عصر خودرو

در بورس های کالایی منتخب دنیا بررسی شد؛

توسعه بازار قراردادهای آتی از کانال آموزش

عصر بازار- یکی از کارکردهای مهم به کارگیری قراردادهای آتی در بورس های کالایی دنیا، توسعه بازار از کانال آموزش می ­باشد؛ که در ادامه مقاله به این کارکرد در بورس ­های منتخب دنیا اشاره خواهد شد.

توسعه بازار قراردادهای آتی از کانال آموزش
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از کالاخبر، بورس کالا و معاملات آتی برزیل از طریق موسسات آموزشی و مشاوران خارجی خود اقداماتی را برای آموزش فعالان بازار درباره­ قراردادهای آتی­ کالاها آغاز کرده است. ازجمله می توان به برگزاری دوره­ های کوتاه­ مدت با تاکید ویژه بر بازارهای کشاورزی، دوره ­های بلند­مدت که همه محصولات مورد معامله در بورس کالا و معاملات آتی برزیل را دربر می­گیرد، دوره­ های عالی مدیریت، دوره ­های آموزش الکترونیکی، آموزش ­های درون شرکتی و انتشار نشریاتی همچون دو هفته نامه تحلیل بازار کشاورزی در زمینه کالاهای کشاورزی این بورس اشاره کرد. 

    بورس کالای دالیان چین برنامه­ منظم آموزشی و سمینارهای اطلاع رسانی را برگزار می­نماید. بورس در هدایت فعالیت­ های آموزشی گسترده برای کشاورزان چینی سازمانی پویاست. بورس در زمینه سایر ذینفعان دولتی و نهادی که هدف توسعه روستایی و کشاورزان را دنبال می­کنند نیز فعال بوده است.

    بورس­های کالایی هند در تلاش برای افزایش آگاهی کشاورزان درباره­ی مزیت­ های بورس­ های کالایی، برنامه­ های آگاهی بخشی به کشاورزان (که شامل معرفی بازارهای آتی، فرایند پوشش ریسک و مزیت ­های مرتبط با این فعالیت­ هاست) در نقاط مختلف کشور برگزار نموده ­اند. به طور کلی ده ­ها برنامه توسط بورس کالای هند و با همکاری سازمان­ های کشاورزی مختلف و انجمن ­های صنعتی (از قبیل انجمن کشت­کاران هل) برگزار شده است که حدودا 6000 کشاورز و سایر فعالان زنجیره عرضه را پوشش داده است. بورس کالای هند همچنین با همکاری دانشگاه ­ها و سایر نهادهای دانشگاهی نیز برنامه ­های را برای افزایش توانایی منابع انسانی در این صنعت برگزار کرده است.  نظرسنجی­ های برگزار شده در قراردادهای آتی هل و نعنا  نشان می­ دهد که آگاهی کشاورزان درباره ­ی بازارهای آتی و اطلاعات بازار از وضعیت مناسبی برخوردار است. البته هنوز هم شکاف­ هایی وجود دارد: برخی از کشاورزان همچنان از وجود بازار معاملات آتی کاملا بی­ اطلاعند و برخی دیگر نمی ­دانند این بازارها چه هستند، چه کارکردی دارند یا چگونه باید در این بازارها مشارکت کنند؟ این مسئله نشان دهنده نیاز به آموزش بیشتر و سمینارهای عملی آموزشی است.

    بورس مالزی با همکاری واسطه ­ها، سمینارهای ماهیانه ای را در زمینه­ های منتخب مرتبط با قراردادهای آتی برگزار می­ کند تا سرمایه­ گذاران را از معاملات آتی کشاورزی آگاه کند. بورس همچنین کنفرانس و نمایشگاه سالانه روغن­ خرما و چشم­ انداز­های آینده روغن خرما را نیز برگزار می­ کند که رخداد برجسته ­ای در تقویم سالیانه محصولات روغنی در مالزی است. بورس مالزی و بورس کالای دالیان به­ صورت مشترک کنفرانس بین­المللی روغن و دانه­ های روغنی چین را سازماندهی می­ کنند. بورس مالزی همچنین در کنفرانس­ های بین ­المللی و بازدیدهایی که شورای روغن خرمای مالزی برگزار می ­کند نیز شرکت دارد.

    بازار آتی کشاورزی بورس معاملات آتی آفریقای جنوبی در سال 1999، یعنی دو سال قبل از انحلال هیئت بازاریابی غلات آغاز به کار کرد. نمایندگان این صنعت گفته ­اند که در روزهای نخست بازار، این بورس رهبری آموزش فعالان بازار را در دست گرفت و سمینارهای متعددی در سرتاسر کشور برگزار کرد. در سال 1999، انجمن غلات افریقای جنوبی (یک انجمن مستقل و داوطلب تولیدکنندگان غله) تأسیس گردید و از آن پس نقش مهمی در آموزش بازارهای نقدی و آتی غلات ایفا کرده است. با افزایش روزافزون استفاده از بازار معاملات آتی در آفریقای جنوبی، کشاورزان نیازمند آموزش­ های بیشتری می­ باشند. اکثر شرکت­های زراعی و شرکت­های معامله غلات دوره ­هایی را برای تولیدکنندگان برگزار می­کنند. این شرکت­ها اغلب قبل از فصل جدید کاشت به دیدار تولیدکنندگان می روند و وضعیت کلی بازار را برای آنان تشریح می­کنند و در زمینه­ ی راهبردهای بازاریابی و پوشش ریسک محصولات، پیشنهاداتی را ارائه می­ دهند.

    برچسب ها