عصر خودرو

در آبان پرترافیک فرابورسی رقم خورد؛

۳ پذیره‌نویسی و ۳ عرضه موفق از درگاه فرابورس ایران

عصر بازار- در دومین ماه پاییزی امسال، فرابورس میزبان رویدادهای مهم و اتفاقات درخشان بسیاری بود که از جمله این اتفاقات مثبت می‌توان به پذیره‌نویسی موفق اوراق سه نماد «افاد۴»، «افاد۵۱ تا افاد ۵۵» و «کیش۱۴۰۲» اشاره کرد و با وجود مهلت چندروزه برای پذیره‌نویسی، تمامی مبلغ پذیرش‌شده این اوراق با استقبال گسترده در نخستین ساعت‌های اولیه به فروش رفت.

۳ پذیره‌نویسی و ۳ عرضه موفق از درگاه فرابورس ایران
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در نیمه آبان‌ماه جاری اوراق اجاره شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه کیش در بازار ابزارهای نوین مالی و به تعداد 3 میلیون ورقه به ارزش 3 هزار میلیارد ریال پذیرش شد که دوشنبه بیستم این ماه شاهد اتمام موفقیت‌آمیز پذیره‌نویسی این اوراق در فرابورس بودیم.

    طی آبان‌ماه همچنین پذیره‌نویسی چهارمین سری از اوراق صکوک منفعت در 5 نماد «افاد51»، «افاد52»، «افاد53»، «افاد54» و «افاد55» به ارزش 49 هزار و 921 میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی با موفقیت صورت گرفت.

    از سوی دیگر دو عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی با نماد «اخزا 814» با تعداد 30 میلیون ورقه و ارزش کل 30 هزار میلیارد ریالی و قیمت کشف‌شده هر ورقه 610 هزار ریال و «اخزا 806» با قیمت کشف‌شده 714 هزار ریال، ارزش کل 15 هزار میلیارد ریال و تعداد 15 میلیون ورقه انجام شد و بدین ترتیب امکان معاملات ثانویه این دو اخزا در آبان‌ماه از درگاه فرابورس ایران فراهم شد.

    در نخستین روز آبان‌ماه نیز یک شرکت جدید به گردونه معاملات بازار دوم فرابورس ایران پیوست و فرابورس میزبان عرضه اولیه 25 درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری آوانوین بود که در گروه سرمایه‌گذاری‌ها عرضه شد.

    از دیگر رویداد مثبت پاییزی این بود که فدراسیون بورس‌های آسیایی و اروپایی (FEAS) در بیست‌وهشتمین مجمع سالانه خود فرابورس ایران را در جایگاه خود به عنوان نایب‌رئیس کمیته کاری و عضو هیات مدیره این فدراسیون ابقا کرد.

    عملکرد بازارهای فرابورس از نگاه آماری

    در آبان‌ماه 1398 شاخص کل، بازدهی 4 درصدی و حجم و ارزش کل مبادلات به ترتیب افزایش 77 و 100 درصدی را نسبت به آبان‌ماه 1397 در پرونده کاری خود به ثبت رساندند. آیفکس در آخرین روز کاری این ماه در ارتفاع 3950 واحدی ایستاد که نشان از رشد 145 واحدی معادل 4 درصد داشت. همچنین ارزش بازار فرابورس با رشد 7 درصدی نسبت به روز پایانی ماه قبل به بیش از رقم چهار ‌میلیون و 125 هزار میلیارد ریال رسید که بازدهی 60 درصدی را از آغاز سال 98 نشان می‌دهد.

    همچنین در بازارهای 9 گانه فرابورسی طی 18 روز کاری این ماه بیش از 28 هزار و 500 میلیون ورقه به ارزش 170 هزار و 550 میلیارد ریال در 4593 نوبت معاملاتی خریدوفروش شد که روزانه دادوستد متوسط 1586 میلیون ورقه به ارزش 9 هزار و 475 میلیارد ریال به ثبت رسید. تعداد و حجم معاملات نسبت به آبان‌ماه سال گذشته 77 درصد و ارزش معاملات نیز 100 درصد افزایش یافت.

    رصد معاملات بازارهای فرابورسی نشان می‌دهد به ترتیب بازارهای SME، پایه، ابزارهای نوین مالی و دوم با رشد 1331، 127، 58 و 40 درصدی، بیشترین افزایش در حجم معاملات را به ثبت رساندند؛ این در حالی است که بازار اول کاهش 17 درصدی حجم دادوستدها را نسبت به آبان‌ماه سال گذشته تجربه کرد.

    از سوی دیگر ارزش معاملات در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط 817 درصد افزایش یافت و بازارهای ابزارهای نوین مالی، دوم، پایه و اول نیز به ترتیب رشد 143، 103، 41 و 19 درصدی را در ارزش مبادلاتی رقم زدند.

    آبان‌ماه 98 در بازار اول تعداد 1764 میلیون سهم به ارزش 9 هزار و 539 میلیارد ریال خریدوفروش شد و در بازار دوم نیز شاهد تغییر مالکیت 7728 میلیون سهم به ارزش 50 هزار و 778 میلیارد ریال بودیم.

    نگاهی به معاملات سهامداران در بازار پایه نشان می‌دهد که در دومین ماه پاییز امسال 18 هزار و 344 میلیون سهم به ارزش 23 هزار و 27 میلیارد ریال در بین خریداران و فروشندگان سهم‌های بازار پایه‌ای دست به دست شده است.

    از سوی دیگر در بازار ابزارهای نوین مالی که میزبان چندین عرضه اسناد خزانه اسلامی و پذیره‌نویسی بود طی آبان‌ماه تغییر مالکیت 699 میلیون ورقه صورت گرفت که ارزش این مبادلات بر 87 هزار و 146 میلیارد ریال افزون شد.

    در صنایع فرابورسی چه گذشت؟

    ارزش معاملات خرد بازار سهام در مجموع صنایع فرابورسی طی آبان‌ماه به رقم 77 هزار و 325 میلیارد ریال رسید که از این میزان سه گروه مواد و محصولات دارویی، فلزات اساسی و انبوه‌سازی، املاک و مستغلات بیشترین سهم از ارزش کل معاملات را به ترتیب به میزان 12، 9 و 8 درصد در اختیار گرفتند.

    گروه‌های محصولات کاغذی، محصولات شیمایی و زراعت و خدمات وابسته نیز با در اختیار گرفتن سهم 7 و 6 درصدی از ارزش معاملات خرد بازار سهام (شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه، اختیار معامله خریدوفروش و SME) و اختیار سهام، جایگاه‌های چهارم تا ششم را به خود اختصاص دادند.

    برچسب ها