عصر خودرو

موگرینی در نشست خبری مشترک با ظریف خبر داد

علاقه‌مندی بانک‌های اروپایی به ارتباط با ایران

عصر بازار- مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در رأس هیأتی متشکل از هفت کمیسیونر این اتحادیه وارد تهران شده، پیش از ظهر امروز با وزیر خارجه ایران دیدار کرد و سپس به اتفاق او در یک نشست مطبوعاتی مشترک حاضر شد.

علاقه‌مندی بانک‌های اروپایی به ارتباط با ایران
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از اقتصادنیوز، فدریکا موگرینی که در قالب دومین سفر رسمی خود پس از اجرای توافق هسته‌ای به تهران آمده است، پیش از ظهر امروز با محمد جواد ظریف دیدار و گفت‌وگو کرد.

    در پایان این دیدار، طرفین بیانیه مشترکی صادر کرده و ضمن استقبال از روز اجرای برجام به عنوان کمک کنند به باز شدن فصل جدید در روابط، بر تعهد کامل به اجرای برجام تاکید کردند.

    طرفین اجرای برجام، توسعه همکاریها برای کمک به توسعه اقتصادی و رفاه و آسایش مردم، افزایش صلح و ثبات و امنیت منطقه ای و حل و فصل صلح آمیز اختلافات را بعنوان اهداف مشترک برشمردند.

    طرفین همچنین برای تسهیل همکاریها و آماده سازی گشایش نمایندگی اتحادیه اروپا در آینده بر اساس قوانین و مقررات ایران توافق کردند و مقرر شد در همین رابطه تیم رابط اتحادیه به تهران اعزام شود.

    دو طرف در بحث مشورتهای سیاسی بر گفتگوی سیاسی در سطح وزیر بطور سالانه و همچنین گفتگوهای سطح بالای منظم تاکید کردند.

    در زمینه همکاری‌های اقتصادی، ضمن ورود به گفتگو در مباحث اقتصادی و مالی، همکاری مالی، بانکی، طرفین بر همکاری و مشارکت در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تاکید کردند، همچنین جستجوی راههای ارائه امکانات مالی، بانک سرمایه گذاری اروپا ، گفتگو و همکاری در زمینه جهانگردی ، صنعت، ساخت و ساز ، نساجی و ...، کمک و حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط ، تبادل هیاتهای کاری ، همکاری توسعه جهت تقویت بخش خصوصی، تقویت حضور در بازارهای دو طرف از دیگر زمینه های مورد گفتگو بوده است.

    در خصوص همکاری‌های تجاری ضمن گفتگو در زمینه تجارت و سرمایه گذاری ، بر تبادل هیات، رسیدن به یک چارچوب حقوقی قراردادی بعنوان هدف گفتگوها ، کمک اتحادیه اروپا به الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی WTO تاکید گردید.

    در زمینه کشاورزی، همکاری در زمینه کشاورزی و مواد غذایی و استفاده از روشها و فناوریهای تولید، کمک به دسترسی محصولات ایران به بازار اروپا مورد توافق قرار گرفت.

    در خصوص حمل و نقل، همکاری در توسعه حمل و نقل و افزایش ایمنی آن، تلاش برای رفع محدودیت پروازهای ایران ایر، صدور مجوز پرواز برای شرکتهای ایرانی؛ همکاری فنی، تبادل نظر راجع به امکان انعقاد موافقتنامه هوایی، ایمنی حمل و نقل ریلی ، همکاری در حمل و نقل جاده ای و شهری مورد توافق طرفین قرار گرفت.

    در مبحث انرژی نیز بهبود شرایط سرمایه گذاری و تبادل تکنولوژی اجرای ابتکارات برای تقویت امنیت عرضه انرژی ، همکاری در عرصه های چند جانبه، تقویت سرمایه گذاری و تبادل تکنولوژی ، تسهیل سرمایه گذاری در پروژه های بالادستی و پائین دستی ایران، شروع گفتگوی انرژی مورد تاکید قرار گرفت.

    در زمینه همکاری هسته ای غیر نظامی، طرفین بر اجرای ضمیمه شماره 3 برجام و اجرای اولین پروژه ایمنی هسته ای ، تبادل تجربه در مورد تست فشار تاسیسات ، پژوهشهای مشترک در زمینه جوش هسته ای وگداخت هسته ای تاکید کردند و در خصوص برگزاری کنفرانس منطقه ای ایمنی هسته ای و «مجمع کسب و کار هسته‌ای، طرفین بر تقویت چارچوبهای مقررات ایران و هم سو کردن آن با استانداردهای بین المللی از طریق الحاق به کنفرانسهای بین المللی مذاکره کردند.

    در بخش محیط زیست، همکاری در زمینه آلودگی هوا و آب، مدیریت منابع آب، حفظ طبیعت، تنوع زیستی، مبارزه با بیابان زایی ، و مدیریت دفع زباله، تبادل تجربه در خصوص سیاست گذاریها همکاری در مجامع بین المللی مورد تاکید قرار گرفت.

    در مبحث حفاظت غیر نظامی نیز طرفین بر شناسایی و جلوگیری از فجایع از جمله در سطح منطقه ای و تبادل تجربه در این زمینه تاکید کردند.

    در زمینه تحقیقات، طرفین بر مشارکت ایران در برنامه افق 2020 و برنامه تکمیلی آن درقالب اوراتوم، شراکت هسته ای تحقیقاتی ، تبادل دانش و تبادل محقق ، مبادله تجربیات در زمینه تکنولوزی و ابداع، صدور بیانیه تحقیقاتی توافق کردند.

    در زمینه آموزش، بر تقویت پوشش برنامه اراسموس برای دانشجویان ایرانی، مشارکت موسسات آموزش عالی ایران در برنامه ژان مونه ، برگزاری نمایشگاهها ومراسم، تقویت حضور دانشجویان ایران در برنامه های اتحادیه اروپا مانند برنامه ماری کوری توافق بعمل آمد.

    در بخش فرهنگ، طرفین بر توسعه گردشگری ، حفظ و بازگرداندن اشیاء تاریخی ، همکاریهای فرهنگی و برگزاری مراسم فرهنگی با اتحادیه اروپا و کشورهای عضو برای شناساندن فرهنگها، همکاری در ورزش توافق کردند.

    در زمینه حقوق بشر نیز دو طرف تاکید کردند وارد گفت‌وگوهای حقوق بشری شوند.

    در زمینه مبارزه بامواد مخدر ضمن تاکید بر تبادل تجربه تخصصی در زمینه های عرضه و تقاضا، ترانزیت، بر مقابله با عوامل ریشه ای مانند کاهش فقر و توسعه افغانستان ، اتخاذ رویکرد متوازن در مبارزه با آن (در عین احترام به حقوق بشر) توافق نمودند.

    در بحث مهاجرت، طرفین بر شروع گفتگو، تبادل اطلاعات درسطح ملی ومنطقه‌ای تاکید کردند.

    در خصوص موضوعات منطقه ای ضمن اشاره به متزلزل بودن شرایط منطقه، با اشاره به تهدیدات تروریسم ، افراط گرایی و خشونت، بر نقش ایران و همکاری در ارتباط با قطعنامه WAVE تاکید کردند.

    در امور بشردوستانه نیز بر ارتقاء هماهنگی ها در زمینه ارائه کمک به مردم سوریه، عراق ، یمن و افغانستان تاکید و از جمهوری اسلامی ایران به خاطر ارائه خدمات بهداشتی آموزشی به افغان‌های مقیم تقدیر شد.

    موگرینی:نگران آزمایش‌های موشکی ایران نیستیم/ علاقه بانک‌های اروپایی برای ارتباط با ایران
    فدریکا موگرینی همچنین در نشست خبری مشترک با محمدجواد ظریف، بیان اینکه به همراه هفت کمیسیونر اتحادیه اروپا به ایران سفر کرده است، عنوان کرد: امروز دیدارهای من و ظریف از خواندن بیانیه مشترک در خصوص برجام فراتر رفته است و در زمینه‌های مختلف همکاری خواهیم داشت.

    وی با اشاره به اینکه این دومین سفرش به ایران است، تصریح کرد: در سفر اول همکاران من مرا همراهی نمی‌کردند اما امروز هفت کمیسیونر در حوزه‌های مختلف علمی، اقتصادی، حمل و نقل و انرژی مرا همراهی می‌کنند.

    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به زمینه‌های همکاری‌های اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا گفت: گفت‌وگوهایی در خصوص همکاری‌های اقتصادی داریم و تمرکز ما بر روی طیف وسیعی از موضوعات است و بسر لازم برای گسترش روابط دوجانبه وجود دارد.

    وی در نشست خبری مشترک با ظریف تاکید کرد: درباره اجرای برجام کارمان به پایان نرسیده است.

    موگرینی ادامه داد: توقف مخاصمات در یمن آغاز شده است و امیدواریم در نشست کویت شاهد پایان این مخاصمات باشیم.

    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه از دوره جدید ایجاد شده در روابط با ایران استقبال می‌کنم، تصریح کرد: خواستار آن هستیم این سفرها باعث گسترش همکاری‌ها شود.

    موگرینی در پاسخ به سوالی به سفر مقامات اروپایی اشاره کرد و آن را نیازمند همکاری‌های بانکی دانست و گفت: بانک‌های اروپایی علاقمند هستند این رابطه بانکی ایجاد شود.

    وی افزود: ما اطلاعات لازم درباره روابط مالی و بانکی در دوره پس از تحریم را در ٥۰ صفحه تهیه کردیم ولی اتحادیه اروپا نمی‌تواند دیگران را مجبور به این کار کند.

    موگرینی در پاسخ به سوالی با بیان اینکه موضوع موشکی را با ظریف مطرح کردم و در ملاقات‌ها در این باره صحبت خواهم کرد، اظهار داشت: چندین بار در بروکسل گفتیم این آزمایش‌ها نقض برجام نیست و ما نگرانی زیادی در این زمینه نداریم.

    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تحریم‌های جدید این اتحادیه گفت: این اتحادیه همه تحریم‌های هسته‌ای را برداشته و تحریم‌های حقوق بشر پابرجا هستند.

    خبرنگار بی‌بی‌سی انگلیسی درباره رفع تحریم‌ها بعد از اجرای برجام و اینکه آیا برجام در خطر است، سوال کرد که موگرینی در پاسخ گفت: مردم ایران باید نتایج توافق هسته‌ای را هرچه سریع‌تر احساس کنند.

    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: ما دارای بهترین استانداردهای حقوق بشری هستیم و در پارلمان بر گفت‌وگو در این زمینه تاکید داریم. ما اصول مشخصی داریم و اصل ما مبتنی بر گفت‌وگو است.

    موگرینی درباره آینده برجام اظهار داشت: برخی چالش‌هاست که سه ماه بعد برجام ایجاد شده است که این سه ماه در برابر 12 سال گذشته مدت ناچیزی است.

    ظریف: به آمریکا تذکر دادیم که زمینه همکاری بانکی ایران با دیگر کشورها را فراهم کند
    محمدجواد ظریف هم در این نشست خبری با بیان اینکه زمینه همکاری‌های مشترک ایران و اتحادیه اروپا فراهم شده است، اظهار داشت: این سفر در چهارچوب همکاری‌هایی است که بین ایران و اتحادیه پس از توافق برجام صورت گرفته است.

    وی با بیان اینکه مهم‌ترین حوزه همکاری ما اطمینان از اجرای کامل برجام است، ادامه داد: ما اطمینان داریم که منافع اتحادیه اروپا در اجرای برجام است.

    وزیر امور خارجه با تاکید براینکه هم منافع سیاسی و هم منافع اقتصادی اتحادیه اروپا در همکاری با ایران در برجام است، عنوان کرد: ما و اتحادیه اروپا مشترکا برای برداشتن موانعی که برای اجرای کامل برجام باقی مانده است همکاری خواهیم کرد.

    ظریف با بیان اینکه همکاری‌هایی که در برجام دیده شده مانند توسعه همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در این سفر و در دیدار بین کمیسیونر انرژی و دکتر صالحی مطرح خواهد شد، تصریح کرد: همکاری‌های دیگری نیز در حوزه انرژی‌های صلح‌آمیز خواهیم داشت.

    خبرنگار وال استریت ژورنال از ظریف درباره کاهش فعالیت‌های نظامی ایران در سوریه سوال کرد که وی گفت: بارها گفته‌ایم ایران در خط مقدم مبارزه با تروریسم و در کنار همسایگان خود است، اگر هر یک از دیگر همسایگان نیاز داشته باشند در کنار آنها خواهیم بود.

    وی افزود: توقف درگیری‌ها در منطقه و سوریه به معنای توقف مبارزه با تروریسم و داعش نیست.

    به گزارش فارس، وزیر امور خارجه تصریح کرد: موشک‌های ما دفاعی است و هیچ ارتباطی با برجام و قطعنامه شورای امنیت ندارد. اینها برای دفاع ایران است و مردم ما حق دارند از خودشان دفاع کنند. میزان هزینه تسلیحاتی ایران جز کوچکی از هزینه‌های همسایگان است.

    ظریف درپاسخ به سوالی گفت: سیف در واشنگتن با وزیر خزانه‌داری آمریکا و هیات کارشناسی ما مذاکرات جدی داشتند که مطمئن شویم آمریکا تعهداتش را انجام می‌دهد. به آمریکا تذکر دادیم و فشار می‌آوریم که دولت آمریکا زمینه همکاری بانکی ایران با دیگر کشورها را فراهم کند.

    وی ادامه داد: ما گفته‌ایم آمریکا بیشترین ضرر را از تحریم‌های اولیه ایران برده است.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصربازار ( http://telegram.me/asrebazar) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها