عصر خودرو

پیامد کرونا بر واردکنندگان نفت در خاورمیانه؛

سقوط به چاه بحران بدهی

عصر بازار- فایننشال تایمز در گزارشی امروز(چهارشنبه ۲۰ فروردین) نوشت: کرونا، کشورهای با درآمد متوسط خاورمیانه را که واردکننده نفت هستند، به قعر بحران بدهی فرو خواهد برد.

سقوط به چاه بحران بدهی
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، در این گزارش این رسانه آمده است: خاورمیانه، منطقه ای که بالاترین نرخ بیکاری را در جهان دارد، اینک با بحران همه‌گیری کرونا، بیشتر از کشورهای دیگر، وابسته به حمایت های بین المللی است.
    در این منطقه از جهان، کشورهای عرب دارای درآمد متوسط اینک گرفتار معضل شیوع کرونا هستند. این کشورها هریک سیاست های متفاوتی را برای مهار ویروس اتخاذ کرده اند.

    دو کشور عربستان و امارات بزرگترین صادرکنندگان نفت منطقه، بسته های حمایتی ده ها میلیارد دلاری را معرفی کرده اند. کشورهایی همچون اردن، مراکش، تونس، و مصر فقط اعتبارهایی بخور و نمیر برای نجات جان کسب و کارهایی که در سایه کرونا در معرض ویرانی قرار دارند اختصاص داده اند.
    اردن ماه گذشته یک وام 1.3 میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول دریافت کرد.
    تونس نیز تقاضای وام از این صندوق کرده که در حال بررسی است.  صندوق همچنین بررسی می کند که یک خط نقدینگی تا سقف 3 میلیارد دلار در اختیار مراکش قرار دهد.
    الجزایر، عراق و لبنان که اقتصادشان از مدت ها پیش از اپیدمی کرونا، بدترین بحران خود را تجربه می کند نیز در جستجوی دریافت وام از صندوق هستند.

    گروه مستقل تحقیقاتی «اقتصاد سرمایه‌ای» در گزارشی اعلام کرده، سال جاری میلادی صنعت گردشگری در کشورهای اردن، مصر، مراکش و تونس فروریخته و در نتیجه، تولید ناخالص داخلی کشورها به میزان 2 درصد پایین آمده است.
    انتظار می رود مبالغ ارسالی کشورهای نفت خیز حاشیه خلیج (فارس) و اروپا نیز که منبع دیگر درآمدهای ارزی این کشورهاست، قطع شود.
    وام های وعده داده شده صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نیز مشخص نیست کافی باشد.
     
    مصر بعد از وام 12 میلیارد دلاری که در سال 2016 از صندوق بین المللی پول دریافت کرد، اقتصادش بهترین کارکرد را در میان کشورهای خاورمیانه داشته است. اما از زمانی که کرونا در این کشور شیوع یافت و به یک اپیدمی تبدیل شد، سرمایه گذاران خارجی بین 7 تا 9 میلیارد دلار سرمایه خود را از بازار استقراض و سهام این کشور خارج کرده اند.
    در کشور 100 میلیونی مصر که غالب مردم پس انداز قابل توجهی ندارند و فقط با اتکا به درآمد روزانه زنده اند، رهبران آن دست به کار مهار اپیدمی شده اند تا اجازه ندهند ویروس اقتصاد کشور را فریز کند.
    گفته می شود دولت برای حفظ ارزش پول ملی در نظر دارد 1.27 میلیلارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برداشت و آن را وارد بازار بورس کند.

    "یان فرایدریش" رئیس "رتبه بندی حاکمیت های خاورمیانه و آفریقا" در شرکت رتبه بندی" فیچ "‌ ‌آمریکا در واشنگتن در این باره گفته، با شیوع کرونا، همه واردکنندگان نفت در منطقه خاورمیانه به ورطه بحران بدهی سقوط خواهند کرد".

    برچسب ها