عصر خودرو

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران مطرح کرد:

کدام بخش خصوصی با ریشه در فهرست مفسدان است؟

عصر بازار- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: سوال این است که کدام بخش خصوصی باریشه و غیررانتی را ‌می‌توان در فهرست مفسدان یافت؟ اینکه فردی تازه به دوران رسیده یا برآمده از ثروت و رانت نفتی و ارزی در اثر سیاست‌های‌ غلط دولت‌ها، جامعه را به فساد ‌می‌کشد و کارش را در پوشش یک شرکت یا کارخانه صوری پیش ‌می‌برد، آیا از او فعال اقتصادی ‌می‌سازد؟ نام کارآفرین‌ را نباید آغشته به این گمراهی‌ها کرد.

کدام بخش خصوصی با ریشه در فهرست مفسدان است؟
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، «مسعود خوانساری» امروز (سه شنبه) در سومین دوره مراسم امین‌الضرب که به مناسبت 135 سالگی تاسیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری در تالار وحدت برگزار شد، افزود: ترکیه، چین، هند، مالزی، سنگاپور‌ و فهرست بلندبالایی از کشورها را ‌می‌توان به عنوان شاهدی بر نقش حضور بخش خصوصی در توسعه مثال آورد.
    وی ادامه داد: امیدوارم این مراسم در ادوار آینده و با همراهی بیشتر جامعه اقتصادی کشور به یادگاری ماندگار برای صاحبان کسب‌وکار تبدیل شود و‌ به چنان جایگاهی دست پیدا کند که بتوانیم آن را‌ به عنوان «نوبل کارآفرینی» در ایران بشناسیم و آن را برای نسل‌های بعدی به یادگار بگذاریم.
    خوانساری اظهار داشت: مجلس وکلای تجار، 29 سال پیش از جنبش مشروطیت و در زمانه‌ای که کشور دچار فقر، قحطی، فساد، بیکاری و جنگ بود بنا به احساس مسئولیت فعالان اقتصادی برای کمک به اقتصاد ملی، تاسیس شد؛ همین گروه مدتی بعد سنگ بنای مجلس مشروطه را گذاشت و اکثریت آنان نیز به عضویت این مجلس درآمدند؛ هزینه‌های اداره آن را پرداخت کردند و پایه‌های نهاد پارلمانی را در کشور گذاشتند که مبنای تغییر چهره ایران شد.
    رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: امروز سخنی گزاف نیست اگر به پشتوانه این تاریخ، فعالان اقتصادی اعلام کنند «از زمانه خود جلوتر بودند» و در‌ همیشه تاریخ «قلبشان برای آبادانی» این خاک ‌می‌تپیده است.
    وی تصریح کرد: در این کشور از تاریخ گرفته تا منابع و زیرساخت‌هایی که در اختیار داریم نه وضع‌مان از 135 سال قبل بدتر است و نه مردان و زنان کارآفرین‌مان کمتراز نیاکان خود به آبادانی کشور فکر می‌ کنند. پس چرا باید ناامید باشیم؟
    خوانساری اظهار داشت: جای تاسف است که اعتماد و امید در جامعه به‌شدت کاهش پیدا کرده است. در 2 سال گذشته با تصویب برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) امیدواری و شوق کشور را فراگرفت. فعالان اقتصادی با نشاط بیشتری کار‌ کردند و رویای توسعه هر روز بیشتر درذهن و جان آنان نقش بست. اما از یکسو بدعهدی و کارشکنی آمریکا و از اطرف دیگر دوستان داخلی که در نقش دشمن ظاهر شدند و بذر ناامیدی را در جامعه کاشتند، همه آن تصورات متعالی را نقش برآب کردند.
    رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: امروز ‌می‌خواهم به دولتمردان بگویم این بخش خصوصی که شما‌ آن را به بازی نمی‌گیرید، با آن‌ها مشورت نمی‌کنید و تصمیمات را بدون اطلاع آن‌ها با بخشنامه و ابلاغیه اجرا ‌می‌کنید، همان کسانی هستند که حتی پیش‌ از مشروطه به فکر آینده کشور بودند و اکنون هم تمام زندگی و سرمایه‌شان را روی همین زمین به کارخانه تبدیل کرده‌اند. نگاه بخش خصوصی ایران غیرسیاسی و غیرجناحی است و آنچه ‌می‌خواهد آبادانی ایران اسلامی است.
    خوانساری اظهار داشت: باید یکبار برای همیشه این اصل را بپذیریم که هیچ کشوری در سراسر جهان توسعه پیدا نکرده است، مگر اینکه حضور بخش خصوصی را پذیرفته باشد.


    وی گفت: در همین روزها که فشار تحریم‌ها و تنگناهای مالی بر اقتصاد کشور سایه انداخته، همچنان روزانه با کارآفرینانی مواجه می‌شوم که غم‌شان این است که خدایی نکرده ناملایمات اقتصادی آن‌ها را وادار به تعدیل نیرو کند و شادی‌شان به این گره خورده که در پایان هر ماه بتوانند سفره کارگرانشان را رنگین کنند.
    خوانساری ادامه داد: «آیا این افراد را نباید به مثابه نمادهایی از نگاه ملی و دینی به جامعه معرفی کرد؟ آیا این کارآفرینان نمی‌توانند به الگوهای واقعی این عصر و زمانه‌ تبدیل شوند؟ آیا آن‌ها کمتر از بازیگران، ورزشکاران یا سیاستمداران جان و زندگیشان را برای کشور گذاشته‌اند؟»
    رئیس اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: اما چه تلخ که این نمادهای باور اراده ملی و این نشانه‌های از خودگذشتگی در پس نگاه یکسویه و گاهی برآمده از باورهای کهنه بلوک شرق، به جامعه ایران معرفی و شناسانده نشدند و چه حیف که امروز نسل جوان ایران به هر دری ‌می‌زند تا الگو بیابد و نگاهش به چنین اشخاصی معطوف نمی‌شود و البته که این از‌ کم کاری همه ماست.
    خوانساری اظهار داشت: امروز اگر امید و اعتماد در جامعه کم رنگ شده، ناشی از همین نگاهی است که نمادها و مفاخر واقعی را سرکوب ‌می‌کند یا محصول دستگاه تبلیغاتی است که به جای تکریم کارآفرین و اقتصاد رقابتی، یکسویه همه را ناصالح ‌می‌خواند. سوال این است که آثار فرهنگی و دستگاه‌های رسمی تبلیغاتی تا چه اندازه به کارآفرینان تریبون می‌دهند یا آن‌ها را محترم بر‌می‌شمارند؟
    وی ادامه داد: امروز مردانی معرفی ‌می‌شوند که چه در گذشته و چه در زمان حال توانسته‌اند با تمام مشکلات اثراتی از خود برجای بگذارند که قطعا ماندگار خواهد ماند.
    وی گفت: جامعه ایران امروز نیازمند دمیدن روحی تازه است که بتواند محرک نشاط و انگیزه برای جوانان باشد و با اطمینان باید بگویم که روح کارآفرینی، انگیزه، امید، اعتماد، جسارت و ایمان است و جامعه‌ای که از این مفاهیم عاری شود، در دام ناملایمات گرفتار و به قهقرا می‌رود.
    وی تصریح کرد: همه ما در این مراسم دور هم جمع شده‌ایم که کارآفرینان سخت‌کوش و خستگی‌ناپذیر را ستایش کنیم. ما امروز با افتخار نه‌تنها از آن‌ها نام می‌بریم که مدال هم به گردنشان ‌می‌اندازیم و تقدیرشان هم می‌کنیم، چراکه معتقدیم این «بخش‌ خصوصی است که باید به کارآفرینان اعتبار بدهد» و نه دولت‌ها و این کارآفرین‌ها و کارخانه‌ها و صنایع‌ هستند که در طول تاریخ میراث و یادگارشان ‌می‌ماند و نه دولت‌ها.
    خوانساری ادامه داد: امروز باید بی‌توجه به خط ‌بندی‌های سیاسی، بلندپروازی‌های اقتصادی و رویاپردازی‌های منفعت‌طلبانه به فکر فردای این سرزمین باشیم. حق جوانان این کشور بیش از اینهاست و آن‌ها باید ببینند و بشنوند که در روزهایی بسیار سخت‌تر و بدتر از این هم کارآفرینان تهدید را به فرصت تبدیل کردند و به رویاهایشان رنگ واقعیت دادند.
    وی تصریح کرد: مگر علی‌اکبر روفوگران، خودکار بیک را در شرایطی سهل‌تر از امروز راه‌اندازی کرد؟ اصغر قندچی کارخانه ایران کاوه را در روزهایی آرام‌تر از اکنون برپا کرد؟ اینها افسانه و قصه نیستند.
    خوانساری اظهار داشت: ما به جوانانی مانند خالق مجموعه «کافه ‌بازار و دیوار» می‌بالیم که با نیروی جوانی توانست بخشی از بازار ایران را دگرگون کند. از رفتار بزرگانی مانند مرحوم نیازمند الگو ‌می‌گیریم و به ایمان راسخ کارآفرینانی مانند مرحوم عالی نسب معتقدیم.
    وی ادامه داد: اتاق بازرگانی تهران مفتخر است که از استارت‌آپ‌ها با حضور جوانانی پرنشاط و باتلاش تقدیر کند و روحیه آن‌ها را برای کار بیشتر زنده نگاه دارد.
    به گزارش ایرنا، در این مراسم از هشت چهره اثرگذار در حوزه اقتصاد با اعطای لوح و نشان امین الضرب تجلیل می شود و دو کارآفرین برتر نیز تندیس امین الضرب را از اتاق بازرگانی تهران دریافت می کنند.

    برچسب ها