عصر خودرو

قانون صندوق‌های فروشگاهی باعث شفاف‌سازی اقتصاد می‌شود

عصر بازار- رییس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی گفت: قانون صندوق‌های فروشگاهی به‌عنوان ابزاری برای ساماندهی وضعیت اخذ مالیات از اصناف، جلوگیری از گران‌فروشی متخلفان و ایجاد شفافیت در طول زنجیره تأمین به شمار می‌رود. البته برای اجرای این قانون مشکلاتی در زمینه نظارت بر صندوق‌های فروشگاهی وجود دارد.

قانون صندوق‌های فروشگاهی باعث شفاف‌سازی اقتصاد می‌شود
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، مرجان فقیه‌نصیری با بیان اینکه استفاده از این صندوق‌ها در کسب‌وکارهای کشور در حال گسترش است، افزود: استفاده از پایانه‌های فروش روش مؤثری برای کنترل جریان گردش کالا در زنجیره تولید تا مصرف و همچنین ثبت و مستند کردن اطلاعات بازرگانی در سطوح خرد و کلان و در نهایت شفاف‌سازی مبادلات اقتصادی و تجاری است.

    وی استفاده از سامانه فروشگاهی مکانیزه را یکی از روش‌های مؤثر در رفع معضلات مالیاتی و ایجاد شفافیت مالی ذکر کرد و گفت: می‌توان از این سامانه به‌عنوان یکی از ابزارهای اجرای صحیح و دقیق قانون مالیات بر ارزش‌افزوده و قانون مالیات‌های مستقیم استفاده کرد. در همین راستا در طرح تحول اقتصادی و قانون مالیات بر ارزش‌ افزوده و همچنین در اجرای ماده 71 قانون نظام صنفی و تبصره‌های آن و نیز ماده 121 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، تجهیز واحدهای صنفی به صندوق مکانیزه فروش در دستور کار قرار گرفت و در تبصره 2 ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، مودیان مالیاتی را مکلف به استفاده از صندوق‌های فروش کرده است. همچنین برای تشویق آنان به اجرای قانون، تسهیلاتی را پیش‌بینی و برای متخلفان جریمه دو درصدی از فروش تعیین کرده است. علیرغم اینکه این موضوع یکی از برنامه‌های مهم مالیاتی و تکلیف شده در برنامه پنجم توسعه بوده است، با تاخیر زمانی چند ساله در هفته اخیر به قانون تبدیل شد.

    رییس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی تصریح کرد: سازمان بین‌المللی GS1 راهکارهایی (استانداردهایی) برای رفع مشکلات و موانع پیشرو از جمله بحث جابه‌جایی و تخلف در صندوق‌های فروشگاه‌هایی و  ایجاد تناظر میان معاملات و تراکنش‌ها ارائه کرده است.

    وی کد GLN را به‌عنوان راه‌حلی برای شناسایی محل دقیق صندوق‌های فروشگاهی و نظارت مؤثرتر بر این صندوق‌ها دانست و افزود: شماره موقعیت جهانی (GLN) یا شماره جهانی موقعیت‌یاب مکان صندوق‌ها یکی از مهمترین کلیدهای شناسایی سازمان GS1 جهانی است. از کدهای GLN برای شناسایی انواع موقعیت‌های مختلف در زنجیره تأمین (موقعیت‌های فیزیکی، دیجیتالی، عملیاتی یا حقوقی) که لازم است به‌صورت یکتا در سراسر دنیا شناسایی شوند، استفاده می‌شود.

    فقیه‌نصیری اظهار کرد: با الصاق این کد منحصربه‌فرد و یکتا به فروشگاه‌ها، صندوق‌ها و دستگاه‌های POS فروشگاهی می‌توان از جابه‌جایی صندوق‌ها و دستگاه‌های POS جلوگیری و به طور دقیق مشخص کرد که طبق اظهارنظر صاحب یک کسب‌وکار، فروشگاه دارای چه تعداد دستگاه صندوق و کارتخوان بانکی (POS) است. همچنین با استفاده از کد GLN می‌توان از عرضه تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و پایانه‌های فروشگاهی معیوب جلوگیری کرد.

    وی ادامه داد: از دیگر موانع اجرایی شدن این قانون ایجاد تناظر میان معاملات و تراکنش‌های انجام‌گرفته است. یکی از راه‌های ایجاد این تناظر اتصال پایانه فروش و کارت‌خوان‌های بانکی (POS) به سامانه مؤدیان است به‌طوری که هر پرداخت انجام‌ شده به‌وسیله پایانه فروش (POS) حتماً در ازای معامله‌ای انجام‌ شده باشد که با استفاده از کد GLN می‌توان این ارتباط را برقرار کرد و با توجه به قابلیت اسکن و خواندن این کدها، مأموران مالیاتی می‌توانند از صحت دستگاه و تناظر ایجاد شده بین پایانه فروش و کارتخوان‌های بانکی، اطمینان حاصل کنند.

    او تصریح کرد: مرکز ملی شماره‌گذاری کالا دارای زیرساخت‌های نرم‌افزاری لازم برای صدور کدهای یاد شده و کمک به اجرای صحیح این قانون در بحث نگهداری و نظارت بر پایانه فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش) و کارتخوان‌های بانکی است.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو