عصر خودرو

کانال‌های تلگرامی، تهدیدی برای فرار سرمایه از بورس

تقویت دانش سرمایه‌گذاران، ضرورت خروج از اشتباهات مجازی

عصر بازار- کانال‌های تلگرامی، سایت‌های تحلیلی و سیگنال‌های خرید و فروش جزیی از ادبیات این روزهای پیشرفته‌ترین بازارهای مالی ایران شده است. این اجزای نوظهور بازار سرمایه از روزی وارد این بازار شدند که شبکه‌های اجتماعی فراگیرتر از هر زمانی به کمک ابزارهای ارتباطی نوین در اختیار مردم قرارگرفت و فعالان بازار سرمایه با سپر«تحلیل» تحت عنوان سایت، کانال و گروه‌های تلگرامی جهت‌دهی به بازار سهام را آغاز کردند. البته باید توجه داشت که این جهت‌دهی همه گیر نیست، یعنی برخی از تحلیلگران و یا شرکت‌های کارگزاری و مشاور سرمایه صرفا بحث تحلیل را از طریق این ابزارها پیگیری می‌کنند، اما برخی افراد نیز در این آب گل آلود با انتشار سیگنال‌های اشتباه یا اخبار غلط، جهت‌دهی‌های نادرستی در بازار ایجاد می‌کنند.

تقویت دانش سرمایه‌گذاران، ضرورت خروج از اشتباهات مجازی
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۲:۰۰

    مهدی ساسانی، یکی از تحلیلگران مطرح بورس در گفت‌و‌گو با «عصربازار» گفت: در هفته گذشته سازمان بورس برای برخی از کانال‌ها که بدون توجه به موضوع تحلیل بازار، اقدام به درج اخبار زرد و سیاسی می‌کردند و یا با دریافت پول به عنوان حق اشتراک به مشتریان سیگنال می‌دادند، اخطار فرستاد. به نظر می‌آید که این اقدام سازمان بورس، اقدام درستی باشد، زیرا طبق قانون هیچ نهادی اجازه ندارد بدون داشتن مجوز قانونی، حق مشاوره ارائه کند. علاوه بر آن وجود این کانال‌های سیگنال‌دهی باعث می‌شود که فرهنگ سرمایه‌گذاری به درستی شکل نگیرد. همچنین باید اضافه کرد که این سیگنال فروشی‌ها، به طور واضح رواج سفته بازی است و باعث به هم خوردن نظم قیمت‌گذاری سهام نیز می‌شود.

    او افزود: مخاطبان این کانال‌ها عمدتا افرادی هستند که به تازگی وارد بورس شده‌اند. وقتی افراد درگیر این کانال‌ها می‌شوند، در روزهای صعود بازار، رشد می‌کنند، اما در روزهای بد بازار که عمدتا دلایل قابل قبولی دارد، ناامید می‌شوند و مانند سال 92، شاهد فرار سرمایه از بازار خواهیم بود.
    پیش از این نیز بهنام بهزادفر، مدیر امور اعضای کانون کارگزاران در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری «عصربازار» درباره ازدیاد کانال‌های تلگرامی و سایت‌های خبری- تحلیلی بورس اظهار کرده بود که به طور کلی کانال‌های تلگرامی و سایت‌های اطلاع رسانی و خبری، اگر در فرآیند اطلاع رسانی حرکت کنند، هر چقدر هم که زیاد باشند، برای بازار مفید است. اما تضمینی وجود ندارد که تمام تحلیل‌های بنیادی که در این سایت‌ها و کانال‌های تلگرامی ارائه می‌شوند، معتبر باشند.
    او در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر که بازار روند رو به رشد خود را آغاز کرده است، نوسان گیران زیادی برای تبلیغ سهم‌های خود اقدام می‌کنند و امکان غربالگری این کانال‌ها و گروه‌ها وجود ندارد. زیرا بسیاری از افراد سهم شرکت‌های زیان‌ده را خریدند و از طریق تبلیغ سهام خود تلاش برای فروش این سهام هستند.
    بهزادفر افزود: اکنون نقدینگی زیادی به سمت بازار سرمایه سرازیر شده است، اما خریداران باید بتوانند تفاوت تحلیل‌ها و خبرهای درست را از نادرست تشخیص دهند. این موضوع نیاز به تقویت دانش سرمایه‌گذاران دارد. متاسفانه هیچ سیگنال خرید و فروشی قابلیت آزمون ندارد. اما با چند نشانه می‌توان تشخیص داد که اخبار و تحلیل‌هایی که ارائه می‌شوند، درست است یا نادرست.
    بهزادفر بیان کرد: وقتی در کانال یا گروهی اصرار بیش از حد به خرید یک سهم صورت بگیرد، سهام‌داران باید به این موضوع شک کنند. همچنین نقل قول‌های نامعتبر از مدیران شرکت‌ها یا مدیران اجرایی اقتصادی که منبع معتبر نداشته باشند نیز محل تردید است. البته باید توجه کرد که هر تحلیل موافق و مخالفانی دارد. اگر یک تحلیل یا سیگنال خرید و فروش در جریان دو سویه انتقاد و تایید قرار نگیرد و فقط موافق داشته باشد، ممکن است که نادرست باشد.
    مدیر امور اعضای کانون کارگزاران خاطرنشان کرد: هیچ تحلیلگری یک شبه تحلیلگر نمی‌شود، بلکه نیاز به سال‌ها کار مداوم دارد. به همین دلیل تحلیلگران خبره در بازار شناخته می‌شوند. اگر فردی آشنایی زیادی با تحلیلگران ندارد، با یک پرس و جوی ساده می‌تواند از سابقه افراد با خبر شود. خوشبختانه کوچک بودن بازار سرمایه این امکان را برای افراد آماده کرده است و با در نظر گرفتن این موارد می‌توانند از سرمایه‌گذاری اشتباه بپرهیزند.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصربازار (http://telegram.me/asrebazar) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها