع 625 ‌میلیون دلار بود که شامل حدود 565 میلیون دلار به‌صورت سهام عادی آی‌سی‌ای و 60 میلیون دلار به‌صورت نقد می‌شد. پس از عقد قرارداد، Creditex Group به شرکت تابعه کاملا تحت مالکیت بورس اینترکانتینتال تبدیل شد.

    آوریل 2010؛ بورس اقلیم پی‌اس‌سی و بورس اقلیم اروپا را خرید و این دو بورس را به زیرمجموعه بستر تجارت قراردادهای آتی اینترکانتینتال اروپا افزود. بورس قراردادهای آتی اینترکانتینتال اروپا بازار پیشگام در حوزه کالاهای مرتبط با محیط‌زیست، اقلیم و انتشار دی‌اکسید کربن است که محصولاتش را براساس الزامات الگوی تجارت گازهای گلخانه‌ای اتحادیه اروپا عرضه می‌کند.

    سپتامبر 2014؛ آی‌سی‌ای اعلام کرد که با خرید SuperDerivatives -شرکت فعال در حوزه تحلیل مدیریت ریسک، تحلیل داده‌های بازار مالی و خدمات ارزش‌گذاری- توافق کرده است. توافقی که با خرید SuperDerivative به قیمت 350 میلیون دلار به سرانجام رسید.

    اکتبر 2015؛ آی‌سی‌ای اعلام کرد که برای خرید شرکت داده‌های تکاملی (‌آی‌دی‌سی)- ارائه‌دهنده داده‌های بازار مالی، تحلیل داده‌ها و ارائه‌دهنده راه‌حل‌های تجاری مرتبط به توافق قطعی رسیده است. ارزش این خرید حدود 2/5 میلیارد دلار ارزیابی شد. دسامبر 2015 آی‌سی‌ای از خرید شرکت Trayport به ارزش 650 میلیون دلار خبر داد. Trayport بستری برپایه فناوری است که معامله‌گران، کارگزاران و شرکت‌های فعال در حوزه انرژی را به سامانه‌های تجارت الکترونیک و تسویه وجوه در بازار انرژی متصل می‌کند.

    فوریه 2017؛ آی‌سی‌ای اعلام کرد که برای خرید TMX Atrium -بستر برون‌نت و خدمات بی‌سیم- با گروه تی‌ام‌ایکس به توافق رسیده است. شرکت خدمات مالی کانادایی گروه تی‌ام‌اکس در حوزه مدیریت بازار بورس اوراق بهادار و بازار معاملات آتی فعالیت می‌کند. همچنین در اکتبر 2017 اعلام کرد که 4.7 درصد از سهام شرکت تسویه وجوه Euroclear را به مبلغ 275 میلیون یورو خریده است.

    آوریل 2018؛ آی‌سی‌ای اعلام کرد که برای خرید بورس اوراق بهادار شیکاگو (CHX) به توافق رسیده است. همچنین در ماه می 2018 اعلام کرد که قراردادی برای خرید TMC Bonds LLC به مبلغ 685 میلیون دلار به‌صورت نقدی منعقد کرده است. بورس اوراق قرضه TMC Bonds که در سال 2000 تاسیس شد یک بازار با درآمد ثابت است که از معاملات ناشناس در طبقات مختلف دارایی ازجمله شهرداری‌ها، شرکت‌ها، خزانه‌داری، آژانس‌ها و گواهی‌های سپرده پشتیبانی می‌کند.

    ماه می 2019؛ آی‌سی‌ای اعلام کرد که برای خرید سیمپلی‌فایل به توافق رسیده است. سیمپلی‌فایل شبکه‌ای را اجرا می‌کند که عوامل و حوزه‌های قضایی مرتبط با سوابق وام‌های مسکن را به هم متصل می‌کند. آی‌سی‌ای برای خرید سیمپلی‌فایل که مقر آن در یوتا است 335 میلیون دلار پرداخت کرد.

    آگوست 2020؛ آی‌سی‌ای اعلام کرد برای خرید Ellie Mae، ارائه‌دهنده بستر ابری فعال در حوزه صنعت مالی وام مسکن، به ارزش حدود 11 میلیارد دلار به توافق قطعی رسیده است این معامله در سپتامبر 2020 پس از تایید مقررات با موفقیت انجام شد.

    عملیات بورس اینترکانتینتال

    ICE خدمات مبادله‌ای و تسویه حساب را در تعدادی از بازارهای مختلف ارائه می دهد.

    محصولات اصلی این بورس عبارتند از:

    * معاملات آتی و اختیار معامله در بورس

    * کشاورزی

    * امور مالی

    * نفت خام و تصفیه شده

    * برق

    * گاز طبیعی / مایعات

    خدمات بورس اینترکانتینتال

    در ژوئن 2016، این بورس خدمات گسترده فناوری محور را معرفی کرد که داده‌های مبادله، ارزش‌گذاری، تجزیه و تحلیل و سایر نرم‌افزارهای مورد استفاده توسط بورس نیویورک (NYSE) و SuperDerivatives را ترکیب می‌کرد.

    این بورس، ارائه‌دهنده زیرساخت‌های بازار، خدمات داده و راه‌حل‌های فناوری برای طیف وسیعی از مشتریان از جمله مؤسسات مالی، شرکت‌ها و نهادهای دولتی است.

    برچسب ها