پاسخ به ۱۰ پرسش متداول معاملات گواهی سپرده شمش طلا

عصر بازار- با توجه به آغاز معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالای ایران از ۱۸ اسفند ماه سال گذشته و روند رو به رشد حجم این معاملات و همچنین امکان ورود به این بازار با سرمایه خرد و اندک، در این نوشته به ۱۰ پرسش متداول در خصوص انجام معاملات گواهی سپرده شمش طلا پاسخ داده شده است.

شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۲:۰۰

پاسخ به ۱۰ پرسش متداول معاملات گواهی سپرده شمش طلا

به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از کالا خبر، 10 پرسش متداول در خصوص انجام معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا به شرح زیر است:

اولین گام برای خرید گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا چیست؟

برای انجام معاملات گواهی سپرده کالایی شمش طلا، مشتری باید دارای کد بازار مالی بورس کالا باشد؛ لذا کلیه اشخاصی که در سامانه جدید مشتریان بورس کالا دارای کد معاملاتی بازار مشتقه هستند یا اشخاص حقیقی دارای کد معاملاتی بازار فیزیکی، قادر به انجام معاملات مذکور هستند. مشتریان برای دریافت کد معاملاتی می‌توانند اطلاعات لازم را از شرکت‌های کارگزاری دارای مجوز معاملات مشتقه مبتنی بر کالا دریافت نمایند.

دارایی پایه در این معاملات چیست؟

دارایی پایه، شمش طلای حدوداً یک کیلوگرمی با عیار حداقل 995 می‌باشد.

هر واحد گواهی سپرده کالایی معادل چه میزان طلا می‌باشد؟

هر گواهی سپرده کالایی معادل 100 سوت یا 0.1 گرم طلا می‌باشد. حداقل خرید در بازار نیز 1 گواهی سپرده کالایی می‌‎باشد.

آیا مشتریان امکان سپرده گذاری شمش طلا در انبار پذیرش شده در بورس را دارند؟

خیر در حال حاضر صرفا شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده‌ی مورد تایید انباردار، مجاز به سپرده‌گذاری شمش طلا در انبار پذیرش شده می‌باشند.

معاملات در چه سامانه‌ای انجام می‌شود؟

معاملات گواهی سپرده کالایی شمش طلا در سامانه معاملات ابزار‌های نوین مالی بورس کالای ایران (سما) انجام می‌شود.

برای خرید در این بازار مشتری چگونه وجوه را واریز می‌کند؟

برای انجام معاملات در این بازار، مشتری وجوه مدنظر خود را به حساب کارگزار خود واریز می‎نماید. کارگزار موظف است معادل وجوه واریزی مشتری، وجه را با استفاده از شناسه واریز یکتای مشتری به حساب عملیاتی معرفی‌شده از سوی بورس کالای ایران واریز می‌کند. بورس کالا حداکثر ظرف یک روز کاری، معادل وجوه واریزی، دفتر دارایی مشتری را شارژ می‌نماید. در این شرایط، مشتری قادر به خرید در این بازار خواهد بود.

آیا مالکیت گواهی سپرده کالایی مشمول هزینه انبارداری خواهد شد؟

بله همانند سایر گواهی‌های سپرده کالایی، انباردار شمش طلا نیز بابت خدمات نگهداری شمش طلا در انبار هزینه انبارداری دریافت می‌نماید. هزینه مزبور مشمول مالیات ارزش افزوده نیز می‌باشد. هزینه انبارداری نیز از طریق سازوکار دفتر دارایی دارنده گواهی سپرده شمش طلا، تسویه می‌شود. چنانچه دارنده اقدام به فروش گواهی سپرده شمش طلا نماید، هزینه انبارداری وی از وجه معامله کسر و در دفتر دارایی انباردار اعمال می‌شود. چنانچه دارنده قصد تحویل‌گرفتن دارایی پایه از انبار را داشته باشد، می‎بایست پس از ارایه درخواست خروج دارایی، هزینه‌های انبارداری را از طریق افزایش اعتبار دفتر خود به میزان این هزینه، تسویه نماید تا مجوز خروج دارایی پایه از انبار را داشته باشد.

آیا برای انجام معاملات محدودیت وجود دارد؟

در حال حاضر تمامی اشخاص حقیقی می‌توانند با دارا بودن کد معاملات مربوط معاملات گواهی سپرده کالایی شمش طلا را انجام دهند. اما به استثنای صندوق‌های سرمایه‌گذاری پشتوانه طلا و بازارگردان، محدودیت دارایی بر روی نماد معاملاتی به میزان حداکثر 50 کیلوگرم شمش طلا اعمال می‌شود. محدودیت حجم هر سفارش خرید نیز 10 هزار گواهی سپرده کالایی معادل 1 کیلوگرم شمش طلا است.

معاملات در چه روز‌ها و ساعاتی انجام می‌شود؟

معاملات در کلیه روز‌های کاری از شنبه تا پنج‌شنبه انجام می‌شود. به این منظور هر جلسه معاملاتی تا اطلاع ثانوی شامل یک دوره پیش‌گشایش از ساعت 11:30 تا 12 می‌باشد و در ساعت 12 با گشایش نماد از طریق حراج تک قیمتی، معاملات وارد مرحله حراج پیوسته شده و تا ساعت 15 ادامه می‌یابد. راس ساعت 15 نماد معاملاتی جهت انجام امور تسویه متوقف می‌شود.

محدوده نوسان قیمت نماد معاملات گواهی سپرده شمش طلا به چه صورت است؟

محدوده نوسان قیمت در نماد گواهی سپرده شمش طلا 5+/- درصد قیمت پایانی روز کاری قبل می‌باشد. البته روز نخست معاملات یعنی روز گشایش نماد معاملاتی، قیمت بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا کشف می‌شود.

برچسب ها

بورس کالاطلاگواهی سپردهشمش طلا
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا