عصر خودرو

افت دلار

عصر بازار- ارزش دلار مقابل بیشتر ارزها کم نوسان بود.

افت دلار
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، یوان چین تحت تاثیر عملکرد نیرومند اقتصاد این کشور کماکان در جایگاه مستحکمی قرار دارد. آمارهای منتشرشده نشان می دهد نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به سپتامبر به مثبت 0.7 درصد رسیده است. این نرخ تورم که 0.1 درصد کمتر از  تورم ماه قبل و 0.2 درصد کمتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر کاهش قیمت گوشت خوک قرار گرفته که تورم آن به منفی 46.9 درصد کاهش پیدا کرده است. این کمترین تورم ثبت شده 6 ماه اخیر در چین بوده است. 

    دلار در روزهای اخیر صعود قابل توجهی مقابل رقبا داشته و اکنون برخی از معامله گران در حال خارج کردن بخشی از سود خود هستند. با توجه به اینکه هم صندوق بین المللی پول و هم بانک جهانی از رشد خوب اقتصادی آمریکا در سال جاری و سال آینده خبر داده اند اسکناس سبز موقعیت مستحکمی خواهد داشت البته عملکرد اقتصادی بهتر چین، توجه معامله گران را به روی سرمایه گذاری بر روی یوان نیز جلب کرده و دلار کاملا از نرخ برابری بالای هفت یوانی سال قبل فاصله گرفته است. 

    همزمان با افزایش تقاضا برای اوراق دلاری، بازدهی اوراق قرضه دو ساله خزانه داری آمریکا به بالاترین سطح 18 ماه اخیر رسیده است. محبوب تر شدن اوراق دلاری بیش از همه به ضرر ین ژاپن تمام شده که همواره جزو امن ترین گزینه ها در بازار ارز بوده است. ین در سه هفته اخیر با وجود افزایش های مقطعی، حدود پنج درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است و نظرسنجی دویچه بانک نشان می دهد رالی صعودی اوراق دلاری ادامه خواهد داشت. 

    گروهی از اقتصاددانان آمریکایی در نامه مشترکی هشدار دادند که تداوم روند کاهش اطمینان مصرف کنندگان به شرایط اقتصادی این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی به دلیل کاهش سرمایه های ورودی جدید کاهش قابل توجهی پیدا کند. در بازار ارز معامله گران کماکان امیدوارند دولت و کنگره بر سر افزایش سقف بدهی دولت به توافق برسند تا از تعطیلی دولت جلوگیری شود. نگرانی از بدهی های دولت در ماه های اخیر در بین فعالان اقتصادی آمریکا بالا گرفته است. 

    بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی کشورهای جهان اعلام کرد که همه گیری کرونا کماکان اصلی ترین ریسک مشترک بر سر راه اقتصاد جهانی است و در نتیجه شیوع سویه های جدید انتظار می رود رشد اقتصادی جهان کمتر از چیزی باشد که پیشتر تصور می شد. در این بین، رشد اقتصادی چین در سال آینده به 5.4 درصد خواهد رسید که نسبت به رشد 8.5 درصدی پیش بینی شده امسال آن یک کاهش محسوس است. اقتصاد چین سال قبل را با رشد 2.3 درصدی به پایان برده بود. 

    ارزهای اروپایی در هفته های اخیر تا حد زیادی برابر دلار عقب نشسته اند که یکی از دلایل اصلی آن، رشد اقتصادی بیشتر آمریکا در ماه های قبل و همچنین انتظار رشد اقتصادی بیشتر برای این کشور تا سال آینده به نسبت کشورهای اروپایی بوده است. در بین ارزهای مهم اروپایی، یورو عملکرد بدتری را نسبت به سایر سایرین مقابل اسکناس سبز داشته و نرخ برابری آن به طور معناداری از محدوده 1.2 دلاری که اواخر سال قبل ثبت شد، فاصله گرفته است. 

    رؤسای جمهور آمریکا و چین در یک گفتگوی اینترنتی بر سر تداوم گفت‌وگوها به توافق رسیدند. با وجود آنکه روابط دو اقتصاد نخست جهان از نظر سیاسی کماکان بهبود زیادی از زمان ترامپ نداشته اما حجم روابط تجاری و سرمایه گذاری دو کشور کماکان رو به افزایش است. چین یکی از سرمایه گذاران خارجی اصلی در آمریکا به شمار می رود و این امید وجود دارد که با تلطیف مناسبات سیاسی دو کشور، موج تازه ای از سرمایه توسط اتباع این کشور روانه بازارهای مالی آمریکا شود. 

    کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مسئله فشار را روی دلار بیشتر می کند. در ماه آگوست واردات آمریکا 287 میلیارد دلار بوده که این رقم 73.3 میلیارد دلار بیشتر از صادرات بوده است. در مقایسه با ماه قبل، صادرات آمریکا 0.5 درصد و واردات این کشور 1.4 درصد بیشتر شده اند. کماکان بیشترین کسری حساب تجاری مربوط به تجارت با چین ( 28.1 میلیارد دلار) بوده است و پس از چین، کانادا 5.1 میلیارد دلار بیشتر از وارداتش از آمریکا، به این کشور صادرات داشته است.

    با بازگشت تدریجی زندگی به سطح عادی در آمریکا و فروکش کردن نسبی تب کرونا، بازار کار این کشور رفته رفته در حال جان گرفتن است تا جایی که تا پایان سپتامبر، 153 میلیون و 230 هزار نفر در بازار کار مشارکت داشته اند. شمار جمعیت بیکاران آمریکایی تا پایان این ماه معادل هشت میلیون و 398 هزار نفر بوده است. سهم بخش خصوصی از اشتغال کل، 120 میلیون و 89 هزار شغل و بخش دولتی 22 میلیون و 793 هزار شغل بوده است. همچنین 9 میلیون و 599 هزار آمریکایی نیز خود اشتغال بوده اند.

    تا پایان ماه آگوست متوسط نرخ بیکاری در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به 3.6 درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل 0.1 درصد کمتر شده است تا بدین ترتیب پایین ترین نرخ بیکاری آلمان در 14 ماه اخیر به ثبت برسد.  طی این مدت شمار افراد بیکار آلمانی با 1.1 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به یک میلیون و 540 هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در این ماه با 0.4 درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 44 میلیون و 900 هزار نفر رسیده است.

    تاکنون بیش از 240 میلیون و 346 هزار و 49 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و 896 هزار و 639 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 741 هزار و 842 نفر، برزیل با 602 هزار و 201 نفر، هند با 451 هزار و 847 نفر، مکزیک با 283 هزار و 193 نفر و روسیه با 220 هزار و 315 نفر بوده است.

    گریگ مخوروس - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه کارمینیاک - گفت: مشخص نیست که چه زمانی شاهد بازگشت مجدد نرخ تورم در کشورهای مختلف به محدوده هدف دو درصدی خواهیم بود اما با بالا باقی ماندن نرخ تورم،  انتظارات تورمی نیز نسبت به قبل از آغاز کرونا به میزان قابل توجهی بیشتر شده است.  در این شرایط،  دارایی های امن مقصد جذابی برای سرمایه گذاری باقی خواهند ماند و رشد قیمت دارایی های پرریسک تر آهسته خواهد بود.    

    شاخص دلار (نرخ های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)

    شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد،  در معاملات امروز با 0.07 درصد کاهش نسبت به روز گذشته، در سطح 94.002 واحد بسته شد.

    شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا 10 ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا،  شاخص 10 ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو،  پوند انگلیس،  روپیه هند،  دلار استرالیا،  دلار کانادا،  دلار سنگاپور،  فرانک سوییس،  رینگت مالزی،  ین ژاپن و یوان چین است.

    نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.081 دلار اعلام شد.  

    ارزهای اروپایی

    در تازه‌ترین دور از معاملات،  پوند با 0.01 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.367 دلار مبادله شد.  یورو 0.01 درصد پایین رفت و با ماندن در کانال 1.15 به 1.158 دلار رسید.

    ارزهای آسیایی

    در معاملات بازارهای ارزی آسیایی،  هر دلار با 0.45 درصد افزایش به 113.889 ین رسید.  در برابر همتای استرالیایی،  هر دلار آمریکا به ازای 1.349 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.439 یوان چین اعلام شد.

    برچسب ها