عصر خودرو

مشکل ایران با سوئیفت چیست؟

عصر بازار- سوئیفت SWIFT به " جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی" اطلاق میشود که یک انجمن تعاونی غیر انتفاعی است که در سال ١٩٧٣ توسط ٢٣٩ بانک اروپایی و امریکایى تأسیس شد که هدف ان جایگزینی روش های ارتباطی غیر استاندارد کاغذی بین بانکی با یک روش استاندارد جهانی است. مرکز این انجمن بلژیک است و تحت قوانین این کشور اداره میشود . در حال حاضر ۹۷۰۰ بانک و موسسه مالی از ۲۰۹ کشور جهان از جمله ایران عضو ان هستند .

مشکل ایران با سوئیفت چیست؟
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصربازار» به نقل از عصراعتبار، سیستم سوئیفت جهت ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی بین بانکها چه در داخل باهم و چه با بانکهای خارج است مورد استفاده قرار میگیرد و با کمک ماهواره این شبکه بهم متصل است . اگر بخواهم عامیانه این سیستم را توضیح دهیم، سوئیفت چیزی شبیه به شبکه شتاب سیستم بانکی ایران است که همه ی بانک ها و بسیاری از موسسات  مالی بوسیله ان بهم متصل هستند و مبادلات بین آنها با آن انجام میشود ، مثلا شما میتوانید با کارت بانک ملت از خودپرداز بانک ملی استفاده  کنید اگر شبکه شتاب وجود نداشت  ارتباط بانکی شما مثلا در بانک ملت با تمام بانکها قطع بود و شما مجبور بودید حضوری ارتباط بانکی بین دو بانک را انجام دهید . در سطح بین الملل اگر بانک ملت بخواهد ارزی را برای دویچه بانک المان إرسال کند باید از شبکه سوئیفت استفاده کند و چنانچه بانک ایرانی نتواند از سوئیفت استفاده کند ارتباط بانک ملت و دویچه بانک عملا قطع میشود ، پس امروزه بدون استفاده از سوئیفت عملا ارتباط بانکی بین المللی غیر مقدور است .

    اما مشکل ما با سوئیفت بعد از برجام چیست ؟

    با شدت گرفتن تحریم ها سوئیفت هم برای ما تحریم شد ، و همچنین قراردادهای دوجانبه ی بانکهای ایرانی و خارجی برای انجام عملیاتهای کارگزاری بانکی یا به حالت تعلیق درآمد و یا لغو شد. لذا اگر ایران میخواست ارزی به خارج ارسال کند آن را به بانکی در چین بصورت حواله ای ارسال میکرد و در آنجا کسانی که ارز برایشان ارسال شده بود با هزینه ای بین ٨ الی ١٥ در صد انرا را از ان بانک چینی خارج کرده و واردات را انجام میدادند ، البته در این فرایند پول بعضی دود میشد و خسارات زیادی وارد میشد که جای طرح انها در اینجا نیست. بعد از برجام تحریم سوئیفت برداشته شد اما بانکهای خارجی بدلیل تجارب دوران تحریم از جمله جرائم سنگینی که امریکا از بعضی از بانکها گرفت بانکهای خارجی جرات "معامله با ایران و یا عقد قرارداد کارگزاری و اجرای این نوع قراردادها" را علی رغم رفع  تحریم سوئیفت ندارند ، حالا کی این ترس ریخته میشود خدا میداند.( این مشکل یکی از عوارض تحریم های ظالمانه علیه ما است که سالها عوارض منفی آن چه بخواهیم و چه نخواهیم با ما خواهد بود) نباید ترس بانکهای خارجی از معامله با ایران و همچنین زمان بر بودن و هزینه زا بودن بازیابی بخش عظیمی از فرآیند عملیات بانکداری بین المللی که همان بخش کارگزاری است، که هیچ ربطی به  برجام ندارد را با استمرار تحریم سوئیفت یکی دانسته و به تخلیط واقعیت و خلاف واقع ادامه دهیم و در دام سیاست بازی ها بیافتیم.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصربازار ( http://telegram.me/asrebazar) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها