عصر خودرو

صادرات برق بادی و خورشیدی آزاد شد

عصر بازار- معاون وزیر نیرو با تاکید بر این‌که زمینه برای سرمایه‌گذاری در تاسیس نیروگاه‌های بادی و خورشیدی فراهم شده است، گفت: سرمایه‌گذاران برق تولیدی را به شبکه تحویل می دهند و شبکه همان مقدار را در مرز به خریدار تحویل می‌دهد.

صادرات برق بادی و خورشیدی آزاد شد
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، سیدمحمد صادق‌زاده  با اشاره به ابلاغیه وزیر نیرو درمورد صادرات برق تجدیدپذیر، اظهار کرد: در این ابلاغیه آمده است که سرمایه‌گذار خارجی یا داخلی در تونل‌های بادی سرمایه‌گذاری کنند، برق را به شبکه تحویل دهند و شبکه همان مقدار برق را در مرز به خریدار تحویل دهد. این زمینه کاملا فراهم شده است و حدود پنج یا شش متقاضی نیز تاکنون مراجعه کرده‌اند.

    وی به این سوال که متقاضیان داخلی بوده‌اند یا خارجی، پاسخ داد: هم خارجی هم داخلی؛ معمولا به صورت مشترک هستند. یعنی بخشی از سرمایه خارجی و برخی داخلی است و نسبت‌های سرمایه‌گذاری متفاوت است.

    معاون وزیر نیرو  درباره ظرفیت انرژی‌های بادی و خورشیدی در کشور توضیح داد: به طور کلی ظرفیت حداقل 30 هزار مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی برای تولید و صادرات برق در کشور وجود دارد اما تاکنون برای 1500 مگاوات تقاضا شده است.

    آخرین وضعیت تجدیدپذیرها در ایران

    بر اساس این گزارش، ایران کشوری است که از لحاظ انرژی‌های نو همچون خورشیدی و بادی پتانسیل‌های بالایی داشته و پرونده استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر از سوی دولت به صورت جدی درحال پیگیری است و تخمین زده می‌شود با شرایط فعلی بین 15 تا 20 هزار مگاوات ظرفیت قابل نصب نیروگاه‌های بادی که صرفه اقتصادی دارند، در ایران وجود داشته باشد. در این راستا، طبق آخرین آمار میزان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران در شهریورماه به 841 مگاوات رسیده که نسبت به مردادماه، 10.5 درصد افزایش داشته است.

    بر این اساس، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرده ظرفیت نیروی تجدیدپذیر جهانی تحت تاثیر نصب تاسیسات فوتوولتائیک خورشیدی در خانه‌ها، ساختمان‌ها و صنعت، تا پنج سال دیگر 50 درصد رشد خواهد کرد. در این راستا با توجه به این‌که ضریب بار تولیدی این نیروگاه‌ها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیش‌تر این انرژی پاک است و طبق برآوردها بیش از 150 هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور وجود دارد.

    مجموع ظرفیت تولید نیرو از منابع تجدیدپذیر در مقایسه با 2.5 تراوات در سال گذشته، به میزان 1.2 تراوات تا سال 2024 رشد خواهد کرد که معادل مجموع ظرفیت نیروی نصب شده در آمریکاست. طبق گزارش سالانه IEA  از انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی، فوتوولتائیک خورشیدی حدود 60 درصد و نیروی بادی در خشکی 25 درصد از این رشد را تشکیل خواهد داد. سهم تجدیدپذیرها در تولید نیرو از 26 درصد فعلی به 30 درصد در سال 2024 رشد خواهد کرد.

    طبق آخرین آمار ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک (دولتی و غیردولتی) نصب شده در کشور تا پایان شهریورماه 1398 حاکی از آن است که 302.2 مگاوات متعلق به نیروگاه‌های بادی، 346.3 مگاوات متعلق به نیروگاه‌های فتو ولتائیک، 88.4 مگاوات متعلق به نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک 10.5 مگاوات متعلق به نیروگاه‌های زیست توده، 13.6 مگاوات بازیافت تلفات حرارتی، 80 مگاوات ظرفیت کاهش تلفات شبکه است که مجموع آن 841 مگاوات می‌شود که نسبت به مردادماه (761مگاوات) 10.5 درصد افزایش داشته است.

    پروژه‌های تجدیدپذیر و پاک در حال نصب

    بنا بر اعلام، قرار است 300 مگاوات از محل قراردادهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر، 300 مگاوات از محل سوخت صرفه‌جویی شده موضوع ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر وارتقای نظام مالی کشور و 100 مگاوات از مصوبه 25 شهریورماه سال 1395 هیات وزیران که جمعا 700 مگاوات می‌شود، نصب شود.

    میزان برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر در شهریورماه سال 1398 نسبت به مردادماه تغییری نداشته و اجتناب از تولید گازهای گلخانه‌ای، مصرف سوخت فسیلی و مصرف آب در شهریورماه سال 1398 نسبت به قبل به ترتیب 2، 10 و 9 درصد افزایش داشته است.

    بر این اساس، برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر 144 میلیون کیلووات ساعت بوده و از انتشار 102 هزار تن گازهای گلخانه‌ای، مصرف 45 میلیون مترمکعب سوخت فسیلی و همچنین مصرف 35 میلیون لیتر آب جلوگیری کرده است.

    برچسب ها