عصر خودرو

وزیر اقتصاد و دارایی:

دولت به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است

عصر بازار- طیب‌نیا گفت: سال آینده وابستگی به بودجه نفت با وجود افزایش درآمدهای نفتی کاسته خواهد شد.

دولت به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایلنا، علی‌طیب‌نیا در حاشیه در همایش تبیین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری‌اسلامی ایران و اولین برنامه اقتصاد مقاومتی که در محل اجلاس سران با حضور جمعی از وزرا و فعالان عرصه اقتصادی برگزار شد، در جمع خبرنگاران در خصوص افزایش بهای نفت در سال آینده و تاثیر آن بر روی بودجه اظهار داشت: سال آینده وابستگی به بودجه نفت با وجود افزایش درآمدهای نفتی کاسته خواهد شد و سیاست‌هایی که از قبل تصویب و ابلاغ شده مورد توجه خواهد بود هر چند ممکن است میزان درآمدهای نفتی افزایش یابد اما این به معنی افزایش وابستگی به بودجه نفتی خواهد بود.

    طیب‌نیا در پاسخ به این پرسش که دولت در چه حوزه‌ای بیشترین موفقیت و در چه حوزه‌ای کمترین توفیق را در این مدت داشته گفت: نمی‌توان به صورت مطلق جواب داد اما پیشرفت قابل توجهی در طرح جامع مالیاتی داشتیم که سرعت در حد انتظار ما نبود هر چند در مقابل در برخی از شاخص‌ها توفیق چندانی  نداشته‌ایم.

    وی افزود: دغدغه دولت افزایش سرمایه‌گذاری‌های خارجی و گرایش به سرمایه‌گذاری‌های مستقیم در بازار بورس و رفع بحران بیکاری و ایجاد اشتغال است.

    طیب‌نیا ادامه داد: سعی می‌شود میزان تصدی‌گری دولت پایین آمده و حجم آن را کوچک کنیم و در مقابل اشتغال در بخش خصوصی را افزایش داده و رشد اقتصادی بالا به گونه ای باشد که منجر به اشتغال شود که در این راه حمایت از صنایع کوچک و متوسط در دستور کار ما است

    طیب‌نیا در پاسخ به این پرسش که آیا فتانط رئیس بورس و اوراق بهادار استعفا خواهد داد گفت: هر چند حمایت از مدیران هدف اصلی ما است اما حمایت اصلی ما از بازار سرمایه‌ است و باید بتوانیم حجم تامین مالی در بازار سرمایه‌را افزایش داده و بازار ثانویه را رونق بخشیم و شرایطی را برای سرمایه‌گذاری در بنگاه‌ها فراهم کنیم و این اهداف را به صورت جدی‌تر در دوره پسا برجام دنبال کرده و توجه ما بیشتر به سمت بازار سرمایه‌ خواهد بود.

    وزیر اقتصاد گفت: در حال حاضر برنامه ششم در دولت تنظیم شده و تا سطح عملیاتی پیش رفته است و موضوعات کلیدی و فعالیت‌ها در خصوص اقتصاد مقاومتی با 11 برنامه ملی تهیه و تدوین شده و دولت مصمم است با پرهیز از روزمره‌گی براساس برنامه‌های کمی پیش رود.

    عملیات محور بودن وجه ممیزه برنامه ششم نسبت به 5 برنامه قبلی

    وزیر امور اقتصاد و دارایی در ادامه گفت: جهت‌گیری اصلی ما این بود که وابستگی بودجه به نفت کاهش یابد اما طبیعی است که سال آینده درآمدهای نفتی نسبت به سال جاری بیشتر شود و براساس سیاست‌هایی که قبلاً تصویب شده و ازسوی مقام معظم رهبری نیز ابلاغ شده درآمد نفت بین بخش خصوصی و صندوق توسعه ملی هدایت می شود.

    وی با اشاره به اینکه میزان مطلق درآمد نفت دولت در سال آینده از امسال بیشتر خواهد بود تصریح کرد: البته این به معنای افزایش وابستگی بودجه به نفت نیست بلکه آنچه مهم است سهم نفت است.

    طیب نیا درباره مهم‌ترین کار اقتصادی که دولت می بایست انجام دهد و اجرایی نشده گفت: ما در کل هیچ برنامه ای نداشته‌ایم که نتوانسته باشیم به صورت مطلق آن را اجرایی کنیم اما ممکن است در برخی حوزه‌ها تا حدی که برنامه‌ریزی کرده بودیم هنوز پیشرفتی حاصل نکرده باشیم که یکی از آنها طرح جامع مالیاتی بوده که سرعت آن ر حد انتظار نبوده البته برنامه‌ریزی کردیم که بتوانیم سرعت را زیاد کنیم.

    طیب نیا درباره مشارکت با بخش خصوصی خارجی نیز اظهار داشت: با سرمایه‌گذاران خارجی صحبت‌های زیادی کرده‌ایم و مراجعات نیز زیاد بوده است و گرایش برای سرمایه‌گذاری مستقیم داخلی و خارجی در تمامی زمینه‌ها من‌جمله بورس زیاد است.

    وزیر اقتصاد درباره بحث اشتغالزایی نیز اظهار داشت: بنای ما بر این نیست که اشتغال در بخش دولتی باشد چرا که جهت‌گیری ما این است که سهم دولت را از اقتصاد کاهش داده و میزان تصدی‌گری دولت کم شده و سهم هزینه جاری در بودجه دولت پایین بیاید و همه اینها به این معناست که دولت باید کوچک شود.

    وی ادامه داد: اشتغال باید در بخش خصوصی ایجاد شود و راه حل اساسی آن این است که باید رشد اقتصادی بالا داشته باشیم و در عین حال ساز و کار رشد به گونه‌ای باشد که منجر به افزایش اشتغال شود.

    طیب‌نیا با اشاره به اینکه حمایت از صنایع کوچک و متوسط در دستور کار ما قرار گرفته اظهار داشت: هدف اصلی ما حمایت از بازار سرمایه است و آنچه مهم است اینکه بازار سرمایه تقویت شده و سهم این بازار از تامین مالی دولت افزایش یابد و بازار ثانویه نیز رونق یافته و منابع بازار اولیه را نیز برای سرمایه‌گذاری بنگاه‌های اقتصادی فراهم کنیم و این هدف مهمی است که دولت آن را دنبال کرده و در پساتحریم نیز با جدیت پیگیری می‌شود.

    وی یادآور شد: سیستم بازار مالی تاکنون محدود بود لذا باید به این سمت برویم که سهم بازار سرمایه را افزایش دهیم.

    وزیر اقتصاد در ادامه به تفاوت برنامه ششم با برنامه‌های قبلی اشاره و تصریح کرد: برنامه ششم به گونه ای تنظیم شده که تمامی اهداف به خصوص موضوعات کلیدی تا سطح عملیات پیش می‌رود یعنی فعالیت و اقدامات به صورت کمی پیش‌بینی شده است.

    وی درباره اقتصاد مقاومتی نیز گفت: در این زمینه نیز 11 برنامه ملی تهیه و تدوین شده و دولت خود را مقید می‌داند برای پرهیز از روزمرگی برنامه‌ها را عملیاتی پیش ببرد.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصربازار (http://telegram.me/asrebazar) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها