عصر خودرو

گزارش مجمع عمومی عادی سالیانه بانک صادرات

عصر بازار: مجمع عمومی عادی سالیانه بانک صادرات با بیش از ۷۹ درصد سهامداران تشکیل شد.

گزارش مجمع عمومی عادی سالیانه بانک صادرات
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از تامین سرمایه نوین، در این مجمع بیشتر  حول مباحث تجدید ارزیابی دارایی های خارج از کشور بانک، درآمد های ارزی بانک و همچنین شرایط بانک صادرات در دوران پس از برداشته شدن تحریم ها ، صحبت شد. آنچه که از برداشته شدن تحریم ها بیان شد افزایش درآمدهای ارزی بانک و به تبع آن سود آوری این بانک بوده است. در نهایت سود نقدی 45 ریال به ازای هر سهم به تصویب مجمع رسید.

    محل برگزاری : ساعت 09 مورخ  31/04/1394 در سازمان تبلیغات اسلامی
    سال مالی 29/12/1393
    خلاصه:
    مجمع عمومی عادی سالیانه بانک صادرات با بیش از 79 درصد سهامداران تشکیل شد. در این مجمع بیشتر  حول مباحث تجدید ارزیابی دارایی های خارج از کشور بانک، درآمد های ارزی بانک و همچنین شرایط بانک صادرات در دوران پس از برداشته شدن تحریم ها ، صحبت شد. آنچه که از برداشته شدن تحریم ها بیان شد افزایش درآمدهای ارزی بانک و به تبع آن سود آوری این بانک بوده است. در نهایت سود نقدی 45 ریال به ازای هر سهم به تصویب مجمع رسید.
    هیات رئیسه مجمع

    رئیس : دانیالی(رئیس هیئت مدیره)
    ناظر : موحدی نژاد(نماینده سهام عدالت و دولت)
    ناظر : سیدی( نماینده شرکت سرمایه گذاری خوارزمی)
    دبیر : دهقان دار ( رئیس اداره کل حقوقی بانک)
    مدیرعامل : لَله گانی
    گزارش هیات مدیره
    در ابتدای جلسه مدیرعامل بانک صادرات گزارش مربوط به فعالیت هیئت مدیره برای سال 1393 را بیان کرد. با توجه به توضیحات لَله گانی می توان به موارد با اهمیت زیر اشاره کرد:
    تعداد شعب بانک صادرات از سال 1391 به دلیل بستر الکترونیکی ایجاد شده کاهشی بوده است
    سهم سپرده های بانک صادرات از کل سپرده های بانکی کشور نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است، همچنین سرانه سپرده به کاvکنان بانک رشد 22 درصدی داشته است. این موضوع در مورد سرانه سپرده شعب بانک صادرات نیز صادق است.
    با توجه به اینکه تسهیلات مشارکتی از تسهیلات مبادله ای نرخ سود بالاتری دارند از سال های قبل بانک صادرات سعی کرده است که سهم تسهیلات عقود مشارکتی را در ترازنامه خود افزایش دهد.
    سرمایه گذاری های بانک به دلیل فروش سهام غدیر کاهش داشته است
    مجموع دارایی بانک در اثر تسعیر ارز رشد 31.5% داشته است. نسبت کفایت سرمایه نیز از 6.75 به 10.34 درصد رسیده است
    سود هر سهم بانک نسبت به سال گذشته 10% افزایش اما بازدهی دارایی ها و حقوق صاحبان سهام به دلیل افزایش دارایی ها و حقوق صاحبان سهام کاهش داشته اند.
    گشایش اعتبارات اسنادی دیداری و کامزد های ارزی بانک نسبت به سال گذشته افزایش داشته و انتظار می رود که با برداشته شدن تحریم بانک ها درآمد های ارزی بانک افزایش چشمگیری پیدا کند. لازم به ذکر است که درآمد بدست آمده از شعب و بانک های خارج از کشور بانک صادرات نسبت به سال گذشته بیش از 2 برابر شده است.
    بانک صادرات به منظور وصول مطالبات، فروش دارایی ها، استفاده از فرصت های بوجود آمده برای دوران پساتحریم، ایجاد امکانات الکترونیکی در جهت جذب مشتری و سهولت در انجام تراکنش های بانکی و ... کارگروه هایی را مشخص کرده است تا راه کارهای مناسبی را برای افزایش سود بانک ایجاد کنند.
    با توجه به صحبت های مدیرعامل بانک صادرات این بانک در سال 1393 به لحاظ نقدینگی در هیچ موقع از سال منفی نبوده است.
    شرکت های زیرمجموعه از جمله شرکت انرژی سپهر پروژه های پتروشیمی پالایشگاهی بزرگی را از جمله پروژه های لاوان، سیراف، سبلان و ... را در حال انجام دارند که انتظار می رود در سال های آینده برای بانک صادرات بسیار سود ده باشند.

    بندهای حسابرسی و بحث های مرتبط
    با توجه به بند های اظهارنظر حسابرس و پاسخ مدیرعامل بانک صادرات می توان به موارد با اهمیت زیر اشاره کرد:
    ·        درخصوص بدهی بانک به صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها بندی اظهار شد، با توجه به پاسخ مدیرعامل، صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها در صورتی که کسری منابع داشته باشد از طریق بانک ها پس از آنکه سهم هر بانک تعیین شد تامین می گردد. اما باتوجه به قرارداد هر بانک سهم خود را طی 15 سال از قرار هر سال یک پانزدهم مبلغ مورد نظر پرداخت کند، اما برای سال 93 هنوز اعلام نشده است. همچنین هیئت مدیره مبلغ دارایی های تودیع شده بانک صادرات به صندوق را قبول نداشته و اظهار داشت که این مبلغ بر اساس ارزش روز تعیین نشده است. همچنین تعهدات بانک صادرات به صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها پیش از خصوصی سازی به عهده بانک نبوده بلکه به عهده دولت است و هیئت مدیره لازم نمی داند آن را پرداخت کند. کارگروه حقوقی بانک پیگیر این موضوع می باشد. نماینده دولت در مجمع که به عنوان ناظر در هیئت رئیسه مجمع حاضراست پاسخ داد که متعهد نبودن بانک به تعهدات قبل از سال 88 را قبول دارد اما در قبال این موضوع تشریفات لازم انجام نشده است. در انتها مجمع تکلیف کرد که روند حقوقی این بدهی ها پیگیری شود و انجام ذخیره برای آن را لازم نمی داند.
    ·        مدیرعامل در پاسخ بند گزارش شده در مورد ضعف کنترلی در مطابات معوق و وثایق آن و همچنین استمهال برخی تسهیلات مشکوک الوصول بیان کردند که تسهیلات ریالی بر اساس برنامه خودکار نرم افزار سپهر که مصوب بانک مرکزی است انجام می گیرد و امکان اشتباه در تقسیم بندی تسهیلات وجود ندارد. بنابراین ممکن است اشتباه صورت گرفته در تسهیلات ارزی باشد. همچنین بنا به تکلیف دولت بانک ها مجبور هستند تسهیلات مربوط به پروژه های توسعه را استمهال کنند. همچنین نماینده خوارزمی اعتراض کرد بنا به بخشنامه جدید بانک مرکزی مبنی بر اینکه صورت های مالی پیش از تصویب کامل باید به تایید بانک مرکزی برسد، بنابراین ذخایر اعلام شده در این صورت ها به تصویب بانک مرکزی رسیده است و ذخیره اضافی لازم نیست
    ·        سازمان حسابرسی اظهار کرده است که دارایی ها و بدهی های ارزی بانک صادرات با ارز مرجع تسعیر شده است، مدیرعامل در پاسخ بیان کرد که داراییهای ارزی غیر پولی بانک که بر اساس بهای تمام شده آن ها ثبت شده است، اما دارایی های پولی بانک بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی با ارز مرجع به ثبت رسیده اند. در این بخش سهامدار خرد از هیئت مدیره سوال کرد که شعب و دارایی های خارج از کشور بانک بسیار با ارزش میباشند، چرا در تجدید ارزیابی صورت گرفته این دارایی ها انجام نشده اند. مدیرعامل در پاسخ بیان کرد که  در تجدید ارزیابی صورت گرفته دارایی های ساختمانی و شعب خارج از کشور بانک در نظر گرفته نشده اندو  تنها زمین ها تجدید ارزیابی شده اند. سهامدار خرد از مدیرعامل پرسید که درست است که ارزش واقعی دارایی های ثابت خارجی بانک 3 میلیارد دلار می باشد، دانیالی پاسخ داد از این مقدار کمتر است و از ارائه مبلغ درست خودداری کرد.
    ·        در مورد عدم رعایت برخی بخشنامه های بانک مرکزی بندی اظهار شد که مدیرعامل پاسخ دادند در بخش سرمایه گذاری بسیاری از شرکت های زیرمجموعه شرکت هایی می باشند که دولت بابت مطالبات خود به بانک صادرات واگذار کرده است. بنابراین بانک صادرات ادعایی بر بنگاه داری ندارد. همچنین برآورد هیئت مدیره این می باشد که سرمایه پایه بانک افزایش پیدا کرده است و بسیاری از نسبت های مورد بخشنامه بانک مرکزی تعدیل خواهند شد.
    سوال و جواب
    ·        از هیئت مدیره سوال شد که بانک دارایی های خارجی خود را با دلار 100 تومان خریداری کرده است و در حال حاضر ارزش بسیار بالایی دارند. چرا بانک صادرات این دارایی ها را تجدید ارزیابی نمی کند که سهامداران از منافع آنها سود کند. مدیرعامل در پاسخ به این سوال بیان کرد که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها تحت استاندارد های بال صورت گرفته و همچنین طبق قانون تجدید ارزیابی دارایی ها منوط به افزایش سرمایه نقدی بانک می باشد، که سهامدار عمده دولت و سهام عدالت به دلیل اینکه با توجه به فشار های دولتی و مصوبه هیئت وزیران قادر به پرداخت نقدی نمی باشد، موافق این موضوع نیست. بنابراین تجدید ارزیابی که باید به تصویب مجمع فوق العاده برسد مصوب نخواهد شد.
    ·        در مورد توسعه نیشکر که بانک صادرات صاحب 40% از سهام این شرکت است سوال شد. مدیرعامل پاسخ داد که این شرکت بعد از سال ها در سال جاری به سود دهی رسیده است، این شرکت بزرگی بوده که 18 هزار  پرسنل دارد، این شرکت نیز از طریق دولت بابت مطالبات دریافت شده است.
    ·        به هیئت مدیره بانک صادرات در مورد عملیات ضعیف مشاع بانک اعتراض شد، مدیرعامل درپاسخ بیان کرد که نرخ اسپرد مصوب شده توسط بانک مرکزی بسیار پایین می باشد و با توجه به اینکه  بانک صادرات بانک بزرگی است بسیار تحت نظارت میباشد این در حالی است که بانک های دیگر با نرخ بالاتری سپرده جذب کرده و با نرخ بیشتری از مصوبه بانک مرکزی تسهیلات اعطا می کنند. اما آنچه که بیشتر درآمدزایی بانک صادرات را تحت تاثیر قرار داده است این است که این بانک مورد تحریم مستقیم شورای امنیت بوده و دارایی های خارج از کشور این بانک بلوکه شده اند، این در حالی است که در سال های پیش از تحریم 60% از درآمدهای بانک صادرات از شعب خارج از کشور بوده است که در حال حاضر به صفر نزدیک است. بنابراین انتظار می رود با بازگشت این منابع درآمدزایی ، سود بانک بسیار رشد پیدا کند. نکته حائز اهمیت دیگر بانک این است که سود دهی یا زیانده بودن بانک صادرات وابستگی زیادی به شرکتهای زیرمجموعه خود دارد، این شرکت ها نیز تحت تحریم های بین المللی زیانده شده اند کهانتظار می رود با برداشته شدن کامل تحریم ها به سود قابل توجهی دست پیدا کنند.
    ·        در شرکت سپهرانرژی بابت پروژه های سیراف و سبلان و ... ال سی استفاده شده است.

    سود نقدی
    با اظهار نظر نماینده دولت سود نقدی 45 ریال به ازای هر سهم به تصویب رسید
    سایر مصوبات
    تصویب صورت های مالی
    تعیین سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس رسمی
    روزنامه دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی
    پاداش هیئت مدیره با کاهش 20% نسبت به سال گذشته معادل 400 میلیون تومان به تصویب رسید

    جمع بندی
    آنچه که مشخص است درآمدهای بانک صادرات بسیار تحت تاثیر مستقیم تحریم ها قرار دارد. با برداشته شدن این تحریم ها آینده ی بسیار مناسبی برای این بانک پیش بینی می شود. دارایی های بانک نیز ارزش جایگزینی بالای این بانک را نشان می دهد. اما در کوتاه مدت با توجه به اینکه سهام این بانک در بازار بورس نوسانات بسیار بالایی داشته و همچنین سود نقدی پایینی که در این مجمع به تصویب رسید پیش بینی می شود که قیمت سهام این بانک در کوتاه مدت روند صعودی به خود نگیرد.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو